Sayfa 37/997 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 289 - 296 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    malumlar üç koldan offshore üzerinden FX'te USDTRY short poz.da,risk kaldıraç büyük,kayıp ihtimali %90. bu konuyu daha önce burada yazdığımda çok tepki almıştım o yüzden ayrıntıya girmeyeceğim. Eylül ayı bunlar için kritik,sinirden bayram falan kutlayacaklarını sanmıyorum.
    Arkadaşlar burası mevduat oranlar vs. doviz topiğine neden gitmiyorsunuz? TL deki leri mi etkilemeye calısıyorsunuz?

2.  Alıntı Originally Posted by dreamworld Yazıyı Oku
    Arkadaşlar burası mevduat oranlar vs. doviz topiğine neden gitmiyorsunuz? TL deki leri mi etkilemeye calısıyorsunuz?
    dövizdeki ve özellikle de EUR USD CNY daki gelişmeler TRY üzerinde doğrudan etkilidir, "döviz faiz ve TRY" birbirine göbekten bağlıdır, olaylara bu perspektiften yaklaşmak gerekiyor
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Sayın powerpc,

KGF nin ekonomiye olumsuz etkisi neden olur? Biraz açarmısınız?

Usd/try üzerinde etkisi faizler artacağı için TRY nin değerlenmesine neden olmaz mı?

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Bu KGF felaketimiz olacak,şimdide ikinciyi açıklamak üzereler. Bu sefer 2001 tarzı şok bir çöküş bekliyorum, o zamanda kamu bankalarındaki hesapsız kitapsız işler sonucu büyük kriz çıkmıştı. 2001 krizinin başlangıç fişeğini kamu bankaları çakmıştı bunu pek kimse bilmez, halka diğer batan özel bankaları gösterip hedef saptırdılar. Emlak bankasını hayvani bir zararla ziraate yamadılar. ziraat ve halkbanktaki hayvani görev zararlarınıda hazineye yüklediler. sonuçta hepimize patladı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    USDTRY de gözlemlenmesi gereken seviye 3.40 olmalıdır bana göre. Bu seviyenin altında 2 gün arka arkaya kapatırsak, radara 3.10 seviyesi girecektir. Şahsen 3.40 ın aşağı yönde kırılması olasılığını yüksek görüyorum ama 3.10 daki destek çok kuvvetli.
    Aynen bu şekilde düşünüyorum bende..
    Ayağı yere basan yorumlar görmek sonunda güzel..

3.10 lar 1 sene evvelki zirve 1 sene boyunca tırmaladığı yerler..

Dolar 3.10 in da altına inerse zaten 10 sene kendine gelemez..
    Her ülkenin kendi control mekanizmaları!! var..
    Bu piyasalar çokda serbest değil yani..
    Arada bazı kurlarda borsalarda sert hareketler olsa da..
    Bizim kilerin akılları başlarına yeni geldi yada yaldır yaldır 4 tl leri görmesi iyice telaşlandırdı herhalde bizim kileri ki bir control mekanizması kurdular adına da varlık fonu dediler..

dolar borsa faiz buradan control ediliyor artık..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Aynen bu şekilde düşünüyorum bende..
    Ayağı yere basan yorumlar görmek sonunda güzel..

3.10 lar 1 sene evvelki zirve 1 sene boyunca tırmaladığı yerler..

Dolar 3.10 in da altına inerse zaten 10 sene kendine gelemez..
    Katiliyorum.

Ama getiri icin dolar almak baska sigorta icin altin alir gibi dolar almak baskadir.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. burgan 1 milyona kadar 32 gün temdit 14.10
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    3,34 alti 3.10 derim ben de..
    Ama 1 yil onceki 3.20-3.40 araligi ongorum hala gecerlidir..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by samadhi Yazıyı Oku
    Sayın powerpc,

KGF nin ekonomiye olumsuz etkisi neden olur? Biraz açarmısınız?

Usd/try üzerinde etkisi faizler artacağı için TRY nin değerlenmesine neden olmaz mı?
    bu tip yapay müdahaleler 90 lı yıllarda çok yapıldı, o zaman piyasada olanlar dediklerimi hatırlar, Hazine MB'den sürekli avans almaya ve harcamaya başlamıştı,kamu bankalarıda görev zararı adı altında büyük risklere sokulmuştu. bu böyle 2001'e kadar sürdü ve büyük çöküş yaşandı. şimdide MB'nin arka kapıları zorlanıyor ve aynı yöntemler devreye sokuluyor. ben"banka senedi" lafından sonra iyice olaya uyandım,bunların niyetini anladım. KGF bu işlerin bir parçasıdır ve yanlış popülist bir yöntemdir.

Sayfa 37/997 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •