Sayfa 357/1005 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: Viop L

1. Endeks çok güzel olgunlaşıyor. Uzun poz için tetik izliyorum. Hafta sonu riski biraz gerginlik yaratıyor tabi ama kaldıracı düşük tutacağım..

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Gıda ucuz olunca yabancılar daha rahat yaşıyor.
    Gıda hangi metriği/ülkeyi baz alırsanız alın deli/fahiş pahalı..
    Memento mori

3.  Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Dolar 600 den 1800 gördü bütün tahtalar taban açtı. Sonra yavaş yavaş toparladı..

Sıvı yağ 4.9 tl den 12 tl olmuştu.
    ilk seans taban ikinci seans tavan ( günü tüm hisseler tavan kapattı)
    ertesi gün çift seans tavan ( tüm hisseler 2. gün yine tavan kapattı)
    ve 4 ay içinde borda %60 yukarı gitti
    kur o gün 1.0 açtı, ertesi gün 1.1 en yüksek gördüğü değer oldu ve ordan 900k a geri düştü, çok net hatırlıyorum,
    devilasyon olduğunda borsa tarafıda dolar bazında ucuzlar, şöyle örmek vereyim
    dün 10 dolardan işlem gören hisseden ertesi gün 2 adet alma imkanın olur
    basitçe borsa 3$ ise ertesi gün 1.5$ oluyor, hisselerde %100 ucuzlamış oluyor
    1:1 olursa bu, 1:3 olursa 0.5$ olur
    geçmişte 40 centi görmüş bu borsa, şimdi şöyle hesap edelim
    borsayı sabit 4.000 u100 de tutalım, kur=40 tl yapalım
    endeks 1.0$ olmuş olur, basit hesap, 40 cent afaki, 1$ olabilirlik sınırı içinde

4.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    Gıda hangi metriği/ülkeyi baz alırsanız alın deli/fahiş pahalı..
    Son dönemde hayvansal gıda et, peynir, yumurta çok arttı. Bisküvi kg olarak açık ekmekden ucuzdu onlar da zam yapmış.

Bence Bulgaristan'daki fiyatlara eşitlenmeli ama daha etkin vergi toplanması da gerekir. Tarım öldü deniyor ortalama yaş 50-55 olmuş.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5.  Alıntı Originally Posted by Ohac Yazıyı Oku
    Haneye giren para o... Asgari bireysel...
    Dört kişilik aile için diye biliyorum..

Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Enflasyon bir algı işidir.Neden daha yukarısı olmuyor diye düşündürür satıcıya devamlı.Asla yetmez.Misal asgari ücret elektrik doğalgaz zammı bırak indirim gelmesine rağmen fiyatlar hala yukarı gidiyor..Geçen gün migros da idim.Oradaki elemanla muhabbetim var.Baktım fiyatları değiştiriyor.Ooooo geçiriyorsunuz zamları dedim şaka ile karışık.Utandı falan.Dedim lafım sana değil.Patladı birden.Almasınlar abi o zaman.Ne fiyat koysak deli gibi alıyorlar bende anlamadım dedi.
    Satıcı zam yaptığı zaman alıcı ben maaşıma zam alamadım ki siz ne hakla zam yapıyorsunuz diyebilmeli.
    Maaşlar dondurulmadan enflasyon ile mücadele hikayedir.
    Şu noktadan sonra enflasondan çıkılmanın tek yolu ekonomik likidite krizidir.
    Satıcı fiyat yükseltiğinde talebin bıçak gibi kesildiğini gördüğü zaman enflasyonda yavaşlar
    maaş artışları ile para basımı durmalı enflasyon ile mücadele de......yazdığınız çok doğru....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

7. Eskiden çocuk nüfusu çok fazla idi, doğum oranı azaldı ve onlar yetişkin oldu tüketim de arttı ama yeterli iş sahası açılmadı ve üretim de talep kadar artmadı bence. Ev talebi biraz da ondan kaynaklanıyor olabilir. Nüfus değişti daha fazla eve ihtiyaç da doğdu.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

8.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    Kur düşerse batarız..
    Dünyanın en pahalı ülkesi olur..
    Yapma ya...

Yap bakalım faizi 60-70, o dövizler sürü halinde bozulup kur düşmüyor mu...

Düşen döviz kuru ithal girdiyi ucuzlatıp cari açığı geriletmiyor mu...

O tavan yapmış ev ve araba fiyatları kur ve talep düşmesi, kredinin de pahalanması sebebiyle çakılmıyor mu...

Ekstradan bir de kimseye bir sene zam yapmayacaksın...

180 ile giden arabayı 90'a çekmediğin sürece bir şey düzelmez... Şu an bütün göstergeler şaşmış durumda... Çünkü paranı çöp haline getirmişsin...

Bunla beraber toplumda da ahlak erozyonu başlamış, kim kime korsa düzeni hakim olmuş...

Sayfa 357/1005 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •