Uzay Yolu filminde Yıldız tarihi deyip kayıt tutarlardı.
1 aydır tivibu kumandası kayıp, bakmadığım yer kalmadı, neyse yedeği var onunla idare ediyordum. Bir milyonculardan bir tane daha alırım diye çok da endişe etmiyordum.
Bu sefer dünden bu yana gözlüğüm kayıp. Kendi kendime çocukken şeytan aldı götürdü satamadan getirdi diye tekerleme söylerdik. Onu hatırladım, söyleyeyim dedim. Sonra gözlük acaba sandalyenin arasına mı düştüğü diye baktım, ne göreyim tivibu kumandası, tabi ben yedek olan aşağı düştü sandım ama bakınca eskisi olduğunu gördüm.
Şimdi gözlük için de böyle bir şey olabilir mi diye tekrar evi aradım bulamadım. Sandalyenin altına tekrar bakınca bu sefer gözlüğü buldum.
Tabi bu kişisel bir deneyim de olabilir, belki bir aydır oturduğum sandalyenin altındaki kumandayı göremedim şimdi gördüm, gözlüğü bulduğum yerde kumandayı bulurken sevinçden esas aradığım gözlüğü ilk anda göremedim, o da olabilir. İnsan psikolojisi nasıl çalışıyor bilinmiyor.
Yeni Uzay Yolu Orville dizisi var. Bir bölümünde bir gezegeni ziyaret ettiler, o arada bir çocuk ve bir kaç köylü onları gördü, oradan ayrıldılar ama o gezegenin tarihi değişti. Bu sefer bir robot oraya gitti onların yılı ile 400 yıl filan orada kaldı, geri oranın liderleri ile döndüler, zamanda seyahat vs onu öğrenmişler varsa bir ihtiyacınız giderelim dediler vs. O dizide de değişik olasılıkları "uzaylılar" maskesi altında inceliyorlar.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri