Sayfa 360/1009 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Çarşıya hemen her gün şöyle bir uğrayıp esnafın sinkaflarını toplayan, onların kimilerini sinirlendirip kimilerini güldüren kasaba delileri vardır...

Fuzuli gibi görünürler ama aslında baya önemli sosyal bir ihtiyaca cevap verirler.

Aslında dedikleri yeni bir şey yoktur.

Hep tekrardır söyledikleri.

Onun bunun dalına basarlar.

Her esnafın istediğini verirler.

Birgün öldüklerinde, o durmadan küfreden esnaf, "deli bugün gelmedi acep neden?" diye sorar birbirlerine...

Küfür edemezler. Rahatlayamazlar.

Büyük ihtiyaçtır bu tür çarşı delileri...

Bugün hep anı türü yazı paylaştım sizlerle...

Dolar kuru böyle tatsız olunca, insan başka şeylere sarıyor ellaam.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

3. İnşallah olur dediğin. Fakat vatandaş dolarını bozmuyor. Yay gibi geri çarpar yukarı.

Zaten TCMB nin kullanılabilir USD rezervi sadece 17 MİLYAR USD$. Onu da bu arada tükettirmiş oluruz. Elde var tamtakır kurubakır durumu olur.

Yabancılar bütün rakamları bizden daha iyi görüyor. Vatandaş bozdurana kadar büyükler TL faize yüklenerek Doları baskılayacaklar. O kadar... Devlet de buna önayak olacak. İşsizlik %30 lara varacak.

Ama vatandaş dolarını bozdurmazsa o zaman yay gibi gerilir ip kopar. SKY IS THE LIMIT.

doğru olan TL faizi düşürerek Doların enflasyon kadar dalgalanmasını sağlamaktır.

TL faizi düşürmeyen Kamu Bankaları ve TCMB!

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    hadi bugun de iyisiniz , 3.48 e kadar yukselmissiniz..2.90 hareket baslangicina gore..
    2.90 ; 3.90 100 kademe
    fibo 50 degsin bu ; cik 50 kademe; noldu 3.40
    yaz kizim 3.40

ytd

dede yuru git bu dolar sana gore degil torun torbayla ilgilen , gelmissin fi yasina hala para pul derdinde kosuyorsun be hey sefil azicik kendine gel dedim bugun carsida bi kac esnafin dukkanini gezerken..
    soyle bi bakti , bi daha bakti ; haklisin genc dedi..
    oyle tabi hakliyim dedim ihtiyara, yuzunde bi aydinlanma oldu, zannimca dolar 1 kurus prim yapmisti o esnada..
    ah bu ihtiyarlar, bilmezler ki kefenin cebi yok, bu da boyle bi animizdi bugun yasadigimiz..

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    İnşallah olur dediğin. Fakat vatandaş dolarını bozmuyor. Yay gibi geri çarpar yukarı.

Zaten TCMB nin kullanılabilir USD rezervi sadece 17 MİLYAR USD$. Onu da bu arada tükettirmiş oluruz. Elde var tamtakır kurubakır durumu olur.

Yabancılar bütün rakamları bizden daha iyi görüyor. Vatandaş bozdurana kadar büyükler TL faize yüklenerek Doları baskılayacaklar. O kadar... Devlet de buna önayak olacak. İşsizlik %30 lara varacak.

Ama vatandaş dolarını bozdurmazsa o zaman yay gibi gerilir ip kopar. SKY IS THE LIMIT.

doğru olan TL faizi düşürerek Doların enflasyon kadar dalgalanmasını sağlamaktır.

sayin sadece grafik ben ongorumu yazdim daha once, 3.34
    burayi bir gunde bile gorebilir, tutar yarin ohali kaldiriyoruz yeni bi ekonomik paket acikliyoruz der borsa 150 dolar 3 tl ye gomulur gider, sonra mb faiz indirir, belli bi araliga gelmeden faize ellemeyecekler..ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    İhtiyarlarlığımdan başka bir şey bulamıyorlar bu gençler...

Oysa ben onlarda bir çok şey bulabiliyorum.

Bu arkadaşlarla gerçek hayatta karşılaşmayı çok isterdim.

Dolarla ilgili benim genel yaklaşımım şu: Dolar kuru nereye inerse insin elimde dolar var. Bu ülkenin temel değer birimi ve ölçüsü.

Dolar kuru bu. İner de çıkar da...

Bu arada çarşının delisi rolünü hemen kapıverdi birisi...

Akıllı bir deli olmalı...

7.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    İnşallah olur dediğin. Fakat vatandaş dolarını bozmuyor. Yay gibi geri çarpar yukarı.

bu sefer planlar ters tepti,bezdirme politikası sonucu alımlar hızlanarak sürüyor. Bu savaşın galibi dolarcı KY olacak. benim için hava hoş, ucuzdan alır çuvalı doldururum ben.

8. Demedim mi. Bak yine dolduruyor, biriktiriyor. Muahahahahahahaha.

Sayfa 360/1009 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •