Sayfa 375/1312 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475875 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,993 - 3,000 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Evlerin fiyatları şuan balon yeni yapılan evlerin maliyeti duştukce piyasa ya yeni oyuncular girecek rekabet artacak ve fiyatlar geri çekilecek şuan zaten ev almak da yapmak da sıkıntılı mevcut arz daralınca hemen fiyatlar artmaya başlıyor ama talep de daraldı şimdi millet mevduata koşuyor paralar 3-12 ay baglanıgor eee işte cok da aç gozlu olmayacan bu piyasalarda piyasayı piyasa yapan arz ve talebin uzlaşmasıdır yok sa ben 10 milyona a satarım derim alıcı da ben 1 milyona alırım der der yani eee sonuç peki arz fiyatı talep fiyatı var ama piyasa fiyatı o yok işte neyse dengeye gelecek zamanla
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Piyasada paranın %70 i dolar ve dolar bazlı varlıklarda idi.

Bu paranın şu an %40 i buhar oldu.

Para azaldı. Evlerin fiyatı ne olur ağalar?

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Piyasada paranın %70 i dolar ve dolar bazlı varlıklarda idi.

Bu paranın şu an %40 i buhar oldu.

Para azaldı. Evlerin fiyatı ne olur ağalar?

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    buhar olan %40 zaten sadece 5-6 günlük bir şeydi.
    o fiyatlardan kim ne aldı sattı ki piyasada.

buhar olan bir şey yok, ama piyasanın oturmasını bekleyeceklerdir. benim gözlemim doların stabil kalması ev fiyatlarını aşağı çekmeye başladı bir miktar, piyasada alıcılar kararsızlığa düştü.

Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Normal emlak vergisi neden yüzde 300 artacak yazdınız.Üstteki tebliğde yeniden değerleme oranının yarısı yani yüzde 18 küsur artmayacak mı?
    Yerine göre ,belediye 4 yılda bir yaptığı rayiç artırımı nedeniyle ...

Tebliğde denilene göre değerli konut vergisinde sınırlarında % 18.1'lik artış yapılmış...

Medyadaki haberler yanıltıcı...

Türkiyedeki belediyeler vatandaşı nasıl etkiler umursamadan vergi geliri gelmesi amacıylar külliyetlı artışlar yapıyorlar...Tıpkı benzin fiyatını döviz artışına bağlayıp düşünce gelir amacıyla düşüşleri fiyatlara yansıtılmamamsı gibi...

4. Önce Tl mevduatında birikim yapanların parası bizzat birinci ağızdan faizler düşürülecek diye diye birikimleri pula çevrildi.

Kalanlar da kendi birikimlerini korumak için her seviyeden dolar altın borsa ve yatırım fonlarına yatırım yaptılar.

Sonra da dolar 18 den 10 lu seviyelere kadar bir kaç günde düşürüldü. Harekete bakar mısınız %80 civarında bir batırış demektir bu. Önceden borsa dolar ile ters korelasyon içine girerdi ama aynı şekilde borsa da çöktü.

Hal böyle iken bu ülkede gayrimenkul dışında hiçbir enstrümanda yatırım yapma imkanı bırakılmamıştır.

Twitterda ünlü bir finans uzmanı Türkiye'deki finansal enstrümanlarda yatırım yapmakla şakasına çıkan kripto paralarda yatırım yapmak aynı şey demiş ve hatta şaka coinler bile daha stabil demişti. Yani bir gecede vezir de olabilirsiniz rezil de... Adam haklı çıktı bir haftada TL cilerin bir gecede de dolar ve altıncıların parası pula dönebilir bu ülkede..

Geçen Amerikalı komşuma yatırım danışmanı gelmiş Amerikalı komşum kendisine :"Hiç bana lafı uzatma, bana emlak piyasasında fırsat varsa onu söyle başka şey söyleme" demiş. Bu ülkede emlaktan başka bir şeye yatırım yapmam diyor..

Amerikalı komşum bile durumun farkındayken bu ülkede birikim sahibini koruyacak tek şey gayrimenkul kalmıştır. NOKTA

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Emlak işinin revaçta olması için bu topiğin altındaki ziyaretçi sayısı artmalı,şu anda 2 üye 7 ziyaretçi var,bir de dolar topiğine bakalım
    32 üye 81 ziyaretçi.Momentum trade i şu anda nerede var o belli.Kimbilir belki de zamanla değişir.2014 e kadar forumun en canlı topiklerinden biri buydu.))))))))

6.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Önce Tl mevduatında birikim yapanların parası bizzat birinci ağızdan faizler düşürülecek diye diye birikimleri pula çevrildi.

Kalanlar da kendi birikimlerini korumak için her seviyeden dolar altın borsa ve yatırım fonlarına yatırım yaptılar.

Sonra da dolar 18 den 10 lu seviyelere kadar bir kaç günde düşürüldü. Harekete bakar mısınız %80 civarında bir batırış demektir bu. Önceden borsa dolar ile ters korelasyon içine girerdi ama aynı şekilde borsa da çöktü.

Hal böyle iken bu ülkede gayrimenkul dışında hiçbir enstrümanda yatırım yapma imkanı bırakılmamıştır.

Twitterda ünlü bir finans uzmanı Türkiye'deki finansal enstrümanlarda yatırım yapmakla şakasına çıkan kripto paralarda yatırım yapmak aynı şey demiş ve hatta şaka coinler bile daha stabil demişti. Yani bir gecede vezir de olabilirsiniz rezil de... Adam haklı çıktı bir haftada TL cilerin bir gecede de dolar ve altıncıların parası pula dönebilir bu ülkede..

Geçen Amerikalı komşuma yatırım danışmanı gelmiş Amerikalı komşum kendisine :"Hiç bana lafı uzatma, bana emlak piyasasında fırsat varsa onu söyle başka şey söyleme" demiş. Bu ülkede emlaktan başka bir şeye yatırım yapmam diyor..

Amerikalı komşum bile durumun farkındayken bu ülkede birikim sahibini koruyacak tek şey gayrimenkul kalmıştır. NOKTA

-------
    sadece TR de değil tüm dünyada emlak yatırımı patlamış durumda.

şahsen bizim varlıklı insanlar çok uyanmadılar örneğin bir milyon doları olan adam niye buradan gayri menkül alır, git Avrupa'dan al € cinsinden aylık kiran gelsin.

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    sadece TR de değil tüm dünyada emlak yatırımı patlamış durumda.

şahsen bizim varlıklı insanlar çok uyanmadılar örneğin bir milyon doları olan adam niye buradan gayri menkül alır, git Avrupa'dan al € cinsinden aylık kiran gelsin.
    Belli ki çok fazla ekşi sözlüğe takılıyorsunuz.

Konutta ciddi anlamda tüm dünyada arz eksikliği var. Artık yeni konut yapmak inanılmaz zor ve maliyetli hale geldi. Ben olsam yeni yapılacak projelere girmem mesela çünkü hiperenflasyon sürecinde hızla artan maliyetler nedeniyle batma ihtimallerini yüksek görüyorum. Yani arz öyle de böyle de artmayacak. Ama sadece Türkiyede bile her yıl 1 milyona yakın talep var fakat üreten yok.

Arz az, talep çoksa kaçınılmaz sonuç belli..

----------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Emlak işinin revaçta olması için bu topiğin altındaki ziyaretçi sayısı artmalı,şu anda 2 üye 7 ziyaretçi var,bir de dolar topiğine bakalım
    32 üye 81 ziyaretçi.Momentum trade i şu anda nerede var o belli.Kimbilir belki de zamanla değişir.2014 e kadar forumun en canlı topiklerinden biri buydu.))))))))
    Dolar topiğinde 7 li rakamlardayken buralı dip olabilir dediğimde de orada kavak yelleri esiyordu ama nedense 18 lere geldiğinde forumdaki dolar topici işlem hacminde rekor kırmıştı.

2014 ve 2015 te konut alanlar belini ancak yeni doğrultmaya başladı yani o dönemde emlak alanlar kazanamamıştı. O yüzden momentum hesabı yaparken zirvelerde mal alma ihtimalini de hesaba katmak gerekir.

--------

Sayfa 375/1312 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475875 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •