Sayfa 352/356 İlkİlk ... 252302342350351352353354 ... SonSon
Arama sonucu : 2847 madde; 2,809 - 2,816 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Açığa satış yasağının kalkması özkaynak kredi oranı % 20 süresinin uzatılmaması ve dün gelen karar kusursuz fırtınaya ortam oluşturdu. Olan kredili kaldıraçlı oynayan borsayı kumara çeviren yatırımcı olmayanlara oldu. 9300 ler sırf yatırımcıyı korumak için yazdım 19 martın hiç bir önemi yok diye bir sürü laf yedik dünün de bir önemi yok tabii ki yatırımcı olanlar için. Bunu herkes iş işten geçtiğinde müzik sustuğunda görecek.

Titanvari olmayacak hisselerin peşinde olanlar var bunun yanında bence ucuz yüzüne bile bakılmayan şirketler var. Cuma akşamı kapanış ile bu sabah arasında uzun vadeli yatırımcı için hiçbir fark yok. Elinde malı olan sakince beklesin. Bence bu yükselişi kaçıranlar içinde fırsattır ama tabii ki hisse seçimlerinde çok seçici olarak.

Benden tavsiye boş beleş siyaseti bu işlerin göbeğine koymaya kalkışıp konuşanlardan uzak durun yoksa çok üzülürsünüz. Adım hıdır elimden gelen budur.

10774 teki gap dün kapandı aşağıda 10413 gap var bu 10413 kapanmaya giderse malsız kalanlara ve parası olanlara büyük fırsat olur sadece başka da bir şey olmaz.O da olursa.....
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 03-09-2025 saat: 08:53.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2. İyi mal en ucuza ancak kötü zamanda alınır. Bunu anlayamayanın bu piyasada kazanma şansı yok.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3. Selamün Aleyküm.

TR'ye döneli bir kaç gün oldu. Dün başlayan türbülans beni mala soktu bugün. 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, tüm portföy YKBNK. Hayırlı olsun.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    İyi mal en ucuza ancak kötü zamanda alınır. Bunu anlayamayanın bu piyasada kazanma şansı yok.
    Ben yokken topiği canlı tutmuşsun Zdx teşekkür ederim. Katkıların ve verdiğin bilgiler için çok sağol.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

5. 11 Eylülde haftaya Perşembe PPK toplantısı var. 300 baz puanlık biri indirim bekleniyordu ama bu beklenti şimdi değişti. 150 - 200 baz puanlık bir indirim yapacaklar gibi duruyor.

6. Geçen hafta Pazartesi günü kağıt 34.78 e kadar çıkmıştı. Bugün ise %16 düşüşle 29.26 ya kadar indi. Şu anda 29.30 civarında oynayıp duruyor. BİST'teki en sağlam kağıtlardan biri bu. 7 işgününde %16 düşerek alım fırsatı verdi diye düşünüyorum. Yakın gelecekte yapılması beklenen faiz indirimlerinden en fazla nemalanacak olan sektörler bankacılık ve GYOlar.

7. KAP açıklamalarına şöyle bir göz gezdirdim. FENER kayıtlı sermayesini %400 artırıp 1.25 den 6.25 milyara çıkarmış. Bunun anlamı yeni bir bedelli için altyapının hazırlandığı oluyor. Müthiş transferlerle kasa boşaldı, şimdi tekrar dolması gerekiyor. Son 2 bedelli çok düşük montanlı idi, kasaya ciddi nakit girmedi. Muhtemelen başkanlık seçimlerinden sonra yeni bir bedelli gündeme gelebilir. 13 TL civarından işlem görüyor şu anda. Benim alım seviyem 10 TL nin altıdır ama tam olarak neresi şu anda bilemiyorum. 10 un altına inmediği sürece ilgilenmiyorum. Bakarsınız %400 lük yüksek montanlı yeni bir bedelli açıklanırsa mesela 5 milyar tl gibi bir nakidin kasaya girmesi gündeme gelirse hisse ciddi şekilde aşağı iner. Tribünlerden gelişmeleri izlemeye devam.

8. Ayni şeklilde GSRAY da benzer konumda. Sermaye tavanını tekrar artırdılar, yeni transferlerle kasa boşaldı, onlar da kasayı tekrar dolduracaklar. Benim GSRAY alım seviyem 1 tl nin altıdır, buraya inmediği sürece ilgilenmiyorum. Bir ihtimal GSRAY TSPOR un yaptığı gibi eş zamanlı bir sermaye azaltımı ve sermaye artırımı yapabilir çünkü halihazırda hisse aşırı sulanmış durumda. Şu anki seviyeler yani 1.60-1.70 ler bana çok pahalı geliyor, dediğim gibi 1 tl nin altına inmediği sürece bununla ilgilenmiyorum.

Sayfa 352/356 İlkİlk ... 252302342350351352353354 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •