Sayfa 359/582 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459 ... SonSon
Arama sonucu : 4649 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by ric Yazıyı Oku
    Her iki yaklaşımı da strateji hatası olarak değerlendiriyorum. Sepet stratejisi candır. Elde tek kuş tutup onun bir gün hasta olması ile üzülmektense 3 kuş elde 3 kuş kafeste 3 kuşunda ayaklarına uzun ip takıp dolandırmak, bunların yanına 3 tane de cılız posta güvercini edinmek insanı hem fırsatlardan hemde getirilerden ziyadesiyle istifade ettirerek mutlu eder. Pandemi de de bu strateji ile sıfır stres çayımı içtim. Kendimi kısıtlamadan hem temettümü alıyorum hem büyüyorum hem enflasyondan korunuyorum hemde stresden uzak bir hayat yaşıyorum. Ama temel şart iyi kuşlar. Tavsiye ederim.
    Aramızdaki temel fark şu sanırım. Enflasyondan korunmayı hisse fiyatı üzerinden izliyorsunuz benim böyle bir derdim yok. Ben sadece sahip olduğum şirketlerde hisse adedine bakıyorum onu artırmayı becerirsem ki şükür beceriyorum kendimi enflasyondan da vs den de korumuş oluyorum. Bu seviyelerden de kim ne yaparsa yapsın herkesin kendine ama ben üretebildiğim nakitle pd/dd uygun şirketlerden alırım ki burada en önde gelen belli

2.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Aramızdaki temel fark şu sanırım. Enflasyondan korunmayı hisse fiyatı üzerinden izliyorsunuz benim böyle bir derdim yok. Ben sadece sahip olduğum şirketlerde hisse adedine bakıyorum onu artırmayı becerirsem ki şükür beceriyorum kendimi enflasyondan da vs den de korumuş oluyorum. Bu seviyelerden de kim ne yaparsa yapsın herkesin kendine ama ben üretebildiğim nakitle pd/dd uygun şirketlerden alırım ki burada en önde gelen belli
    Mr Steel hocam, siz Ereğli hisse sayınızı artırmak için dışarıdan nakit mi ekliyorsunuz? yoksa trade mi ediyorsunuz?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Mr Steel hocam, siz Ereğli hisse sayınızı artırmak için dışarıdan nakit mi ekliyorsunuz? yoksa trade mi ediyorsunuz?
    Benim uyguladığım kişisel stratejim şudur tavsiye niteliğinde olmamak kaydıyla:
    Eregl lotlarım aracı kurumda teminat niteliğinde durur. Kurum bana kredi limiti tanımlar. Becerebildiğim ölçüde bu kredi limitimi dahilinde uygun fırsatlar olunca trade yaparım. Faizine katlanırım. Kar elde edebiliyorsam Eregl lotumu attırırım ki elhamdülillah iyi gitti şimdiye dek. Eregl kendisinde kredili trade açmam çünkü uygun değil.

Ayrıca profesyonel işimden elde ettiğim gelirden mutlaka belli bir pay tasarruf etmeye çalışırım bu tasarrufu da borsadaki hisselerimin sayısını artırmak için kullanırım.

Trading ve bireysel gelirden tasarruf bunlar lot artırma yollarım. İlkini trading önermem zira stresli ve yorucu ikincisini yani tasarrufu şiddetle öneririm. Ama lot artırmak için üçüncü bir yol var ki o da Eregl de olma nedenim. Özetle adına yüksek temettü verimi deniyor. Sizin de nick bu zaten izaha gerek yok

Temettü gelirimi harcama ihtiyacım yok. Kendi kişisel gelirim hayatımı yürütmek için kafi. Özetle stratejim bu

4.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Herkes ben mi Ama 2.5 yıl sonra benzer taktiği ben de uygulayacağım... Böyle küçük küçük, atıyorum 5 büyüme hissesine 20 şer biner lira koymak gibi.. Bunu artık Ereğli'nin sadece temettüsünü almaya başladıktan sonra yapacağım. Yani aslında emeklilik sonrası.

5. En iyisi EYT haberlerine bakim biraz.

6. EYT - Ereğli Yatırım Topluluğu

7. Hurda 367 dolar bu iyi, DJ iron çok daha iyi. Uzakdoğu haftaya toplarlar. 615 Cif fiyat vardı, bu fiyatı bu hafta veremediler.

8.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Benim ki şöyle ;

Sepet portföyün içinde ki bileşenlerin temettü getirileri + Temettü getirileri ile alınan pozisyonların hem miktar artışları hem bileşik getirileri + Hisse değer artışları

Bunların hepsi tek potada eriyor ve konsolide sonuç yüzdesinden enflasyonu çıkartıyorum. Sonuçlar enflasyon üzerinde ise konu kapanıyor. Çok şükür enflasyonun x2 kadar bir hayli üzerindeyim. Trade etmiyorum, piyasa izlemiyorum. Tek yaptığım anlattığım gibi farklı sektörlerin en kurumsal kaliteli şirketlerini ucuz fiyat ve sektör beklentilerine göre temettü gelirleri ile arttırmak. Benim burada temettüleri yönlendirme kıstasım salt temettü verimi veya pd dd değil. Büyüme, temettü verimi, kurumsallık ve sektörel ön açıklığını da bu seçimde birbirinden ayırt etmeden değerlendirerek bileşik getiriye konu hisseyi seçiyorum.

Anlaşılması için örnek olması adına bu sene Ereğliden aldığım temettüler ile Frotolarıma ilave yaptım ve sonuç ortada. Şimdi bu ilavelerin 6 ayda ki %40 değer artışı yanında önümüzde ki ay Froto nun yılın ikinci temettüsünü ödemesiyle bileşik getiri oranı iyice coşmuş olacak.

Ez cümle büyüme + temettü ikilisinin olduğu hisseleri uygun fiyatlarda yakalayıp bir de kaliteli şirketlerden sektörel sepet yapanın sırtının yere geldiğini 30 yılda görmedim. Şirketlerden birisi durgunluk dönemine girse diğeri şahlanma döneminde olur ve ben sıfır stres harika bir psikoloji ile ömür vade pozisyon taşıyabilirim.

Benim yatırım anlayışım ve stratejim hep bu oldu. Ancak her zaman şunu derim ki en iyi strateji insanın uygulayabildiği stratejidir. Herkesin hayatı, şartları, psikolojik direnci, yapısı çok farklı. İnsanlar önce kendilerini tanımalı sonra kendilerine en uygun olan neyse onu seçmeli.

Saygılarımı sunarım
    Az insan çok huzur

Sayfa 359/582 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •