Sayfa 362/1001 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 2,889 - 2,896 arası.

Konu: Viop XXXIX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,209
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Toptancı ne kazanıyor?
    Toptanci.... diyelim narenciye bahçesi buldu ki fiyat toptan 1.6 tl olsun portakal gibi bu sene. Orayı alır. Ve orası ile ilgilenir. Soğuk vurur sel olur dolu olur vs vs. Neyse ihracatçı gelir 2.5 3 tl iyisini alır işte malın yüzde 60 olur. Gerisi ülkenin her yerinden marketci pazarcı gelir onlara verir.

Kimi ürün stoklanabilir mesela patates... stoklar isen korkudan başın ağrır basılacak el koyarlar diye. Kim ne yaparsa yapsın derler mal stoklamaz bu kez kışın daha pahalı olur. Stoklama olmadı ya. Ürün hiç bulunmaz bu kez.

Aman neyse boş ver. ...

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Gariban köylü bir sene ekip biçmezse bu sorun kökten çözülür...
    Devrim yaparak üretimi kime yapıyor.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

3. Pazarci lobisi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Pazarcılık zor iş ama parayı elde tutarsan iyi birikim yaparsın.Araba kaporta ,motor ustaları da öyle...

Ama gece gidip pavyonda harcarsan hiç bir birikimin olmaz(böylelerini görüyorum ).

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Toptanci.... diyelim narenciye bahçesi buldu ki fiyat toptan 1.6 tl olsun portakal gibi bu sene. Orayı alır. Ve orası ile ilgilenir. Soğuk vurur sel olur dolu olur vs vs. Neyse ihracatçı gelir 2.5 3 tl iyisini alır işte malın yüzde 60 olur. Gerisi ülkenin her yerinden marketci pazarcı gelir onlara verir.

Kimi ürün stoklanabilir mesela patates... stoklar isen korkudan başın ağrır basılacak el koyarlar diye. Kim ne yaparsa yapsın derler mal stoklamaz bu kez kışın daha pahalı olur. Stoklama olmadı ya. Ürün hiç bulunmaz bu kez.

Aman neyse boş ver. ...
    secbul bu işte son satıcı parayı buluyor demek. Bilmediğim işler. Ticaret mi yapsam ne yapsam.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,209
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    secbul bu işte son satıcı parayı buluyor demek. Bilmediğim işler. Ticaret mi yapsam ne yapsam.
    Çok basitçe... bir gün pazarda ya siz veya başkası bir pazarcı ya desinki. Bizim bir akrabamızın oğlu pazarcılık yapacak. Bu tezgah fiyatları kaç para diye sorsun. Ortalama işte. ... hava parası anlayacağınız... [emoji38]
    Zamanında bedava alınan yerler ne para etmiş...
    .
    .
    Daha kaç sene önce bedava kura ile verilen yerler kaç para ediyor şimdi.. [emoji8]

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Çok basitçe... bir gün pazarda ya siz veya başkası bir pazarcı ya desinki. Bizim bir akrabamızın oğlu pazarcılık yapacak. Bu tezgah fiyatları kaç para diye sorsun. Ortalama işte. ... hava parası anlayacağınız... [emoji38]
    Zamanında bedava alınan yerler ne para etmiş...
    İstanbulda yüksek mi olur hava parası?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    o pazarcılar anasını gözü esasında.Orada çalışan akrabalarim var

o zaman tek seçenek kaldı,Antalya daki fiyatın üzerine tüm maliyetleri koyacaksın...ve belli kar ile sattiracaksin.

Bizim esnafta insaf beklemem.Askerlilkte çok askerle tanıştım.Bunlarin çoğu sivilde esnaftı...öyle şeyler gördüm ve anlatılarki, esnafa olan tüm güvenimi kaybettim.

Sayfa 362/1001 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •