Sayfa 359/1001 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Ben sonuçtan yola çıktım,para kazandım mı,kazandım,robot hikaye.
    Benim için malın kalitesi ve fiyatın cazip olması önemli,zaman önemli değil.

YTD
    1 dakikalık, 15 dakikalık, saatlik, günlük, haftalık, aylık vs trendler var bir alt trend bir üst trende bazen ters olabiliyor, o kısımları traderlar ve robotlar değerlendiriyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Onlar da tecrübe edip kurallar koymuşlardır her hisseye girmiyorlar.
    Bir nevi marjinal trading sayılır ana stratejiye uygun ayarlıyorlardır, her hisse için gün içi pozisyon limiti de vardır. Geriye yönelik testler de sürekli yapıyorlardır.

Robotu yazması ve canlı ortamda test edip iyileştirilmesi en az 1 milyon dolara mal olur. Genelde insanlar belirli enstrümanlar için strateji yazıyorlar manual işlem yapıyorlar, MATRIKS_IQ da emir vs de yazabilme imkanı gelmiş ama tam kontrol olmayan yerde işlem yapmak sakat, diyelim veri gelmedi ya da hatalı veri geldi vs sorun olur.
    Tabii ki abi, backtestler olmazsa olmazı bu işlerin. Algoritma bu yüzdem var zaten.. elindeki datalar tam olacak, serverlar yani bu bahsedilen sistemi kurmak milyon dolar değil milyar dolara mal olur.. zaten bir de hissede bütün kademelere hakim olmam lazım, yani hisseyi oynatacak kadar elinde lot olması lazım..
    O yüzden herkesin yiyebileceği bir nane değil.
    Zaten bistech in gelme amacı da bu. Bu yüzden volalite arttı.
    Devletin işine geliyor. Daha fazla yatırımcı, daha fazla para demek bu.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    1 dakikalık, 15 dakikalık, saatlik, günlük, haftalık, aylık vs trendler var bir alt trend bir üst trende bazen ters olabiliyor, o kısımları traderlar ve robotlar değerlendiriyor.
    Çoğunluk her gün malı 1-2 kademeye al-sat yaparsa,robot iş yapar,araya benim gibi uzun vadeci ve kararlı girenlere robot çaresiz sanıyorum.
    Neyse ROBOT tekniğini bilmiyorum,ben pratiğimi yazdım.
    İşlemlerimi paylaşmayın dediğiniz için ıspata gerek duymuyorum,genelde her işlemim özetini kayıt altına alıyorum.

YTD

4.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Tabii ki abi, backtestler olmazsa olmazı bu işlerin. Algoritma bu yüzdem var zaten.. elindeki datalar tam olacak, serverlar yani bu bahsedilen sistemi kurmak milyon dolar değil milyar dolara mal olur.. zaten bir de hissede bütün kademelere hakim olmam lazım, yani hisseyi oynatacak kadar elinde lot olması lazım..
    O yüzden herkesin yiyebileceği bir nane değil.
    Zaten bistech in gelme amacı da bu. Bu yüzden volalite arttı.
    Devletin işine geliyor. Daha fazla yatırımcı, daha fazla para demek bu.
    Yapı Kredi Yatırım'ın borsa yatırım fonu vardı, oradan tecrübe kazanmış olabilirler, fonu alınca hemen anında hedge edip gidip model portföyden alım satım yapıyordu muhtemelen. Nedense kalktı, borsa yatırım fonlarını vergi açısından hisse gibi değerlendirirler ise çok kişi borsaya gelir. Yatırım Ortaklıklarının cılkı çıktı ama Borsa Yatırım Fonu daha şeffaf. Artık yeterli teknoloji var eskiden daha zor idi. Ziraat yatırımın bir kaç borsa yatırımın fonu var işlem hacmi de oluyor ama alım satımdan kazanca vergi var.

5.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Çoğunluk her gün malı 1-2 kademeye al-sat yaparsa,robot iş yapar,araya benim gibi uzun vadeci ve kararlı girenlere robot çaresiz sanıyorum.
    İşlemlerimi paylaşmayın dediğiniz için ıspata gerek duymuyorum,genelde her işlemim özetini kayıt altına alıyorum.

YTD
    Borsa asıl sizin gibi alıp yatanlar için var ama bu işe aracılık da bir iş, onların arasına girmek de ayrı bir iş.

Emlak ilanları var bazen not düşüyorlar tek yetkil biziz diye, ama aynı evi başka emlakçı da satabiliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Yapı Kredi Yatırım'ın borsa yatırım fonu vardı, oradan tecrübe kazanmış olabilirler, fonu alınca hemen anında hedge edip gidip model portföyden alım satım yapıyordu muhtemelen. Nedense kalktı, borsa yatırım fonlarını vergi açısından hisse gibi değerlendirirler ise çok kişi borsaya gelir. Yatırım Ortaklıklarının cılkı çıktı ama Borsa Yatırım Fonu daha şeffaf. Artık yeterli teknoloji var eskiden daha zor idi.
    Hocam bizim ülkede bu işte denetimsiz..
    Birisi geliyor elindekine alıcı bulamazsa doğru koşturuyor fon yöneticilerine.. veriyor komisyonu, elindekini satıyor fona.. fondan yatırımcı hesap sormuyor ki.. çoğu dolaylı yoldan yatırım yapıyor çünkü..
    o işte tüccarların elinde.. gidiyor tepeden hisse alıyor fon... sonra faiz altı getiri..
    al bak hisse fonlarına... altın fonlarını, döviz fonlarını geçemiyor...
    Niye? Çünkü dediğim olay gerçekleşiyor..

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Borsa asıl sizin gibi alıp yatanlar için var ama bu işe aracılık da bir iş, onların arasına girmek de ayrı bir iş.
    Mal kaliteli ve ederinden ucuzsa alır depoya atarım,ederini bulunca satarım.
    Uzun vade yatırım yaptığım temettü hisselerime dokunmam.

YTD

8.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku

YTD
    Hocam siz yatırımcısınız işte tebrikler.. benimde portföyüm mevcut.. şuan 8 hisse var..
    Yeri geldiğinde 15 e çıkıyor ama 8 in altına hiç düşmedi...
    Yıllık ortalama Faizden de, altındanda çok iyi getiri sağlıyor.. eksiye senede 1-2 sefer anca düşüyor.. sene bazlı hep getiri..
    Bizde çoluk çocuğa yapıyoruz işte.. tarla, arsa, ev bırakacağımıza..
    Bende ev yok, araba yok.. her şey kiralıktır..

Sayfa 359/1001 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •