Sayfa 376/475 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Yıllarımı verdim ona da moza hc o kadar olsun. Ama bundan daha kötüleri de var yıllardır duran. Onu da es geçmeyelim. Ytd
    kötünün bahanesi okullu da buna bi bahane uyduramıyorum.teknikte 3 tane kağıt var çok iyi zaten çoğu kağıt golden cross a geliyor.öyle bir dönemdeyiz ki hemen hemen nereye elimizi atsak kar verecek gibi.yarın son bi şans vereyim yoksa ağırlığı azaltıp kendi haline bırakacağım.

2. İyi akşamlar. Hissenin uzmanlarından bir konuda yardım rica ediyorum.
    Hissenin son bir yıldaki olumsuz performansında, sizce hiç mi iş holdingin etkisi yok?
    Tamam, soda külü fiyatları küresel bazda baskı altında ve düşüş eğiliminde, genel yönetim giderleri hep yüksek, hem de çok yüksek; döviz kuru baskısı altında ama diğer taraftan baktığımızda da, şirketin ana ortağı olan iş bankasının aklı hala holdingleşememek sanki. Bu durum, onların içinde bir uhde.
    Şişecam gibi dev bir sanayi şirketinin, iş grubu altında holdinge dahil olması, grup şirketleri içinde en olumsuz şişecama yansıması mıdır bunca olumsuz fiyat hareketi?
    Şirketi daha iyi tanıyan arkadaşlara sormak istedim. Yanıtlayan olursa memnun olurum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by egeduku Yazıyı Oku
    İyi akşamlar. Hissenin uzmanlarından bir konuda yardım rica ediyorum.
    Hissenin son bir yıldaki olumsuz performansında, sizce hiç mi iş holdingin etkisi yok?
    Tamam, soda külü fiyatları küresel bazda baskı altında ve düşüş eğiliminde, genel yönetim giderleri hep yüksek, hem de çok yüksek; döviz kuru baskısı altında ama diğer taraftan baktığımızda da, şirketin ana ortağı olan iş bankasının aklı hala holdingleşememek sanki. Bu durum, onların içinde bir uhde.
    Şişecam gibi dev bir sanayi şirketinin, iş grubu altında holdinge dahil olması, grup şirketleri içinde en olumsuz şişecama yansıması mıdır bunca olumsuz fiyat hareketi?
    Şirketi daha iyi tanıyan arkadaşlara sormak istedim. Yanıtlayan olursa memnun olurum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Burada uzman yok hocam. Sadece yaşanmışlıkları tecrübe etmiş kişiler var.
    Çoğu şeyi, olanı biteni yazmışsınız zaten, soruların cevaplarını da vermişsiniz.
    Holdinglesme hususu olarakta bakarsak! soda, trkcm, anacm vs de ne oldu?
    Örnek 1 adet soda hissesine 1.16 şişe hissesi verdiler. Hatta o süreçte ödenmiş sermayelerini sormuştum kıyaslayarak, birçok mail atmıştım. Ederi bu mu diye sitemli.

Ha olursa bu bir örnek mı olur, olmaz mı, birleşir mı birlesmez mı? Bir zamanlar pasabahceyi halka arz edeceklerdi, vazgeçtiler.
    Holdinglesmekten kastınız eğer diğer kolları, yapısı vs ve bunu da bankanın içine almak ne kadar doğru olur orası da meçhul.
    Karışık bir yapı ve bilinmeyen karmaşıklık için yatırımcı içinde zor olabilir.
    Örneğin cam sanayi kendi içerisinde bile birbirine yakın olsada sektör farklılıklarından yakın olmayan sonuçlar getiriyordu, hadi onu anladık birletirdiniz. Oto camlarında trkcm yazıyordu, Şişecam oldu onu da anladık, bir marka bir değer yaratmissiniz! Bir markayı bu kadar karmaşıklığa sokmakta bir risk olur. Başka bir bakış örnek olarak, şuan bankalar ayrisiyor o kısımda binlerce yatırımcı var, sigorta arzı var, finans arzi var ve bu yatırımcıları tek bir çatı altına almak ayrıca bir risk oluşturuyor.. ha bunlar önceki birleşimden nasıl çıkar edinmislerse bunu ayni şekilde yapacaklarsa işlerine öyle gelir diyebiliriz.
    Bence böyle bir yapı oluşturulması abes geliyor bana. Ama olursa da yine kusturmeden yaparlar veya az kustururler.
    Ha suanki durumunun da bence birleşme hikayesi ile sanmıyorum bir alakasi olduğunu. Olanı yaşıyoruz kanımca.. ytd

4.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    kötünün bahanesi okullu da buna bi bahane uyduramıyorum.teknikte 3 tane kağıt var çok iyi zaten çoğu kağıt golden cross a geliyor.öyle bir dönemdeyiz ki hemen hemen nereye elimizi atsak kar verecek gibi.yarın son bi şans vereyim yoksa ağırlığı azaltıp kendi haline bırakacağım.
    Bir zamanlar geldin bir ara tavşana, sonra coine bulastin, yanlışım yoksa banka aldın. İnanmadiklarin yürüdü gitti, inandiklarinla kaldın diyelim, insan dönüp dolasiyor, geliyor kürkçü dükkanına. Belkide kimbilir ne hisseler aldın ama yok artık dediğin yerden sattıriyor piyasa maalesef onlarda aldı başını gitti. Aman yanlış anlama sakın. Çoğu kişiye olan bu kanımca. Ytd

5. BDDK'den yapılan açıklamaya göre, bugün 11021 sayılı karar uyarınca bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin 2025 yılında enflasyon muhasebesi uygulamamasına karar verildiğini bildirdi.. ytd

6. ABD'de 7.0 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı yapıldı
    ABD Kaliforniya'da 7.0 büyüklüğünde deprem oldu. Kaliforniye ve Oregon için tsunami uyarısı yapıldı.
    Haber Merkezi | 05.12.2024 22:05
    Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 7.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Kaliforniya'ya bağlı Humbot bölgesinde meydana gelen deprem National Weather Service (NWS) tarafından bir tsunami uyarısı yapıldı.

7. Bu depremler ve doğal felaketler yaşanması insanlık için kötü birşey maalesef..
    konunun diğer boyutu gecmistede ornekleri vardır makalelerden arada okuyorduk, örneğin kasırgalar ABD de olmasi veya diğer gelişmiş ülkelerde olması özellikle sanayi hammaddelerinin üretim tesislerini etkilemeleri,hammadde fiyatlarinda oynakliga sebebiyet veriyordu.
    Üretimin durması, yapıların hasar görmesi, faaliyetlerin, lojistiğin aksaması gibi sonuçlar sebepli oluşan arz sıkıntısı gelecek olan talebi veya bir çok kontratı aksaklığa ugratamasi sbepli fiyat hareketlerinde değişimlere söz konusu oluyordu. Kasırga haricinde tsunami beklentisi bile bu oluşuma sebep olabilir. Tabiki üzücü ama gerçekte böyle de bir durum var.. ytd

8. Wyoming ile Kaliforniya arası 17 saat fark var. Ne alaka denilebilir ama konu Wyoming değil, anlatilmak istenilen başka. Makalelerden aklımda kalan özellikle emtianın ana belirleyicisi olan ülkelerde bu tip durumlarin sonuçları aklımda kalmış. Elbette bir kesinlik ifadesi çıkmasın.. ytd

Sayfa 376/475 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •