Stratejik adımlar için stratejik kapasite gerekir. Bu yıl Davos'ta temsil çok sınırlı iken Koç Holding ve Sabancı oradaydı. Sadece bir networking gezisi olduğunu düşünmüyorum. Bizim borsacı olarak yapabileceklerimiz henüz görülmeyeni, gosterilmeyeni sezmeye çalışmak. Koç Tupras'i alırken stratejik bir adım attı ve inek gibi sağdığı Migros'u fona satarak Tüpraş alımını finanse etti. Bugün geriye dönük baktığımızda bu işten zarar etmediğini görüyoruz. Akbank sektöründe çok iyi konumlanmış, iyi yönetilen bir banka. Türk bankacılık sistemi de üzerine gelen, gelecek olan bütün yüklere rağmen hazırlıklı bir sektör. Buna rağmen bankacılığın uzun vadesinde bir takım sorunlar varsa ( fin techlerin daha fazla çözüm üretmesi, kamu bankacılığının ve merkez bankası rolünün yükselmesi, kredi mekanizmalarının büyük ölçüde otomatiklesmesi, şubesiz bankacılığın maliyet avantajları vb) stratejik bakışı etkileyebilir. O bakışı ben bilemem, sadece fikir yürütebilirim. Küresel olarak borçlanmanın maliyeyi artıyor, Tc Hazinesi 10 yıllık borç aradığında %9,75 yıllık faizle ve küçük miktarlarda borçlanabiliyor. Sabancı son 5 yılda yaptığı yatırımın 2 katını hedeflemişse yol planını da belirlemiştir düşüncesindeyim. Bundan sonrası kendi acımdan ( kendi düşüncelerim açısından) lafâ€ı güzaf olabilir.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri