Sayfa 35/743 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 273 - 280 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    3.70 lerin altının görülmesinin ve kalıcı olmasının temel bir nedeni yok.

mevcut TR şartlarında zirveden ciddi geri çekilmeler olursa bu diğer oyuncular için alım fırsatı oluyor. 25-30 kuruş ciddi bir geri çekilmedir.

hislerin bu kadar belirleyici olması iyiye alamet değil TR de. gecen sene dolar yakıyorlardı sokaklarda, gaza gelmişlerdi malum birinin sözlerine kanarak. bu ülke Necmettin Batırel gibilerini de gördü: hep hissi yaklaşımlar.

oysa ortada gelişmiş bir ülke para birimi ($) ile durmadan cari açık veren ve kötü yönetilen bir ülkenin para birimi var (TL). dolarda düşüşe oynayanın kazanma olasılığı düşük. bu ülkenin bile gayrı resmi para birimi dolardır. siyasilerin söylemlerine bakmanız yeterli.
    Son düzenleme : discretus; 18-12-2017 saat: 15:17.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

şu söylenebilir belki: dolar yukselir ama enflasyon kadar artmaz dolayısıyla zarar ettirir.

bu argumanın ciddi bir önemi yok TR şartlarında. enflasyona göre çok ezmesin yeterli, doların faizi de var bir miktar oradan destek atar maliyete.

esasen ciddi devaluasyonlar için sigorta olması için tutuyoruz. ve elbette portföyün hepsiyle değil. mevcut şartlar ve rasyonel olmayan yönetim tarzı devam ettiği takdirde bu yaklaşımı değiştirmeyi düşünmüyorum.

ciddi bir devaluasyon sonrasında tekrar oyun planı gözden geçirilir sahadaki yeni realitelere bakarak.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    şu söylenebilir belki: dolar yukselir ama enflasyon kadar artmaz dolayısıyla zarar ettirir.

bu argumanın ciddi bir önemi yok TR şartlarında. enflasyona göre çok ezmesin yeterli, doların faizi de var bir miktar oradan destek atar maliyete.

esasen ciddi devaluasyonlar için sigorta olması için tutuyoruz. ve elbette portföyün hepsiyle değil. mevcut şartlar ve rasyonel olmayan yönetim tarzı devam ettiği takdirde bu yaklaşımı değiştirmeyi düşünmüyorum.

ciddi bir devaluasyon sonrasında tekrar oyun planı gözden geçirilir sahadaki yeni realitelere bakarak.
    GUND'a anlatamazsın şartlanmış bir kere,yahu dolar madem düşecek geçsene full TL ye ama onuda yapmaz. anlamak mümkün değil. şimdide coinleri kötülüyor,seneye abi nasıl oluyormuş bu işler diye soracak....bak umutabi bile ilgileniyorsa o iş sağlamdır.

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Çok fena çakılacak o sanal paralar..

Çok fena..

Öyle kişiler soruyorlar ki bana ...
    Zerre alakası yok adamın piyasalarla..
    Bitcoin almanın peşinde..

Borsa dolar dcd falan olsa bi derece derim de..

Adam bitcoin diyor ya..Maaşı 1500 tl düşün..
    Abi 1500 yatırsam 300 kazanmıştım diyor..

Düşün..

BİTti o iş.Belki biraz daha yaparlar ama bi noktadan öyle bi düşecek kiiii..

abovvv..

Faiz sonrası 3.88 89 larda iken 3.85 bekliyorum demiştim..
    3.84 de aşşa kırmaya hazırlanıyor..
    valla ben çevremdeki herkese bu coin işlerini öneriyorum, çünkü yeni ekonomi orası. benim paranın %5'i coinde,seneye 10'a katlarsa dolar bazında paramı arttırmış olurum. 6 çeşit coinim var,her gün birine seviniyorum,böylece keyfim hep yerinde oluyor )))

5. discretus

Dolar bizim para birimimiz değil..

Doların değerini belirleyen FED dir..

Gerisi ülkelerde ARA dalgalanmalardır..

Ana dalgayı FED belirler..

FED dolar değer kaybedecek dedi mi..

Kralı gelse dinlemez basarlar..

Benim görüşüm 3 senelik dolardaki değerleme bitmiştir..

3.50 3.60 ın üzerine süper balondur..

Bütün EM ler 1 e 2 oldu para birimleri.

Faizler en yüksek bizde

Şu dava ve vize saçmalığı olmasa idi dolar 3.50 lerde geziniyordu..

Dava zaten iyice tavsadı..

ZAR daki düşüş yüzde 2 yi de geçti..

Bizde de zamanı geldiğinde aynı türden günlük 2 li 3 lü düşüşler bekliyorum..

gundwane, FED in doların değer kaybetmesi yönünde bir manevrası sonucunda euro ya karşı bir değer kaybını anlayabiliriz. anlık olarak tl ye karşı da belki değer kaybedebilir.

ancak dolar endeksinde TL nin ağırlığı ne mesela ? nedir sizde olası bir dolar zayıflığının tüm para birimlerinde benzer etkiye yol açacağı düşüncesinin temeli ? örneğin euroya karşı değer kaybettiği zaman TL ye karşı da değer kaybedecek demek doğru bir yaklaşım olmaz.

avrupa ekonomisi ile TR ekonomisi aynı değil neticede. bizim bambaşka dinamiklerimiz var. daha zayıf bir ekonomiyiz, çok borçluyuz, sanayi altyapımız zayıf, rasyonel olmayan bir yönetim var.

mesela herkes biliyor ki yarın sabah doların 4 tl olması 3.60 olmasından daha yüksek bir olasılık. kırılgan bir ekonomide kendini doların düşecek olmasına bu kadar angaje etme bence.

senin dediğin olur ve 3.60 lı seviyelere gelirse şahsen fırsat olarak görürüm, ve kademeli ve temkinli bir alım stratejisi uygularım.

göreceğiz nasıl gelişecek olaylar.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    gundwane, FED in doların değer kaybetmesi yönünde bir manevrası sonucunda euro ya karşı bir değer kaybını anlayabiliriz. anlık olarak tl ye karşı da belki değer kaybedebilir.

ancak dolar endeksinde TL nin ağırlığı ne mesela ? nedir sizde olası bir dolar zayıflığının tüm para birimlerinde benzer etkiye yol açacağı düşüncesinin temeli ? örneğin euroya karşı değer kaybettiği zaman TL ye karşı da değer kaybedecek demek doğru bir yaklaşım olmaz.

avrupa ekonomisi ile TR ekonomisi aynı değil neticede. bizim bambaşka dinamiklerimiz var. daha zayıf bir ekonomiyiz, çok borçluyuz, sanayi altyapımız zayıf, rasyonel olmayan bir yönetim var.

mesela herkes biliyor ki yarın sabah doların 4 tl olması 3.60 olmasından daha yüksek bir olasılık. kırılgan bir ekonomide kendini doların düşecek olmasına bu kadar angaje etme bence.

senin dediğin olur ve 3.60 lı seviyelere gelirse şahsen fırsat olarak görürüm, ve kademeli ve temkinli bir alım stratejisi uygularım.

aslında gund'un köşeyi dönme şansı var açsın 3,50'ye şort. bak ne güzel kolaydan para, zaten bak garantiymiş şelale. ne güzel beleşe dolar sahibi olacak.

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

Parite 1.03 den 1.20 ye geldi 1.18 de..
    Düşmüyor..
    Paritede 1.30 yolculuğunun başlamasını bekliyorum.

Dolar endeks inde tl nin payı yok yok..sıfır..

Sayfa 35/743 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •