Sayfa 376/1009 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dövizin getirisinin faizin hafif altında kaldığı faizi az farkla yenemediği yüksek faiz yüksek kur sistemi demek istiyorum
    Hmm ben anlayamadım herhalde tamam o zaman

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Hmm ben anlayamadım herhalde tamam o zaman
    Her sistemin olumlu olumsuz yanları var, yüksek kur yüksek faiz sisteminin de olumsuz tek yanı dalgalı kur sisteminde uygulamanın ciddi anlamda rezerv kaybıyla sonuçlanacağı. O nedenle bence bu sistem en sağlıklı şekilde ancak sabit kur sisteminde uygulanabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Her sistemin olumlu olumsuz yanları var, yüksek kur yüksek faiz sisteminin de olumsuz tek yanı dalgalı kur sisteminde uygulamanın ciddi anlamda rezerv kaybıyla sonuçlanacağı. O nedenle bence bu sistem en sağlıklı şekilde ancak sabit kur sisteminde uygulanabilir.
    90'lar en iyi sistemdi, yüksek kur yüksek faiz. hemde büyüme şimdikinden yüksekti. o zaman yapılan en büyük hata MB'den avans kullanılmasıydı.

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    90'lar en iyi sistemdi, yüksek kur yüksek faiz. hemde büyüme şimdikinden yüksekti. o zaman yapılan en büyük hata MB'den avans kullanılmasıydı.
    Dalgalı kur sisteminin halkın görmediği çok büyük bir olumsuz yanı var, yurtiçi imalat ve ticareti öldürüyor. Ticaret ve imalat istikrarlı bir parasal altyapı gerektirir. Paranın değeri çok büyük dalgalanmalar gösteriyorsa , çok çalışan ve üreten değil şansı yaver giden daha doğrusu tesadüfi olarak dalganın düşük kanadından hammadde alıp yüksek kanadından satma zamanlamasına denk gelenler kazanır. Bu da gelişmeyi ve sürdürülebilir büyümeyi sekteye uğratır.
    Devlet kendi rezervlerini korumak amacıyla egoist bir tutumla dalgalı kur sistemine geçmeyi kabul etti. Ancak üreticiyi ve ticaret aleminin ve dolayısıyla halkının yaşayacağı zorlukları görmezden geldi. Devlet dalgalı kur sistemi ile kendini kurtardı ve yurt içindeki sanayiyi hazırlıksız olarak kendi kaderine terk etti. Bu sistem ilk 10-15 yıl devletin ekonomideki gücünü arttırdığı için göze batmadı ama yavaş yavaş ağır ağır özel sektörü geriye dönülemez bir bataklığın içine sürükledi.

Hiçkimse zannetmesin ki devlet kendi finansal gücünü korumak için böyle egoist bir tutuma bürünerek uzun vadede bir fayda sağlayacak, zira devlet ve onu oluşturan unsurlar aslında o coğrafyada bulunan halk ve onun üretim çıktısı demek.

IMF'nin o zamanki dahiyane dalgalı kur teklifini hepimiz ayakta alkışladık. İçeriye giren para artık istediği zaman çıkamayacak , çıkmak isterse bedelini ödeyip çıkacak diye böbürlendik, ama böyle bir dalgalanmanın aslen uzun vadede yurt içindeki imalatçıyı ve ticari hayatı yurt dışındaki rakip firmaların eline teslim edeceğini hiçbirimiz öngöremedik.
    IMF benim bahçemde çok güzel hıyarlar var gel tadına bak dedi, biz de elimizde bir avuç tuz koşarak gittik.
    Son düzenleme : rxpu; 24-08-2017 saat: 19:00.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Turizm de bir mok yaptığımız falan yok. Hemen kıçımızın dibindeki yunan adalarına gidin turizm den nasıl para kazanılırmış görün.

Bizim devlet büyükleri yurtdışına gidince köy esnaf halk pazar manav gezip bir şey öğreneceği yerde, beş yıldızlı ZİNCİR otellere gidip yiyip içip geliyor.

Beş yıldızlı ZİNCİR otellerde bir mok öğrenemezsin. Yer içer gelirsin boş boş. Git köy pazar esnaf gez yurtdışında kardeşim. Sonra gel turizm politikası üret.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yüksek faiz yüksek kur'un gerçek olması mümkün değil ki... Faiz kuru dengelemek için her daim daha avantajlı olmak zorunda. Faiz insanlara bir şey önermez ise, herkes yine gider döviz alır. Ucuzmuş pahalıymış fiyatına falan da bakmaz.

Biri diğerinden daha avantajlı olmak zorunda yani. Kur yüksek olursa, faizin yüksek olması kesmez. Çok çok daha yüksek olması keser ancak.

Bütün sıkıntı dünyaya satabileceğimiz vazgeçilmez marka bir ürünün olmamasından kaynaklanıyor.

Turizmde yapıyoruz bir şeyler ve her daim bir seçenek olarak kalacağız ama burnumuzdan getirecekler sağda solda patlattıkları bombalarla.

Sanayide de aynı. Ölmüyoruz ama sürünüyoruz.

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Turizm de bir mok yaptığımız falan yok. Hemen kıçımızın dibindeki yunan adalarına gidin turizm den nasıl para kazanılırmış görün.

Bizim devlet büyükleri yurtdışına gidince köy esnaf halk pazar manav gezip bir şey öğreneceği yerde, beş yıldızlı ZİNCİR otellere gidip yiyip içip geliyor.

Beş yıldızlı ZİNCİR otellerde bir mok öğrenemezsin. Yer içer gelirsin boş boş. Git köy pazar esnaf gez yurtdışında kardeşim. Sonra gel turizm politikası üret.
    Sanırım onlar şu anki turizm anlayışı ve turist kitlesinden pek memnun değiller ve öncelikle bunu dönüştürmek istiyorlar.

7. 14,5 yıllı içeren, her bir barın 1 aylık dönemi işaret ettiği grafiğe bakarsak 3,43-3,37 aralıklarını da görme ihtimali olabilir.

Ancak 8 ay süren kırmızı barlar, kırmızı çizgiyi 3-4 ay boyunca aşağı eğimli olacak şekilde ihlal ederse trend değişimi ihtimalini ortaya çıkarabilir.
    Son düzenleme : Turnike; 24-08-2017 saat: 20:55.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dövizin getirisinin faizin hafif altında kaldığı faizi az farkla yenemediği yüksek faiz yüksek kur sistemi demek istiyorum
    Aynen böyle bir sistem vardı tl aylık yüzde net 6 getirirken dolarda hep belli bir seviyede artıyordu ..ama faiz hep bir adım önde gidiyordu.merakimi bir şey cezbediyor tamam derviş vs o dönemde alınan radikal kararlar sgk düzenlemeleri falan da bu hükümet enflasyonu nasıl dizginledi. Bilen varsa anlatsın hele ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 376/1009 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •