Artan

209,00 10 18:10
36,74 10 18:10
82,55 9.99 18:10
5,40 9.98 18:10
62,25 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,91 -9.99 18:10
713,00 -9.97 18:10
110,10 -9.83 18:10
49,00 -9.18 18:10
23,40 -8.38 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

19.329.556.703,30 18:10
17.923.256.805,16 18:10
15.640.917.764,22 18:10
11.083.995.953,40 18:10
10.014.131.104,75 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 352/395 İlkİlk ... 252302342350351352353354362 ... SonSon
Arama sonucu : 3205 madde; 2,809 - 2,816 arası.

Konu: RYGYO - Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Strategy Yazıyı Oku
    113 milyon olağan dışı gelirin elektrik ile alası yokmuş, soran arkadaşlar var o gelir satılan gayrimenkul ile Sell Leasing işlemiymiş.

Aylık 5 milyon kwh elektrik geliri nerede en önemli soru bu
    satılan gayrımenkul ile sell leasing işlemin sonucunda 113 milyon tl gelir getiren bir durum varmış ve buna ilişkin bir kap bildirimi gelmiyor muymuş? bu da başlı başına sorgulanması gereken bir durum. diyelim ki öyle, bu 113 milyon tl olağandışı gelirin elektrik geliri olmaması bence çok iyi, böylece elektrik gelirinin nasıl muhasebeleştirildiğini sorgulamak şart oldu. 2023 ilk 6 aylık dönemde toplam 51 milyon kwsaat elektrik üretimi gerçekleştiği kesin, mevzuata göre bunun tl karşılığı da bellidir. belki de buna ait geliri 6 aylık bilançoda hiç göstermediler ve yıl sonunda göstereceklerdir, önceki yılları sorgulamaya hiç değmez, 2022 elektrik geliri bile 20 m tl civarı olmalı, onun da peşine düşmeye değmez ama artık şuna güzel bir başlık atsınlar da alem elektrik geliri neymiş görsün.

2.  Alıntı Originally Posted by chaos Yazıyı Oku
    Hocam son çeyreklere bakarsan her zaman diğer çeyreklere göre olumlu anlamda sapıyor. Emin olmamakla birlikte elektrik gelirlerinin son çeyrek bilançolarda gözüktüğünü düşünüyorum. Muhtemelen GYO olması dolayısıyla faturalar ana firma üzerinden kesiliyor, sene sonu da rygyoya ana firmadan aktarılıyor.

Bu düşünceye varma sebebim dediğim gibi, hasılat kalemini incelerseniz son çeyreklerde hep sapıyor. Hatta şöyle düşünün, kiralar azalma ihtimali olmadığına göre, geçen sene son çeyrek hasılat nasıl bu sene ilk çeyrekten az olabilir? Bence sebebi bu durum. Bundan dolayı ben sene sonu 1,3 milyar + hasılat bekliyorum, bakalım zaman ne gösterecek.
    elektrik gelirinin olağandışı bir gelir olmadığı çok açık. hasılat kalemi altında yer alması gerekiyor. yalnız rygyo özelinde işler epey karışık. 30 mw ges var ve diyelim ki 30 depo üzerinde 1mw. bu depolar da farklı dağıtım şirketlerinin olduğu bölgelerde ve her bir dağıtıcıyla bu mahsuplaşmanın ayrı ayrı yapılması gerekiyor. sadece dağıtıcı ile mahsuplaşma olsa yine iyi, bir yandan da depoyu kiralayan birden fazla kiracının harcadıkları elektrik giderlerini onlara paylaştırıp, yine onlardan tahsil etmek de gerekiyor. her depoda normalde olduğu gibi ana şebekeden bir giriş sayacı var ve bir de ges siteminden ana şebekeye çıkış sayacı var. dönem sonunda, ki bu her ay olmalı, bu sayaçların girdisi çıktısı sonucunda dağıtıcı şirketle olan borç alacak ilişkisi netleşiyor, kullanım ve üretim arasındaki farka göre borç da olabilir alacak da ama kiracılarla olan ilişkiyi yönetim sağlamalı, yani her ay kiracılarından paylarına düşen elektrik giderleri, m2 üzerinden olsa gerek, tahsil edilmeli ve hem kiracılardan alınan hem de dağıtıcıdan varsa alınan mahsuplaşma farkları satış geliri olarak kaydedilmeli.

yalnız geçen sene son çeyrek hasılat nasıl bu sene ilk çeyrekten az olabilir? diye soruyorsunuz, bu gayet normal, çünkü her çeyrekte yeni kiralanabilir depolar sisteme dahil oluyor olabilir, boş yerler doluyor olabilir, kiracı çıkar giderse ancak tersi olur ki böyle bir kiracı terki olsa bunu kap bildiriminde görürdük. ve en önemlisi enflasyona ve dövize bağlı kiralamalar dolayısı ile her çeyrekte daha fazla kira geliri oluşması da çok muhtemel. bu dediğiniz ancak yıllık kiralama durumunda tuhaf olabilirdi ki belirli depolarda kiralamanın yıldan yıla ödenmesi gibi bir durum varsa onu bilmiyorum. ayrıca elektrik gelirleri sadece son 6 ayda muazzam bir artış gösterdi, bu gelirler aylık olarak hesaplanıyorsa her çeyrekte ve özellikle de 2.çeyrekte bu farkı hasılat kalemi altında belirgin bir şekilde görememiz gerekirdi. bir daha iyice bakalım...

3.  Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    elektrik gelirinin olağandışı bir gelir olmadığı çok açık. hasılat kalemi altında yer alması gerekiyor. yalnız rygyo özelinde işler epey karışık. 30 mw ges var ve diyelim ki 30 depo üzerinde 1mw. bu depolar da farklı dağıtım şirketlerinin olduğu bölgelerde ve her bir dağıtıcıyla bu mahsuplaşmanın ayrı ayrı yapılması gerekiyor. sadece dağıtıcı ile mahsuplaşma olsa yine iyi, bir yandan da depoyu kiralayan birden fazla kiracının harcadıkları elektrik giderlerini onlara paylaştırıp, yine onlardan tahsil etmek de gerekiyor. her depoda normalde olduğu gibi ana şebekeden bir giriş sayacı var ve bir de ges siteminden ana şebekeye çıkış sayacı var. dönem sonunda, ki bu her ay olmalı, bu sayaçların girdisi çıktısı sonucunda dağıtıcı şirketle olan borç alacak ilişkisi netleşiyor, kullanım ve üretim arasındaki farka göre borç da olabilir alacak da ama kiracılarla olan ilişkiyi yönetim sağlamalı, yani her ay kiracılarından paylarına düşen elektrik giderleri, m2 üzerinden olsa gerek, tahsil edilmeli ve hem kiracılardan alınan hem de dağıtıcıdan varsa alınan mahsuplaşma farkları satış geliri olarak kaydedilmeli.

yalnız geçen sene son çeyrek hasılat nasıl bu sene ilk çeyrekten az olabilir? diye soruyorsunuz, bu gayet normal, çünkü her çeyrekte yeni kiralanabilir depolar sisteme dahil oluyor olabilir, boş yerler doluyor olabilir, kiracı çıkar giderse ancak tersi olur ki böyle bir kiracı terki olsa bunu kap bildiriminde görürdük. ve en önemlisi enflasyona ve dövize bağlı kiralamalar dolayısı ile her çeyrekte daha fazla kira geliri oluşması da çok muhtemel. bu dediğiniz ancak yıllık kiralama durumunda tuhaf olabilirdi ki belirli depolarda kiralamanın yıldan yıla ödenmesi gibi bir durum varsa onu bilmiyorum. ayrıca elektrik gelirleri sadece son 6 ayda muazzam bir artış gösterdi, bu gelirler aylık olarak hesaplanıyorsa her çeyrekte ve özellikle de 2.çeyrekte bu farkı hasılat kalemi altında belirgin bir şekilde görememiz gerekirdi. bir daha iyice bakalım...
    Geçen sene son çeyrek bu sene ilk çeyrekten fazla nasıl olabilir diyecektim yanlış yazmışım. Sebebinin de elektrik gelirinin son çeyreğe ana firma üzerinden yansıtılması olabilir yazmışım. GYO lar GYO mevzuatı gereği bu elektrik işi için fatura kesemiyor diye bir konuşma geçmişti genel kurulda.

Hasılat her çeyrek artacak tabi ki nasıl azalsın, öyle bir şey sormuş olacağımı düşünmen garip :D Ayrıca zaten açıp finansal tabloya baksan da anlarsın, yazımın genelini okuduysan da anlarsın. Geçen sene son çeyrek bu sene ilk çeyrekten fazla hasılat var. Ayrıca hasılat büyüme oranlarının trendinde de her son çeyrekte (az da olsa) olumlu yönde sapma var. Anlayasın diye daha da basit yazayım: Önceki yıllarda son çeyrek X liraya ulaşması lazım mesela hasılatın, X + 20 milyona ulaşıyor.

YANİ ELEKTRİK GELİRLERİ DİYORUM, SON ÇEYREKTE DİYORUM, GELİR TABLOSUNA DİYORUM, YANSIYOR OLABİLİR DİYORUM.

Twitterda 2 hafta önce hisseyi gören başıma 5 senelik RYGYO yatırımcısı kesiliyor. Yok temettü dağıtmasın diyen boş konuşuyormuş yok bilmem ne. Size soracağız ne düşünüp ne söyleyeceğimizi. Güç bela okuma yazma bilen adam bana sıfırdan lojistik devi kurmuş adamdan daha iyi kullanacakmış parayı, çünkü depo yapma iştahı yokmuş patronun.

RYGYO ile ilgili turnusol kağıdı zaten bu GES işi. Biri GESi çok kurcalıyorsa anlıyorum ki hasbelkader bi yerden duymuş almış hisseyi. GES gelirinin firmanın geleceğiyle ilgisi en fazla %5. Yok her yerde dağıtıcı varmış da aylık şöyle olcakmış da yıllık böyle olurmuş. İyice mahalle kıraathanesi ayarına döndü muhabbet. GES geliri dediğin devede kulak, adamlar zaten artık kurmayacağız diye genel kurulda söyledi.

Gerçi neye sinirleniyorsam, alanında uzman hocalara alanlarıyla ilgili konularda ilkokul mezunları akıl veriyor internet çağında, benim başıma gelmiş çok mu :D

4.  Alıntı Originally Posted by chaos Yazıyı Oku
    Geçen sene son çeyrek bu sene ilk çeyrekten fazla nasıl olabilir diyecektim yanlış yazmışım. Sebebinin de elektrik gelirinin son çeyreğe ana firma üzerinden yansıtılması olabilir yazmışım. GYO lar GYO mevzuatı gereği bu elektrik işi için fatura kesemiyor diye bir konuşma geçmişti genel kurulda.

Hasılat her çeyrek artacak tabi ki nasıl azalsın, öyle bir şey sormuş olacağımı düşünmen garip :D Ayrıca zaten açıp finansal tabloya baksan da anlarsın, yazımın genelini okuduysan da anlarsın. Geçen sene son çeyrek bu sene ilk çeyrekten fazla hasılat var. Ayrıca hasılat büyüme oranlarının trendinde de her son çeyrekte (az da olsa) olumlu yönde sapma var. Anlayasın diye daha da basit yazayım: Önceki yıllarda son çeyrek X liraya ulaşması lazım mesela hasılatın, X + 20 milyona ulaşıyor.

YANİ ELEKTRİK GELİRLERİ DİYORUM, SON ÇEYREKTE DİYORUM, GELİR TABLOSUNA DİYORUM, YANSIYOR OLABİLİR DİYORUM.

Twitterda 2 hafta önce hisseyi gören başıma 5 senelik RYGYO yatırımcısı kesiliyor. Yok temettü dağıtmasın diyen boş konuşuyormuş yok bilmem ne. Size soracağız ne düşünüp ne söyleyeceğimizi. Güç bela okuma yazma bilen adam bana sıfırdan lojistik devi kurmuş adamdan daha iyi kullanacakmış parayı, çünkü depo yapma iştahı yokmuş patronun.

RYGYO ile ilgili turnusol kağıdı zaten bu GES işi. Biri GESi çok kurcalıyorsa anlıyorum ki hasbelkader bi yerden duymuş almış hisseyi. GES gelirinin firmanın geleceğiyle ilgisi en fazla %5. Yok her yerde dağıtıcı varmış da aylık şöyle olcakmış da yıllık böyle olurmuş. İyice mahalle kıraathanesi ayarına döndü muhabbet. GES geliri dediğin devede kulak, adamlar zaten artık kurmayacağız diye genel kurulda söyledi.

Gerçi neye sinirleniyorsam, alanında uzman hocalara alanlarıyla ilgili konularda ilkokul mezunları akıl veriyor internet çağında, benim başıma gelmiş çok mu :D
    "Hasılat her çeyrek artacak tabi ki nasıl azalsın, öyle bir şey sormuş olacağımı düşünmen garip". ne yazdıysan sözüne güvenerek yanıtlamaya çalışıyorum ama sen ne yazdığını okumazsan, yanlış yazdığını da bilmezsin ve yanlış yazmışım özür dilerim diyeceğine bir de zeytinyağ gibi üste çıkmaya çalışırsın.

burada ges geliri nereye yazılmış olabilir onu bulmaya çalışıyoruz, 2021 yılından beri bu hisseyi elimde tutuyorum ve ges'ine bakarak da almadım bu hisseyi, tek derdim ges gelirlerinin nasıl muhasebeleştirildiğini açıklığa kavuşturmak, o nedenle senin ıvır zıvırlarına aldırmadan olayı hasılat üzerinden tekrar detaylıca ele alıyorum

2022
    1ç hasılat 107
    2ç hasılat 127 (+20)
    3ç hasılat 165 (+38)
    4ç hasılat 225 (+60)
    *
    2023
    1ç hasılat 203 (-22)
    2ç hasılat 225 (+22)
    *
    senin dediğine göre son çeyrekte olmaması gereken fazladan bir artış var (yani en azından 2023 1.ç 203 hasılatının altında olması gereken bir tutar olmalıydı diyorsun). eğer düşündüğün gibi elektrik geliri son dönemde hesaplara aktarılıyorsa, bu tutarın da 20m civarı bir tutar olması gerektiğini en azından ben biliyorum. herkesin anlaması için bunu aynı benim yaptığım gibi yazarsan, ya da en azından yazdığını bir kontrol edersen kimseyle gereksiz muhabbete de girmezssin, diğer okuyanlar da ne olup bittiğini güzelce anlar. diyelim ki senin düşündüğün gibi 20m elektrik geliri toplanıp 4.ç ilave oldu. oysa 4.ç kira hasılatı (elektrik geliri olan 20 çıkınca) 205 olmalıydı diyorsun. tamam olabilir, kesin değil ama olabilir. bu durumda da 2022 4.ç ile 2023 1.ç kira gelirleri aynı kalıyor hatta 2 m eksilmiş oluyor. oysa burada da en azından 5-10 m bir artış olmalıydı, 2022 elektrik geliri 30 m tl değilse?

ben bu hisseyi alırken ges gelirlerinin çok daha sonra devreye gireceğini düşünüyordum çünkü ges yatırımı 10 yılda geri döner ve benim için eğer 10 yıl beklemeyeceksem bu hissede oradan gelecek olan gelir benim için hiçbir anlam ifade etmez. ama şu an gelinen noktada ges yatırımları artık kendini amorti etmiş ve kar dağıtımına katkı sunma noktasına gelmiş, hem kurulum maliyetlerinin düşmesi hem de elektrik gelirlerinin dövize ve enflasyona endexli olması sebebiyle. bundan sonraki ges kurulumları da 3 yılda geri dönecektir ve mümkün oldukça tüm çatılara ges kurulumu da devam edecektir. ges geliriyle ges kurmak şahane bir iş modeli.

şu anda kapasite 34mw ve 50 mw hedefleniyor. 34 mw ges kapasitesi tam kapasite çalışsa 34bin kwsaat x 24 x 365 x 0,13 dolarsent x 27 tl = güncel değerlerle 1 milyar + tl yapar. elbette hiçbir sistem tam kapasite çalışmaz ve 2023agu sonu itibariyle toplamda
    57.197.789 kwsaat elektrik üretimi gerçkleşmiş durumda, bu da 34.5 mw kapsitenin %25'i civarına denk düşer. 1milyarın %25'i de 250 m tl yapar, kira gelirine göre oranlarsan %5 olmadığını göreceksin, küçümsenecek bir tutar değil yani. hiçbir gyo da olmayan son derece ayırd edici bir artı özellik.

genel kurulda ges kurmayacağız demediler, depo kurmayacağız dediler, nitekim bu yıl sonu hedef 40mw ve seneye de 50mw, sonrası yok çünkü çatılarda yer kalmıyor. depo yapılmayacak ama o da elbette çok iyi şartlarda arsa bulunur ve bir kiralama anlaşması sağlanırsa hayır demeyiz dediler. ikincisi, ges'i ve insanları küçümsüyorsun, tanımadığın insanlara bile ilkokul mezunu vs diye çok rahat iftira atabiliyorsun ama maalesef orada da çuvallıyorsun, 2 master yapmış ve özel iş olarak da yenilenebilir enerji sistemleri (rüzgar/dalga) üretimini ve danışmanlığını halen yapan biriyim. o nedenle senin kişilik sorunlarınla uğraşacak ne tecrübem ne de zamanım var, sadece şu ges olayını açıklığa kavuşturmak benim için yeterli.

5.  Alıntı Originally Posted by chaos Yazıyı Oku
    Hocam son çeyreklere bakarsan her zaman diğer çeyreklere göre olumlu anlamda sapıyor. Emin olmamakla birlikte elektrik gelirlerinin son çeyrek bilançolarda gözüktüğünü düşünüyorum. Muhtemelen GYO olması dolayısıyla faturalar ana firma üzerinden kesiliyor, sene sonu da rygyoya ana firmadan aktarılıyor.

Bu düşünceye varma sebebim dediğim gibi, hasılat kalemini incelerseniz son çeyreklerde hep sapıyor. Hatta şöyle düşünün, kiralar azalma ihtimali olmadığına göre, geçen sene son çeyrek hasılat nasıl bu sene ilk çeyrekten az(ÇOK OLMASI LAZIM YANLIŞ YAZMIŞIM) olabilir? Bence sebebi bu durum. Bundan dolayı ben sene sonu 1,3 milyar + hasılat bekliyorum, bakalım zaman ne gösterecek.

6. Balçık deposunun kullanim izni alınmış. Muhtemelen kiracilar yerleşir bu ay ve oradanda kira geliri gelmiye başlar.

Yalniz bu deponun %25-30 a yakin bir kismi halen boş takip ettigim kadarıyla. Orasi icinde bir anlasma haberi gelse iyi olur.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Balçık deposunun kullanim izni alınmış. Muhtemelen kiracilar yerleşir bu ay ve oradanda kira geliri gelmiye başlar.

Yalniz bu deponun %25-30 a yakin bir kismi halen boş takip ettigim kadarıyla. Orasi icinde bir anlasma haberi gelse iyi olur.

10.000 m2 civarı boş şu an sanırım(%20). Orası için bir anlaşma haberi gelsin, Muhit bitip evler dükkanlar satılmaya başlasın, İzmir depo bitsin, 1,3 milyar üzeri hasılat gelsin.

Biz de arkamıza yaslanıp izleyelim hisse fiyatı 3-5 lirayken bunları anlattığımızda sövenlerin alma için sıraya girmelerini

8.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Balçık deposunun kullanim izni alınmış. Muhtemelen kiracilar yerleşir bu ay ve oradanda kira geliri gelmiye başlar.

06.09.2023 tarihi itibariyle aylik 200.000 euro kira geliri gelmeya başlamiş.

Yakinda Anpa Gross a verilen deponunda teslimi yapilir muhtemelen. Birde kalan 10.000 m² depoda kiraya verilirse yillikta sadece bir depodan 100 milyon uzeri kira geliri olacak.

"12.10.2022 tarihli özel durum açıklamamızda;

Şirketimizin portföyünde yer alan Kocaeli İli Gebze İlçesi Balçık Köyü 317 Ada 14 Parsel üzerinde 34.477,19 m2 arsa üzerine inşa edilen 51.063 m2’lik lojistik deponun 15.000 m2’lik depolama alanı için “Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş. (MBO)” ile 5 yılı geri dönülmez toplam 11 yıllık kira sözleşmesi imzalandığı,

Bu sözleşme kapsamında ilk 5 yıl için 12.000.000 EUR ve sözleşmede de belirtildiği üzere 6. kira yılı başında MBO’nun büyüme ve genişleme opsiyonlarını kullanması halinde 5. yıldan sonraki 6 yılda ise yaklaşık KDV hariç 21.000.000 EURO daha gelir elde edilerek toplamda 33.000.000 EUR gelir elde edileceği ve bu gelirlere ilave olarak her yıl yapılacak olan kira artış zamanlarında Almanya ÜFE+TÜFE ortalaması da ayrıca ekleneceği ve kira başlangıcının depoya ilişkin iskanının alındığı tarihten itibaren başlanacağı belirtilmişti.

Depoya ilişkin yapı kullanım izin belgesi (iskan) Gebze Belediyesinden 06.09.2023 (dün) tarihinde alınmış olup kira sözleşmesi 06.09.2023 itibarıyla başlamıştır.

Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygılarımızla duyurulur."

Sayfa 352/395 İlkİlk ... 252302342350351352353354362 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •