Endeks çok güzel olgunlaşıyor. Uzun poz için tetik izliyorum. Hafta sonu riski biraz gerginlik yaratıyor tabi ama kaldıracı düşük tutacağım..
Endeks çok güzel olgunlaşıyor. Uzun poz için tetik izliyorum. Hafta sonu riski biraz gerginlik yaratıyor tabi ama kaldıracı düşük tutacağım..
ilk seans taban ikinci seans tavan ( günü tüm hisseler tavan kapattı)
ertesi gün çift seans tavan ( tüm hisseler 2. gün yine tavan kapattı)
ve 4 ay içinde borda %60 yukarı gitti
kur o gün 1.0 açtı, ertesi gün 1.1 en yüksek gördüğü değer oldu ve ordan 900k a geri düştü, çok net hatırlıyorum,
devilasyon olduğunda borsa tarafıda dolar bazında ucuzlar, şöyle örmek vereyim
dün 10 dolardan işlem gören hisseden ertesi gün 2 adet alma imkanın olur
basitçe borsa 3$ ise ertesi gün 1.5$ oluyor, hisselerde %100 ucuzlamış oluyor
1:1 olursa bu, 1:3 olursa 0.5$ olur
geçmişte 40 centi görmüş bu borsa, şimdi şöyle hesap edelim
borsayı sabit 4.000 u100 de tutalım, kur=40 tl yapalım
endeks 1.0$ olmuş olur, basit hesap, 40 cent afaki, 1$ olabilirlik sınırı içinde![]()
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Eskiden çocuk nüfusu çok fazla idi, doğum oranı azaldı ve onlar yetişkin oldu tüketim de arttı ama yeterli iş sahası açılmadı ve üretim de talep kadar artmadı bence. Ev talebi biraz da ondan kaynaklanıyor olabilir. Nüfus değişti daha fazla eve ihtiyaç da doğdu.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yapma ya...
Yap bakalım faizi 60-70, o dövizler sürü halinde bozulup kur düşmüyor mu...
Düşen döviz kuru ithal girdiyi ucuzlatıp cari açığı geriletmiyor mu...
O tavan yapmış ev ve araba fiyatları kur ve talep düşmesi, kredinin de pahalanması sebebiyle çakılmıyor mu...
Ekstradan bir de kimseye bir sene zam yapmayacaksın...
180 ile giden arabayı 90'a çekmediğin sürece bir şey düzelmez... Şu an bütün göstergeler şaşmış durumda... Çünkü paranı çöp haline getirmişsin...
Bunla beraber toplumda da ahlak erozyonu başlamış, kim kime korsa düzeni hakim olmuş...
Yer İmleri