Sayfa 355/637 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,833 - 2,840 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Benim için kredi kartı ile banka kartının çok farkı yok...zaten ihtiyaçlar için yeterli likit fon tutuyorum, bu nedenle kartlar al-alma kararımı hiç etkilemiyor diyebilirim.

Kredi kartı= borç değil, kredi kartı=ödeme kolaylığı, mevcut ödemeleri yaklaşık bir ay sonraya erteleme kazancı, taksit imkanı, para taşımama kolaylığı, bozuk para vs çilesinden kurtulma

mesela sırf bozuk para taşımamak için bile kredi kart ıya da banka kartı kullanmaya değer bence bu arada bugüne kadar 1-2 kez hariç, her zaman dönem borcunun tamamını ödemişimdir..asgari ödeme vs işim olmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ..............

Kredi kartı= borç değil, kredi kartı=ödeme kolaylığı, mevcut ödemeleri yaklaşık bir ay sonraya erteleme kazancı, taksit imkanı, para taşımama kolaylığı, bozuk para vs çilesinden kurtulma

..........
    Aynı şekilde düşünmüyorum.

"Mevcut ödemeleri yaklaşık bir ay sonrasına erteleme kazancı"
    olarak tanımladığınız kazanç (!), bir çuval keçi boynuzu çiğneyip bir kesme şeker tadı almaktaki kazanç gibi.

Çünkü realitede, ödemenizi bir ay kadar sonraya ertelediğinizde, o andaki paranızı değil, bir ay sonraki maaşınızı (veya kazancınızı) henüz sahip olmamışken harcamış oluyorsunuz. Yani bir anlamda maaşınızı bir ay önden yemiş oluyorsunuz. Bu durumda ani gelişmelere, ihtiyaçlara, istenmeyen durumlara hazırlıksızsınız demektir.
    Hesap bakiyenizi taksitlendirmeden tamamen kapatmanız da bu gerçeği değiştirmez.
    Bu şekilde kkartı ile harcama yapıp tamamen ekstreyi kapatan arkadaşım ile maaş günü hesabımıza baktığımızda, aynı maaşı almamıza rağmen, benim hesap bakiyem dolu iken arkadaşımınki kkartına yatırılmış oluyor, ve o yine bir ay sonrasının maaşını yemeye başlamış oluyor. Bunu ayda sadece 1.000 tl için yapan için bile böyledir bu. Ben maaş günü ondan 1.000 tl fazla para görüyorum bakiyemde.

Özetle, nakit candır, gücü de hiçbir araçta yoktur.... Hayatı önceden tüketmeye de gerek yok
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Benim için kredi kartı ile banka kartının çok farkı yok...zaten ihtiyaçlar için yeterli likit fon tutuyorum, bu nedenle kartlar al-alma kararımı hiç etkilemiyor diyebilirim.

mesela sırf bozuk para taşımamak için bile kredi kart ıya da banka kartı kullanmaya değer bence bu arada bugüne kadar 1-2 kez hariç, her zaman dönem borcunun tamamını ödemişimdir..asgari ödeme vs işim olmaz.
    Bundan yaklaşık 15 yıl önce kredi kartını kullanırken aylık borcumu yukarı yuvarlayarak ödeme yapıyordum. Mesela borcum 1650 liraysa 1700 yatırmak gibi. Neyse o sıralar h... bankasından almış oldugum bir kredi kartım vardı. Bi gün ekstre de baktım 400 dolar tutarında yurtdışı sanal alışveriş harcaması var. Alakam olmadığından itiraz ettim. Iki ay kadar sonra paramı iade ettiler ve iade ederken banka yetkilisi "londra merkezinin siber saldırıya uğradığını beyaz listeye dahil olanların bilgilerinin çalındığını" söylemişti. Nedir bu beyaz liste deyince "duzenli odeme yapanlarin oldugu liste oldugunu" söylemişti. Bana o dönem pek mantikli gelmedi söyledikleri hatta hala kart borcunun tamamını öderim. Ama tahminimce bankanın en kârsız ve sevmediği profil de bizizdir.

4. Merhabalar,bu başlığı uzun süredir takip ediyorum.Yazmak bugüne kısmetmiş. Bu arada 45 yaşındayım. İyi sayılabilecek bir gelirimde var. uzun yıllar tasarruf etmek de neymiş kafasıyla hareket ettim. 2005 yılında bankacının zorlamasıyla BES yaptırdım. Ancak BES hesabını iyi takip etmeye çalışmama rağmen çok az bir birikim sağlayabildi. 2015 yılında 10 yılı doldurup BES hesabını kapattım. 50 bin TL.gibi bir para geçti elime kesintilerden sonra.Önce uzun araştırmalar yaparak en mantıklı olan hisse senedi deyip hisse senetleri alıp satmaya başladım. Ancak bu işte bir kazancım olmadı.Sonra beklentili hisseleri keşfettim.. Ancak bu kararı verene kadar epey bir okuma yaptığımı da tekrar belirteyim. İlk hissem goody oldu. Bedelsiz beklentisi vardı. Önce 50 bin 30 bine indi. Kararlıydım satmadım ama siz bir de bana sorun .Neyse hisse bedelsiz açıklayıp 2 katına çıkınca sattım. Ama tabii benim para 2 kat olmadı ,çünkü girerken yüksekten başlamıştım. Neyse elime geçen para ile yeni hisse aramaya başladım. Yaklaşık 7 Tl.den THY hissesine girdi. Hisse yine 4,5 tl.ye kadar düştü ancak bu da beklentili hisse idi.Şu an belli bir sermaye oluşturdum.Neyse şimdi de yine hisse bakıyorum. Eğer bu şekilde bir hisse daha yakalayabilirsem uzun vadeli temettü hisselerine girmek niyetindeyim. Çünkü temettü hisselerinde belli bir sermeye ile başlayamazsanız verimli olmayacağını düşünüyorum.Bu arada artık tasarruf yapmam gerektiğini 40'lı yaşlarda ve gelir azalınca anladım.Benim jeton biraz köşeli maalesef. BES hesabı olan forumdaşlara tavsiyem boşuna kendinizi kullandırmayın. Oturup okuyun araştırın özellikle borsanın dip yaptığı dönemleri kovalayın.Belli bir hisse de ısrarcı olun.Uzun yazdım kusura bakmayın arkadaşlar.
    Y.T.D.

5.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku

olarak tanımladığınız kazanç (!), bir çuval keçi boynuzu çiğneyip bir kesme şeker tadı almaktaki kazanç gibi.

Çünkü realitede, ödemenizi bir ay kadar sonraya ertelediğinizde, o andaki paranızı değil, bir ay sonraki maaşınızı (veya kazancınızı) henüz sahip olmamışken harcamış oluyorsunuz. Yani bir anlamda maaşınızı bir ay önden yemiş oluyorsunuz. Bu durumda ani gelişmelere, ihtiyaçlara, istenmeyen durumlara hazırlıksızsınız demektir.
    Hesap bakiyenizi taksitlendirmeden tamamen kapatmanız da bu gerçeği değiştirmez.
    Bu şekilde kkartı ile harcama yapıp tamamen ekstreyi kapatan arkadaşım ile maaş günü hesabımıza baktığımızda, aynı maaşı almamıza rağmen, benim hesap bakiyem dolu iken arkadaşımınki kkartına yatırılmış oluyor, ve o yine bir ay sonrasının maaşını yemeye başlamış oluyor. Bunu ayda sadece 1.000 tl için yapan için bile böyledir bu. Ben maaş günü ondan 1.000 tl fazla para görüyorum bakiyemde.

Özetle, nakit candır, gücü de hiçbir araçta yoktur.... Hayatı önceden tüketmeye de gerek yok
    Yazımı tam okumadınız galiba...Likit fonda, boşta bekleyen ciddi miktarda param zaten var. Param olmadığı için taksit yapmıyorum, bir şeyin peşin fiyatı ile 10 taksit fiyatı aynı ise, neden taksit yapmayayım...miktara göre 100-200 tl avantaj sağlayabilirsiniz, yılda toplamda bu şekilde (bir ay sonra ödeme, taksit, bonus vs) 4-5 bin tl kadar avantaj sağlamanız mümkün(harcama miktarınıza göre). benim için gayet ciddi bir tasarruf imkanı, daha doğrusu verimlilik imkanı diyelim.

eğer bir konuda verimlilik artışı ile 10 tl tasarruf ya da kazanç bile elde edeceksem bunu yaparım...benim hayatım verimliliği arttırmaya odaklı zaten.

6.  Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku
    Merhabalar,bu başlığı uzun süredir takip ediyorum.Yazmak bugüne kısmetmiş. Bu arada 45 yaşındayım. İyi sayılabilecek bir gelirimde var. uzun yıllar tasarruf etmek de neymiş kafasıyla hareket ettim. 2005 yılında bankacının zorlamasıyla BES yaptırdım. Ancak BES hesabını iyi takip etmeye çalışmama rağmen çok az bir birikim sağlayabildi. 2015 yılında 10 yılı doldurup BES hesabını kapattım. 50 bin TL.gibi bir para geçti elime kesintilerden sonra.Önce uzun araştırmalar yaparak en mantıklı olan hisse senedi deyip hisse senetleri alıp satmaya başladım. Ancak bu işte bir kazancım olmadı.Sonra beklentili hisseleri keşfettim.. Ancak bu kararı verene kadar epey bir okuma yaptığımı da tekrar belirteyim. İlk hissem goody oldu. Bedelsiz beklentisi vardı. Önce 50 bin 30 bine indi. Kararlıydım satmadım ama siz bir de bana sorun .Neyse hisse bedelsiz açıklayıp 2 katına çıkınca sattım. Ama tabii benim para 2 kat olmadı ,çünkü girerken yüksekten başlamıştım. Neyse elime geçen para ile yeni hisse aramaya başladım. Yaklaşık 7 Tl.den THY hissesine girdi. Hisse yine 4,5 tl.ye kadar düştü ancak bu da beklentili hisse idi.Şu an belli bir sermaye oluşturdum.Neyse şimdi de yine hisse bakıyorum. Eğer bu şekilde bir hisse daha yakalayabilirsem uzun vadeli temettü hisselerine girmek niyetindeyim. Çünkü temettü hisselerinde belli bir sermeye ile başlayamazsanız verimli olmayacağını düşünüyorum.Bu arada artık tasarruf yapmam gerektiğini 40'lı yaşlarda ve gelir azalınca anladım.Benim jeton biraz köşeli maalesef. BES hesabı olan forumdaşlara tavsiyem boşuna kendinizi kullandırmayın. Oturup okuyun araştırın özellikle borsanın dip yaptığı dönemleri kovalayın.Belli bir hisse de ısrarcı olun.Uzun yazdım kusura bakmayın arkadaşlar.
    BES konusunda çok yazdık. Ayrıca bes ile endeks fonu almak mümkün, bire bir endeksi yansıtıyor..eğer piyasaların yönü konusunda çok iyiyseniz endeks fonunu alıp-satarak da iyi bir getiri elde edebilirsniz.

başlığı bes yazılarıyla doldurmak istemem, ama genç arkadaşalra aylık birikimlerinin en azından %10 unu BES e aktarmalarını öneririm..özellikle kurum katkısı varsa, zaten katılmamak enayilik olur.

yumurtaları tek sepete hiç bir zaman koymamak lazım.

7.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku

Bu anlatılanlar gelir / gideri kontrol edememeye bir örnek.... elimde hazır duran parayı elimde tutup kredi kartı ile ödediğimde ortalama 20 gün süre ile gecikmeli parayı teslim ederim. elimde hazır duran parayı 20 gün işletirim yaklaşık %0.6 getirisi olur. bu işlemi düzenli olarak yaparsam yıllık %8 gibi bir tasarruf sağlarım.
    Örneğin: aylık yakıt masrafım 500 TL ve bu masrafı nakit olarak yapıyorum. elimde 500 TL hazır para var. Şimdi bu parayı harcamak yerine mevduat yapıyorum ve kredi kartı ile harcama yapıyorum. kredi kartı ödemesi geldiğinde bir sonraki ay harcamam gereken 500 TL den kullanıyorum. böylece elimde sürekli nakit para yani mevduat kalıyor. ortalama yıllık getirisi 40 TL oluyor.
    bu sadece yakıt için. diğer harcama kalemlerini de bu şekilde yaparsanız ayda 5.000 TL harcaması olan birisi yılda 400 TL tasarruf sağlar. Harcamalarınızı 2 karta bölerseniz ortalama ödeme süresi 30 gün olur. bu durumda yıllık tasarruf 600 TL olur. Yıllık 600 Tl ile kaç kg kesme şeker alabilirsiniz onun hesabını yapmıyorum.
    Tabi siz derseniz ben o 500 TL yi tutmam hemen harcarım tasarruflarıma eklemem.... o zaman sorun kredi kartında değil sizdedir.

8. Burada kredi kartından faydalanma klavuzu veriyim. Bir bankanın anlaşmalı oldugu havayollari ile bakkal huseyinden bile alısveris yapsanız puan olarak hesaba geçiyor. Ek olarak yıllık ucret vs de yok. Bu sekilde 3. yılın sonunda avrupada cok tursit ceken bir baskente git gel ucak bileti aldım.

puan miktarı eskiden %1 idi geçen yıldan beri sanırım %0,5
    Son düzenleme : dreamworld; 14-02-2018 saat: 17:05. Sebep: puan oranı

Sayfa 355/637 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •