Sayfa 351/662 İlkİlk ... 251301341349350351352353361401451 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 2,801 - 2,808 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. O 5 yıl hangi 5 yıl. Mesela Sayın Depec Mode ile 5 yıl ise atı alan üsküdarı geçti. Büyük konuşmayayım öyle 5 yıl zaman olduğunu hiç sanmıyorum. Gerisini de kuru kuruya hele burada bazı sebeplerden dolayı hiç yazmam.

Şimdi ayı dan büyük fil çıktı ayının malı çizdi. Sizce ayı şu an ne durumdadır. Gerisi teferruat.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2.  Alıntı Originally Posted by Stock trader Yazıyı Oku
    Sayın Yatırım uzmanı epeydir forumda yoktunuz. Bir ara çorbayı içip gittiniz diye düşündüm.
    evet haklısın üstat bir ara makul bir karla satıp çıktım malum haberin yayınlandığı günün ertesi sabahı yine aranıza katıldım. ama bu sefer burada sabırla uzun soluklu beklemeyi düşünüyorum. bakalım kısmet..

3. Sayın Depeche mode konsolide bilanço ile konsolide olmayan bilanço arasındaki özkaynak farklılıkları bildiğiniz üzere bağlı ortaklıklar ve iltiraklerin özkaynaklarından gelir. Benim bildiğim İşbankası konsolide bilançoda tüm iştirak ve bağlı ortaklıklarının özkaynaklarını göstermiyor çok cüzi miktarı gösteriliyor. Örneğin Şişe yok. Şişenin İştirak gelirlerini gösteriyor ancak özkaynaklar gösterilmiyor. Tüm iştiraklerinin gelirlerinide gösteriyormu ondan emin değilim.Sonuç olarak(As a result) çatı şirketi kurulduğunda ve tüm iştirak ve bağlı ortaklıklar buraya nakledildiğinde yıl sonu İşbankasının bilançosunda 147 adet iştirakin özkaynaklarıda bilançoya dahil olacak. Bu durumda sizin görmüş olduğunuz 25 milyarlık fark (konsolide - konsolide olmayan bilanço özkaynak farkı) 125 milyarı bile bulacağına inanıyorum. Bu benim en iyimser tahminim bu rakam daha yukarılara bile çıkabilir. İşte o zaman bankanın özkaynakları olarak yıl sonu 400 milyarı bile görebiliriz. Böyle bir durumda şu an işbankasının pd/dd yaklaşık 1 iken bir anda 0.6ya düşecek. Diğer bankalar pd/dd değeri 1 ile işlem görürken işbankası bir anda %40 iskontolu pozisyona geçecektir. İşbankası bana göre şu an Akbank ile Garanti arasında bir yerde fiyatlanması gerekiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
    Sayin Stock Trader bu bana cok mantikli gelmedi.
    Ozkaynak=varlik-borc demek.
    Yani artmasi icin ya varlik degeri artacak, ya da borc dusecek. Yeniden Degerleme ile varlik degeri artabilir ama borc degismez.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
    Tum ozkaynaklar bir sekilde konsolide bilanconun icinde zaten. Saklama sanslari yok. Ha varlik degeri eski deger olarak kaldiysa o ayri tabi ki yeniden degerleme sonrasi bla bla bla...

6. Sayın Depeche mode yukarıdaki açıklamalarınıza tamamen katılıyorum. Aynı deli sorular Q2 bilançosunu incelediğimde bendede oluştu ve bilançonun açıklamalarını üstün körü okuduğumda (Şu an tatildeyim ve inceleme fırsatım yok) bilançoda dikkate alınan bağlı ortaklıklar olarak yanlış hatırlamıyorssm maksimum 15 şirketin adı geçiyordu. Kaptaki bilanço açıklamaları tatil dönüşü tekrar inceleyeceğim. Ancak sadece Şişenin bile özkaynak farkı 25 milyarın en az iki katı üstünde bir değer.

7. İşbankası konsolidasyon bilanço yönteminde özkaynak metodunu kullanabiliyor olabilir. Şu an için bsşka bir şey gelmiyor aklıma.

8. Öyle yada böyle sonuçta kurulacak çatı şirketin özkaynak değeri minimum yukarıda bahsettiğim değerler civarında olacak (Fazla veya eksik) ve bunun tam konsolidasyonla işbankası bilançosunda gösterilmesi halinde işbankası sonuç olarak diğer özel büyük bankalardan %40 iskontolu duruma düşecektir.

Sayfa 351/662 İlkİlk ... 251301341349350351352353361401451 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •