Sayfa 349/1009 İlkİlk ... 249299339347348349350351359399449849 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,785 - 2,792 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şimdi bu gibi olaylar kısa vadede doları düşürebilir ama bütün dünya dolarda şortunu giymişken..maazallah bir durgunluğa gidiş..bütün o şort giyenlerin şortlarını çıkarmalarına sebep olur..

O yüzden biraz ters düşünüyorsun gibi geldi bana..

Ha gayret Trump az kaldı..ortalığı biraz daha karıştır..

Zaten krizlerin babası Trump olacak gibi gözüküyor bana..
    Adım adım durgunluğa nasıl gidilir/gidilebilir;

Ünlü hedge fonu yöneticisi Dalio, yaptığı açıklamada riskini taktik olarak azalttığını belirtti

Milyarder hedge fonu yöneticisi Ray Dalio, LinkedIn üzerinen Pazartesi günü gönderdiği bir iletide riskini “taktik olarak azalttığını”, çünkü hükümetin verimli işleyişini olumsuz etkileyen, giderek artan iç ve dış çekişmeden endişeli olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimine yönelik görüşleri geçtiğimiz aylarda olumsuzlaşan Dalio, “Siyaset büyük bir ihtimalle piyasaları etkileme konusunda -1937'ye benzer bir şekilde- daha önce hayatımızda deneyimlediğimizden daha büyük bir rol oynayacak. (Siyasi) çekişmenin nasıl idare edildiğini yakından izlemeyi sürdürürken, taktik olarak riskimizi, çekişmenin iyi bir şekilde ele alınmadığı bir seviyeye azaltıyorum.” dedi.

Dalio, küresel çapta popülizmin 1930'lardan bu yana zirveye ulaştığını söyledi. Hedge fonu yöneticisi, bu ayın başlarında yatırımcılara varlıklarının yüzde 5 ile yüzde 10'u arasında bir kısmını mevcut siyasi ve ekonomik risklere karşı altına ayırmaları tavsiyesinde bulunmuştu.

2. 22.8.2017 tcmb fonlama verileri:

Bugünkü likidite açığı 116 milyar TL'yi buldu. Tcmb yine ortalama %11.98 faiz ile bu açığı bir günlüğüne kapattı. Tüm zamanların rekoru olan 117 milyar TL'ye sadece 1 milyar TL kaldı. Bayrama yaklaştığımız her gün bu açıkta artış bekliyorum. Bankaların bu açığı kapatmak için GLP kanalıyla tcmb'den borç alırken vermeleri gereken teminatların da kıtlaştığı söyleniyor.

Bankalar GLP mekanizmasından para almak istediklerinde teminat sıkıntısı yaşarsa GLP'nin ötesinde bankaları kurtarabilecek bir geç ötesi likidite penceresi var mı? . Yoksa böyle bir durumda ne yapılır?

11-08-2017 10453.80000 97897.00000 108272.00000 11.96000
    14-08-2017 10453.80000 100516.00000 110896.80000 11.97000
    15-08-2017 10453.80000 103368.00000 113732.40000 11.97000
    16-08-2017 10453.80000 98670.00000 109025.20000 11.96000
    17-08-2017 10453.80000 96657.00000 107002.60000 11.96000
    18-08-2017 10453.80000 104604.00000 114946.80000 11.98000
    21-08-2017 10453.80000 103591.00000 113918.50000 11.98000
    *22-08-2017 10453.80000 105748.00000 116068.40000 11.98000*
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Merhabalar, size Nasrullah Ayan'ın (kim diye sormayın arayın bulun) blogunda okuduğum cevabı vereyim, gençken büyük bir piyasa üstadına yarın dolar ne olur diye sormuş, üstat pencereden dışarıda meydandaki heykeli göstermiş şu heykeli görüyor musun demiş, Nasrullah bey evet gördüm demiş, üstat hah işte değil yarın on dakika sonra doların ne olacağını bilseydim onun yerinde benim heykelim olurdu demiş.
    Kısaca geçin bir ekimi yarın doların ne olacağını kimse bilmiyor, bilen varsa da burada size yazmakla uğraşmaz. Burada bilgi paylaşıp kendi çapımızda yorumluyoruz, herkes kendi tahminine göre pozisyonunu alıyor.
    Zeka küpü, ekonomi profu falan diye laf çakmanız da çok yakışıksız.

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    surda o kadar kisi yazip ciziyor, bi seyler bildikleri de belli, hakimler ekonomiye..
    basit bi sorum olacak , siz cok degerli uyelere, zeka kuplerine, ekonomi proflarina;
    bana ;
    01/10/2017 dolar fiyatini verebilecek olaniniz var mi.?
    net basit bi soru, yatirim tavsiyesi olarak almayacagim, bi yazin gorelim ongorulerinizi..

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Merhabalar, size Nasrullah Ayan'ın (kim diye sormayın arayın bulun) blogunda okuduğum cevabı vereyim, gençken büyük bir piyasa üstadına yarın dolar ne olur diye sormuş, üstat pencereden dışarıda meydandaki heykeli göstermiş şu heykeli görüyor musun demiş, Nasrullah bey evet gördüm demiş, üstat hah işte değil yarın on dakika sonra doların ne olacağını bilseydim onun yerinde benim heykelim olurdu demiş.
    Kısaca geçin bir ekimi yarın doların ne olacağını kimse bilmiyor, bilen varsa da burada size yazmakla uğraşmaz. Burada bilgi paylaşıp kendi çapımızda yorumluyoruz, herkes kendi tahminine göre pozisyonunu alıyor.
    1994'te Türkinvest'te 15000 DM paramız batmıştı,bu Nasrullah'ta oranın sahibiydi.

Bazen geçmişe bakmak iyi oluyor..

22 Haziran'daki yazımda Mahfi Eğilmezden alıntı yapmışım:

Tablo bize yerleşik tasarruf sahiplerine en düşük reel faizi veren ekonomilerin Türkiye (yüzde 0,1) ve Endonezya (yüzde 0,4) olduğunu gösteriyor. Buna karşılık Amerikalı yatırımcılara en yüksek reel faizi yüzde 10,3 ile veren ülke Türkiye. Onu yüzde 8,6 reel faizle Brezilya izliyor.

Öte yandan Türkiye'de Dolar mevduatına yüzde 4 - 5 faiz verildiğini dikkate alırsak TL'ye geçmeye de gerek kalmadan ABD'deki faizin 3 katı faiz geliri elde etmek mümkün görünüyor.

......................

Reel faiz tablosu ve bu son grafik bize TL’nin son bir haftada niçin hızla değer kazandığını anlatıyor. Düşen risk primine karşılık rekor reel faizin varlığı, Türkiye’yi öteki rakiplerinden ayrıştırıyor ve ekonomiyi bir sıcak para cenneti konumuna getirerek yabancı fonları Türkiye’ye çekiyor. Bunun sonucunda da kurlar düşüyor.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Merhabalar, size Nasrullah Ayan'ın (kim diye sormayın arayın bulun) blogunda okuduğum cevabı vereyim, gençken büyük bir piyasa üstadına yarın dolar ne olur diye sormuş, üstat pencereden dışarıda meydandaki heykeli göstermiş şu heykeli görüyor musun demiş, Nasrullah bey evet gördüm demiş, üstat hah işte değil yarın on dakika sonra doların ne olacağını bilseydim onun yerinde benim heykelim olurdu demiş.
    guzel..
    o zaman dolarda yukselis kacinilmaz diye bir baslik acip algi operasyonu yapmamali insanlar..
    burasi binlerce insanin takip ettigi guzel bir platform ve borsanin temeli algi uzerinedir, alginin degismesi uzerine insanlar karar alir veya beyin o kanala hipnoz olur ve kendini koruma hissiyatinin sonucu olmadik zararlari yazarlar..
    ayrica;
    dolar bir yatirim araci degil korunma seklidir, bunu bora diye biri haricinde yazan kimse cikmadi, TC eski TC degildir , mwvcut konjoktor bir gecede iki katina cikma , uc katina ulasma gibi ozneleri gecersiz hale getirmistir..
    15 temmuzdan sonra dolar tekrar asagi hareketini yapmis (3.10) bunu goren bir cok kisi darbeye ragmen 3.10 max hareketi yaptiysa dahada iflah olmaz diip dolardan cikmistir ve meshur 3.94 hareketini silkeleyerek ve dokerek yapmistir..
    bu ve bunun benzeri baslik /goygoy/ manipulasyon gibi tum objeler kullanilmis ve yatirimci (ky) hipnotize bir sekilde dolarin artik rayindan ciktigina inandirilmis ve buyuk miktarda dolar pozisyonu acmistir..(algisal degisiklik)
    getirdigi getiri ise yuzde 30 bile degildir , en dipten alip en yuksekten satamazsin, e o zaman bu baslik altinda yapilan goygoy kime ve neye hizmet etmektedir.?
    en iyisinde 1 milyon dolar olsun , senin 1 milyon dolarin yine 1 milyon dolar, milletin malina mi cokeceksin.?
    2001 deki gibi tum bankalara el mi koyacaksin.?
    o kriz neden cikti, neye zemin hazirladi, senin kici kirik bilmem kac dolarin yuzde 40 artinca cok mu mutlu olacaksin.?
    yazilacak cok sey varda ici bos milliyetcilikle itham olunmaya gerek yok..
    ayrica;
    dolar nasil artar.?
    ekonomik kriz ile, en azindan bizim ulkemizde boyle..
    sen akp sevmeyebilirsin, uygulamalarindan nefrette edebilirsin, hicbir siyasi tutumu seninle uyusmaz lakin dolarin artma beklentisi nasil bir duygu davranis bicimidir.?
    yarin ne olacagini bilmeyecegin bi para birimine neden bu kadar heveslisin.?
    falan filan iste..
    zararda olanlarin zararlarini kurtarmasi temennisi ile, ustte yazilan bazi ifadeler daha once tarafima kullanildigi icin iade seklinde bi geri donus olmustur, ilgili cumlelerden dolayi ozur dilemiyorum, kotu soz duymak istemeyen kullanmaz, kullaniyorsa da duyacagini unutmamalidir..
    ytd

7. bu dertleşmeye gelmiş sanırım.

ama çok etkilendim yarın ilk iş gidip bozayım bari..

8.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    guzel..
    o zaman dolarda yukselis kacinilmaz diye bir baslik acip algi operasyonu yapmamali insanlar..
    burasi binlerce insanin takip ettigi guzel bir platform ve borsanin temeli algi uzerinedir, alginin degismesi uzerine insanlar karar alir veya beyin o kanala hipnoz olur ve kendini koruma hissiyatinin sonucu olmadik zararlari yazarlar..
    ayrica;
    dolar bir yatirim araci degil korunma seklidir, bunu bora diye biri haricinde yazan kimse cikmadi, TC eski TC degildir , mwvcut konjoktor bir gecede iki katina cikma , uc katina ulasma gibi ozneleri gecersiz hale getirmistir..
    15 temmuzdan sonra dolar tekrar asagi hareketini yapmis (3.10) bunu goren bir cok kisi darbeye ragmen 3.10 max hareketi yaptiysa dahada iflah olmaz diip dolardan cikmistir ve meshur 3.94 hareketini silkeleyerek ve dokerek yapmistir..
    bu ve bunun benzeri baslik /goygoy/ manipulasyon gibi tum objeler kullanilmis ve yatirimci (ky) hipnotize bir sekilde dolarin artik rayindan ciktigina inandirilmis ve buyuk miktarda dolar pozisyonu acmistir..(algisal degisiklik)
    getirdigi getiri ise yuzde 30 bile degildir , en dipten alip en yuksekten satamazsin, e o zaman bu baslik altinda yapilan goygoy kime ve neye hizmet etmektedir.?
    en iyisinde 1 milyon dolar olsun , senin 1 milyon dolarin yine 1 milyon dolar, milletin malina mi cokeceksin.?
    2001 deki gibi tum bankalara el mi koyacaksin.?
    o kriz neden cikti, neye zemin hazirladi, senin kici kirik bilmem kac dolarin yuzde 40 artinca cok mu mutlu olacaksin.?
    yazilacak cok sey varda ici bos milliyetcilikle itham olunmaya gerek yok..
    ayrica;
    dolar nasil artar.?
    ekonomik kriz ile, en azindan bizim ulkemizde boyle..
    sen akp sevmeyebilirsin, uygulamalarindan nefrette edebilirsin, hicbir siyasi tutumu seninle uyusmaz lakin dolarin artma beklentisi nasil bir duygu davranis bicimidir.?
    yarin ne olacagini bilmeyecegin bi para birimine neden bu kadar heveslisin.?
    falan filan iste..
    zararda olanlarin zararlarini kurtarmasi temennisi ile, ustte yazilan bazi ifadeler daha once tarafima kullanildigi icin iade seklinde bi geri donus olmustur, ilgili cumlelerden dolayi ozur dilemiyorum, kotu soz duymak istemeyen kullanmaz, kullaniyorsa da duyacagini unutmamalidir..
    ytd
    eski TC nedir yeni TC nedir yahu, yeni bir devlet kurdunuz haberimiz mi yok? kurucunuz kim?

Sayfa 349/1009 İlkİlk ... 249299339347348349350351359399449849 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •