Sayfa 357/998 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1. Dönüşte yolda yaşlı bir amca, kaldırım kenarında şu koca koca olan iri çekirdekli bahçe salatalıklarından sattırıyordu 3kg 10tl, 6 kg da ondan aldım. Serinletme niyetine tuzlar tuzlar yerim can sıkıntısından.Etliekmek 10 adet tek etliekmeği bir süredir 720tl ye alıyorum, sürekli aldığım yer.Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 550tlydi. Fiyata göre kalite iş görür. Kokoreç de bir fastfoodçudan eve getirtiyorum migros yemek aracılığıyla bir süredir. O da 5 ekmek arası kokoreç, turşu ve 2.5lt kolasıyla normalde 750tl, migros yemekten getirtirsem 650, kupon da kullanırsam 550-570 civarı.

2. Normalde bu taraflarda lalebahçede, harmancıkda hatıpta, vatandaş kendi de ürettiği için sebze meyve pazarda da ucuz. Ama haftasonları genelde marketler daha ucuz. Hem nakit cepten çıkmamış oluyor, kredi kartını kullanınca.O da, bir sürede olsa cepten para çıkışını yavaşlatıyor

3. Market fişlerimi atmadım, yüklemeyi becerebilirsem yarın yüklemeyi deneyeyim. Kart bilgisi vb sansürleyip

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bizim bu mevsim mahalle İsveç Norveç Danimarka Hollandalı arabalar ile kaynardı. Bu sene gözükmüyorlar. Bunların gelmesine yasak mı geldi
    Türkiye kazık gelmeye başladı euro 35'te çakılınca.

5. Ben Konya'da bu mevsim de kavun karpuz, salçalık domates ve kapya biber dışında Konya marketlerinden sebze almayı ucuz da olsa almayı düşünmüyorum, sebebi Konyalı yerel çiftçinin binbir emekle yetiştirip topladığı ürünleri çok ucuza kapatıp onların mağdur etmesi. Eğer Cihangir 13 TL ye biber köy biberi aldıysa onu 5-6 TL ye köylü den aldı. Ben bunu çok etik bulmuyorum. Eğer ülkemizin çiftçisi ekip dikmeyi bırakırsa taş yeriz.

6. Pazara gittiğimde her biri sanat eseri tap taze sebzeleri gördüğümde hanıma alırken seçmemesini ve pazarlık etmemesini söylüyorum. O çiftçiyi kendi yerime koyuyorum vicdanım öyle söylüyor

7. Ben o tarafa artık hiç bakmıyorum. Son 2 yıldır hele de. Beni zerre düşünen kimse yok, o yüzden sadece kendimi ve kendi cebimi düşünüyorum artık.Mesela, bazen evde olmadığımda su sayacını okuyamadıklarında tahmini fatura kesiyorlar. Bakıyorum 2-3 m3 fazla mı kesmişler, onu bile endekse göre tekrar düzenletiyorum. Bi 80tlyi 1 ay önce ödeyince ölmeyeceğim, ama büyükşehir belediyeye gideceğine, 1 ay daha cebimde dursun ben kullanayım.

Sayfa 357/998 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •