Sayfa 360/1001 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: Viop-XX

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Hocam siz yatırımcısınız işte tebrikler.. benimde portföyüm mevcut.. şuan 8 hisse var..
    Yeri geldiğinde 15 e çıkıyor ama 8 in altına hiç düşmedi...
    Yıllık ortalama Faizden de, altındanda çok iyi getiri sağlıyor.. eksiye senede 1-2 sefer anca düşüyor.. sene bazlı hep getiri..
    Bizde çoluk çocuğa yapıyoruz işte.. tarla, arsa, ev bırakacağımıza..
    Bende ev yok, araba yok.. her şey kiralıktır..
    Her ne kadar ucuz kavramı göreceli ise de,borsamızda bazı hisseler gerçekten ucuz.
    Geçen sene iş karşılığı aldığımız 1+1 daireyi 310 bin tl ye satmıştık,arkadaşım kiralamak istedi 2.500 tl ye rica ile kiraladı,evin fiyatı 600-650 bin tl dediler,bu kıyaslamaya göre bazı hisseler için gerçekten ucuz diyorum,pandemi artarak devam ederse pahalı diyebiliriz.
    Sağlam şirket hisseleri iyidir,Tarla,arsa işi biraz uzmanlık ister.

YTD

2.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Hocam bizim ülkede bu işte denetimsiz..
    Birisi geliyor elindekine alıcı bulamazsa doğru koşturuyor fon yöneticilerine.. veriyor komisyonu, elindekini satıyor fona.. fondan yatırımcı hesap sormuyor ki.. çoğu dolaylı yoldan yatırım yapıyor çünkü..
    o işte tüccarların elinde.. gidiyor tepeden hisse alıyor fon... sonra faiz altı getiri..
    al bak hisse fonlarına... altın fonlarını, döviz fonlarını geçemiyor...
    Niye? Çünkü dediğim olay gerçekleşiyor..
    Evet malesef oluyor.

Bu işin ahlaki, hukuki, ticari vs alt yapısı yok sorun ile karşılaştıkça düzenleme geliyor.

Yalnız düşüşte %5 de devre kesici, yükselişte %10 sınır iyi oldu. ABD de sınır yokmuş deniyor, bizdeki daha iyi.

Belirli büyüklükten sonraki işlemlerde de devre kesici olmalı, adam 35 milyon lot satmış SPK sonradan adama yasak getiriyor.
    Her hisse için yatırımcı başına limit gelmeli, onun dışındakiler belirli düzenleme ile ve toptan piyasada iş yapmalı diye düşünüyorum.

Zaten serbest piyasa diye bir şey olmadığı anlaşıldı regüle edilmiş piyasalar olmalı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Mal kaliteli ve ederinden ucuzsa alır depoya atarım,ederini bulunca satarım.
    Uzun vade yatırım yaptığım temettü hisselerime dokunmam.

YTD
    O da bir görüş.

Her hafta takımlar maç yapıyor atıyorum 30 hafta sonra şampiyon belli oluyor.

Bu borsada alım satım heyecanlı bir iş, geceleri de işlemeye başladı, haberlerde gösteriyorlar millet kaçak kumarhaneye gidiyor, burası iki amacı aynı anda yerine getiriyor, yatırımcıları buluşturma ve trade edenler. Onun için sürekli açığa satış serbest olsun deniyor tek yöne heyecan sınırlı kalıyor belki.

4.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Her ne kadar ucuz kavramı göreceli ise de,borsamızda bazı hisseler gerçekten ucuz.
    Geçen sene iş karşılığı aldığımız 1+1 daireyi 310 bin tl ye satmıştık,arkadaşım kiralamak istedi 2.500 tl ye rica ile kiraladı,evin fiyatı 600-650 bin tl dediler,bu kıyaslamaya göre bazı hisseler için gerçekten ucuz diyorum,pandemi artarak devam ederse pahalı diyebiliriz.

YTD
    Ev bir yatırım aracı değil.. alacak olsam bile gider Amerikadan, fransa dan alırım şahsen.. onları da ilerde düşünüyorum.. hiç araştırmadım ama günü gelince araştırırım..
    Ben hisseler için fizibilite çalışması yaptırıyorum ücreti karşılığında. Hem bilanço detayı çıkartıyorum, hemde sektörel riskler, haberler, davalar vs..
    Yılda 1 sefer rapor alıyorum. Raporları gidip elden alıyorum.
    Olumlu/olumsuz sıralıyorlar..
    şu denli kar gelirse hisse değeri şu olur vs.
    1 hisseye en az 3 sayfa rapor çıkıyor..
    Yüklü alımlarım mevcut çünkü.. 200bin tl civarı bir ödeme yapmışım şimdiye kadar..

5. BIST geçen sene 1 milyar TL kar elde etti diye haber vardı, BIMAS gibi fiyatlanır ise 20 milyara arz olabilir.

sildim .......google da resim yeri buluyor.

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Ev bir yatırım aracı değil.. alacak olsam bile gider Amerikadan, fransa dan alırım şahsen.. onları da ilerde düşünüyorum.. hiç araştırmadım ama günü gelince araştırırım..
    Ben hisseler için fizibilite çalışması yaptırıyorum ücreti karşılığında. Hem bilanço detayı çıkartıyorum, hemde sektörel riskler, haberler, davalar vs..
    Yılda 1 sefer rapor alıyorum. Raporları gidip elden alıyorum.
    Olumlu/olumsuz sıralıyorlar..
    şu denli kar gelirse hisse değeri şu olur vs.
    1 hisseye en az 3 sayfa rapor çıkıyor..
    Yüklü alımlarım mevcut çünkü.. 200bin tl civarı bir ödeme yapmışım şimdiye kadar..
    Yurt dışını aklından çıkar,tavsiye etmem.
    Mecbur kalmadıkça veya iş dışında,Beyni olan göç etmez bu ülkeden.

8. Para zenginlerin eline geçince emlak fiyatları artıyor, fakirlerin eline geçince gıda, giyim fiyatları artıyor bence.

TV'de perakendeci vardı enflasyonda ayakkabı fiyatları arttığı açıklanınca bu ay ayakkabı kaleminde indirme gitmişler.

Yakında EKGYO'dan haber gelir, TOKİ elindeki şu arsa satın alındı diye.

Sayfa 360/1001 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •