Tartışmaya girmek babında değil ama, olmayan aşılarla haftada 1 milyon kişi aşılansa ~ 3 yıl sürer aşılama ve bence mâkul bir rakam bu.
Tartışmaya girmek babında değil ama, olmayan aşılarla haftada 1 milyon kişi aşılansa ~ 3 yıl sürer aşılama ve bence mâkul bir rakam bu.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Konu aşı yapma hızı değil,konu aşı temini.Aşı yapmak en kolayı,onun sistemi dağıtımı sorun olmaz da aşı temini konusu karanlık.11 aralıkta başlayacağı söylenen aşı işi hala başlamadı.Ama geçen gece ateş karanın bazı dedikleri biraz içimi rahatlattı.İlk gelen 3 milyon doz 1.5 1.5 iki parti mi yapılacak yoksa bu ay on milyon doz daha gelecekse 3 milyonun hepsi yapılacak mı dendi.O da 2.2 veya 2.5 milyon doz yapılabilir,500 bin doz her duruma karşı yapılmasa yeter dedi.10 milyon doz bu ay gelme olasılığına inanmasa 1.5 milyon 1.5 milyon doz yapılır derdi.Aşı işi de bir kez dünya yüklenirse yüksek miktarda yapılma olasılığı yüksek.Pek çok merkez çalışıyor.Nasıl ki maske işi ilk günlerde tüm dünyada sorun oldu sonra çözüldü.Bu aşı işinin de öyle olma olasılığı yüksek.Turizm işi de var yaza kadar bizimkilerin aşı işine yüklenme olasılığı yüksek.Tabi izliyoruz,pek çok yalan var pek çok çakallık var,hakiki bilgiyi anlamak öğrenmek bazen zor oluyor.
reha bey, fed ile ilgili bilgi veriyorum alıntı yapıp cahil cahil beni yalanlamaya çalışan bu
aşıyla ilgili bir öngörüde bulunuyorum yine benden alıntı yapıp kendini doğrulamaya çalışan bu
en son bu gece size bitcoinle ilgili bir espiri yaptım sazan gibi atladı benden alıntı yapan bu
sonra benden alıntı yapma diyen bu, sabaha mı bırakırsınız rakıya buz olarak mı atarsınız..?
Malum aşı 2 doz yapılıyor.3 milyon hemen yaparsan 1 ay sonra 2. dozların geleceğinden emin olman lazım yoksa sakata gelirsin.Ateş kara o konuda kendinden güvenli konuştu.
Sabaha bırakma ,nalları dikme falan bu forumun genel adabı muaşeret kurallarına uyuyor mu.Hayır uyuyorsa BU uyarılmazsa ben bu foruma bir daha yazmam arkadaşlar.Kendinize iyi bakın iyi geceler.Herkes kendine yakışanı yapar.
Bloomberg'in geçen verdiğim linkte ülke ülke aşı siparişi/nüfus oranları vardı. Gelişmiş ülkelerden ABD nin %130 du, en yüksek Kanada'ydı. Türkiye oranı aşağılarda idi. Çin aşısı ilk parti deneyecekler de duruma göre mi müteakip siparişleri verecekler, ya da sonradan mRNA aşıları faz3 ü geçince karma bir sistem mi geliştirecekler anlamak zor. Eğer mRNA aşıları eczanelerde satırsa, parayla yaptıran da çok olur. Ama sayıca teminde sorun yoksa, büyük çoğunluk kısa sürede aşı olur, nüfus sayımı kaç gün sürüyor, seçim kaç gün sürüyor, birçok yöntem geliştirilebilir. Burada sorun üretim hızı, sipariş sayısı+önceliği, ülke öncelikleri, temin yani..
Üretim hızı artabilir, arttırılabilir, diğer aşılar da temin edilebilir. İzlemek lazım ne oluyor ne bitiyor;
%30 muş Türkiye'nin...Katar'ın mesela %5 miş, ilginç...
https://www.bloomberg.com/graphics/c...mpaignId=19360
Yer İmleri