Sayfa 365/1009 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. 3,4775 ten alınan ve %4 faiz ile mevduata yatırılan dolar eğer yıl sonuna kadar 3,5775 in üzerine çıkarsa %14 TL faizini yener.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    asıl sen estağfurullah, senin seviyeni biliyoruz, kastettiklerim kendini bilir.. bu toxic üçlü yada fragile-five laflarını kaç aydır duymamakta olduğunu sor önce kendine ben ne zaman batılı biriyle tanışıp 3-5 dünya meselesi konuşsam hayretle şunu görürüm hep : batı medyasında dikte edilen klişe görüşlerin tek doğru olduğuna iman eder hepsi, aykırı her düşünceye komplo teorisi muamelesi yaparlar.. trump o yüzden çok iyi bir iş çıkarıyor, bunları yekten 'fake news' diye tanımlıyor.. istedikleri kadar küçümseyip dalga geçsinler, trump devrimsel bir dönüşüme ön ayak oluyor..

on sene evvel dış dayatmalar nedeniyle esa-92'den esa-95 geçiş yapmıştı istatistik GDP hesaplama metodolojisi, %30 kadar yukarı revize olmuştu TR milli hasıla.. içeride ulusalcılar böğürmüştü- olmaz öyle şey diye, lakin bütün batı finans medyası bunu doğru kabul etmişti, hiç bir itiraz gelmemişti küresel finans ve medya çevrelerinden..

şimdi de AB uyum yasaları çerçevesinde esa-2010 metodolojisine geçildi, rakamlar böyle çıktı, detayına girmek uzun hikaye, ama metodoloji belli, nasıl yapılacağının esasları belli.. fake news tayfasının ne dediğinin pek bi önemi yok, istiyorsan kendilerine sor- 2007 revzyonunda niye tek kelime itiraz etmemiştiniz beyler diye sor.. bakalım ne diyecekler ?
    Ya benim bildiğim son on senedir GDP'de 3 defa mı revizyon yaptılar ne, hadi 2 olsun..geçen senelerde hatta yeni denk geldim TUİK geçen günlerde yine enflasyonun birtakım rakamlarıyla oynadı..yine 4-5 sene önce cari açıkla..cari açık birden bire 8'lerden 4'lere düşüverdi..yani bunlarda da dediğin gibi bir takım masumane metodoliji değişikliği mi oldu?..

Geçen gün biliyorsun bankaların KGF'den dolayı likidite rasyoları güncellendi..bankaların GM'leri likit sayıldı ki, oluşabilecek bir şokta çok sakıncalı..sonuçta hergün bunların çetelesini tutmuyoruz, iktisatçıda değiliz hani..ama 1 değil 5 değil 10 değil yani..

Haklısın kırılgan beşli eskide kaldı ama toxic üçlü kelimesini daha yeni duydum sayılır..yabancı yayınları okumaya çalışan birisiyim..EM dendiğinde ekonomik yönden pek iyi anılmıyoruz açıkçası..neyse uzatmayım, benim düşüncelerim bunlar..yoksa birtakım normlar için düzenleme yapılır, dediğin gibi inanırım..selamlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    O akşam tabancayı çeken ben değildim tabi.

Benim bu başlıkta itirazım, dolar kuru düştüğünde buraya günde bir ya da bir kaç günde bir uğrayıp, kendince dolar tercihi yapanlarla dalgasını geçenler...

Ne dersek diyelim farketmiyor onlar için.

ce deyip gidiyorlar.

Dolarda düşüş kaçınılmaz başlığına gidin yazın diyoruz...

"Olmaz.

Burada kafa bulmak gibisi var mı?" havasındalar...

Tadı kaçıyor başlığın.

4. Usd/try 3.4775

Ya artık sapla saman birbirine karıştı burada..

Tenekenin içi ne kadar boşsa o kadar gürültü çıkarır bilirsiniz..

Bizim buradaki bir kısım da, o hesap..

Yaw piyasa, AB piyasaları ECB'nin taper yapacağını fiyatlamıyor..

Alman bonoları mesela..

Ama Euro fiyatlıyormuş gibi yapıyor..doları dövüyor..anlayın artık..

Trend ''oluşacaksa'' önce sular geri çekilir..sonra suratınıza şlaaaaaaaaaaaaaaap...

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Balyozlu adamlar; soldaki EURO, sağdaki YEN, ortada ayaktaki CHF.....

En ortadaki garibanda DOLAR..

Resmi saklıyayım..lazım olabilir..

Siz onu ölü sanmayın aslında diridir o.............

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Usd/try 3.4775
    Bu saatlerde forex piyasa dışında doları nereden alabilirsiniz?

7.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Bu saatlerde forex piyasa dışında doları nereden alabilirsiniz?
    Ben dolar almam, Bloomberg Tv'de izledigim bilgi bu.

8.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    O akşam tabancayı çeken ben değildim tabi.

Benim bu başlıkta itirazım, dolar kuru düştüğünde buraya günde bir ya da bir kaç günde bir uğrayıp, kendince dolar tercihi yapanlarla dalgasını geçenler...

Ne dersek diyelim farketmiyor onlar için.

ce deyip gidiyorlar.

Dolarda düşüş kaçınılmaz başlığına gidin yazın diyoruz...

"Olmaz.

Burada kafa bulmak gibisi var mı?" havasındalar...

Tadı kaçıyor başlığın.
    tabii haklısın.. n'oldu koyduk mu çocuğu, heee n'oldu' tipi dalga geçmeler hoş değil.. doğal olarak canını sıkar ters pozisyonda olanların.. bence de çocukça ve sığ..

lakin madalyonun öbür yüzü de var, aralık'tan itibaren bütün EM paralarının aksine sadece dolar/lira kuru yukarı yaparken- bu hareketin doğal ekonomik koşullarla ilgili olduğu, olması gereken olduğu, eşyanın tabiatı olduğu, bilimsel/iktisadi olarak başka türlü olamayacağına, kur hareketinin daha da ivmeleneceğine iman eden yazılar yazılırken ..

neyse yani.. herşeyin bir diyalektiği var- insan kazan'ın doğurduğuna inanıyorsa, ölmüş olabileceğine de inanmak durumunda

Sayfa 365/1009 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •