Originally Posted by
ric
Benim ki şöyle ;
Sepet portföyün içinde ki bileşenlerin temettü getirileri + Temettü getirileri ile alınan pozisyonların hem miktar artışları hem bileşik getirileri + Hisse değer artışları
Bunların hepsi tek potada eriyor ve konsolide sonuç yüzdesinden enflasyonu çıkartıyorum. Sonuçlar enflasyon üzerinde ise konu kapanıyor. Çok şükür enflasyonun x2 kadar bir hayli üzerindeyim. Trade etmiyorum, piyasa izlemiyorum. Tek yaptığım anlattığım gibi farklı sektörlerin en kurumsal kaliteli şirketlerini ucuz fiyat ve sektör beklentilerine göre temettü gelirleri ile arttırmak. Benim burada temettüleri yönlendirme kıstasım salt temettü verimi veya pd dd değil. Büyüme, temettü verimi, kurumsallık ve sektörel ön açıklığını da bu seçimde birbirinden ayırt etmeden değerlendirerek bileşik getiriye konu hisseyi seçiyorum.
Anlaşılması için örnek olması adına bu sene Ereğliden aldığım temettüler ile Frotolarıma ilave yaptım ve sonuç ortada. Şimdi bu ilavelerin 6 ayda ki %40 değer artışı yanında önümüzde ki ay Froto nun yılın ikinci temettüsünü ödemesiyle bileşik getiri oranı iyice coşmuş olacak.
Ez cümle büyüme + temettü ikilisinin olduğu hisseleri uygun fiyatlarda yakalayıp bir de kaliteli şirketlerden sektörel sepet yapanın sırtının yere geldiğini 30 yılda görmedim. Şirketlerden birisi durgunluk dönemine girse diğeri şahlanma döneminde olur ve ben sıfır stres harika bir psikoloji ile ömür vade pozisyon taşıyabilirim.
Benim yatırım anlayışım ve stratejim hep bu oldu. Ancak her zaman şunu derim ki en iyi strateji insanın uygulayabildiği stratejidir. Herkesin hayatı, şartları, psikolojik direnci, yapısı çok farklı. İnsanlar önce kendilerini tanımalı sonra kendilerine en uygun olan neyse onu seçmeli.
Saygılarımı sunarım
Ereğli de ilk hedefime az kaldı. Ondan sonra benim stratejimde sizinkine benzer olacak. Her ne kadar kendim şu anda çeşitlendirme yapmasamda yapılmasından yanayım. Sadece Ereli payımın belli bir eşiği aşmasını bekliyorum inşallah.
70'li yaşları görürsem youtube da "banane oğlum benim fıstık gibi hayatım var yaaa" diyen dede gibi olacam
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri