Sayfa 377/992 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 3,009 - 3,016 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Oturduğum sitede bir ailede kocanın porche si karısının rangerover ı var. Ama evleri kira. Aidatı ödemekte gecikiyotlar diye duydum.

Sokakta 2 lüks araba ama site aidatı ödenmekte zorluk çekiliyor, ev de kira...
    Arabalar kredi ile mi alındı acaba?

Zenginlik mi fakirlik mi? Benim kafam almıyor...

Yurtdışında çalıştığım dönemde patronun göl manzaralı ağaçlar içinde süper evi vardı ama arabası Honda accord idi. Hiç unutmam...

Not: gençler işsiz ama çoğunda son model iPhone cep telefonu var. Şimdi zengin mi oluyor bu işsiz gençler.?
    Tuketim ile degil varlik ile zengin olunur...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Sokaklar 1 2 3 yaşında arabadan geçilmiyor..
    Yanlış gözlem bence.
    O arabaların çoğu firmaların tahsisi.
    Benim sokakta geçilmiyordu.
    Bir tane kalmadı.
    Firmalar tasarrufa geçince arabaları çekmiş.
    Yine yanlış gözlem AVM'ler için geçerli.
    AVM'ler dolu mu dolu.
    Fakat harcama miktarı düşük.
    Millet ancak yemek alıyor.
    O da Köfteci Ramiz, Yusuf, Hacıoğlu Lahmacun'dan...
    Ekonominin fişi çekilmiş.
    Bakınız işsizlik rakamları.
    Şu an millet eldekini yiyor.
    O da bitince...
    Selamlar.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

3.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Oturduğum sitede bir ailede kocanın porche si karısının rangerover ı var. Ama evleri kira. Aidatı ödemekte gecikiyotlar diye duydum.

Sokakta 2 lüks araba ama site aidatı ödenmekte zorluk çekiliyor, ev de kira...
    Arabalar kredi ile mi alındı acaba?

Zenginlik mi fakirlik mi? Benim kafam almıyor...

Yurtdışında çalıştığım dönemde patronun göl manzaralı ağaçlar içinde süper evi vardı ama arabası Honda accord idi. Hiç unutmam...

Not: gençler işsiz ama çoğunda son model iPhone cep telefonu var. Şimdi zengin mi oluyor bu işsiz gençler.?
    O geciktirmenin sebebi "çok yoğun" olmalarıdır..
    Günümüz modası bu..YOĞUNLUK..
    Herşeyimiz yoğun artık...

Yoksa parasızlık diye birşey söz konusu olamaz.
    Bana ev işleri için gelen kadın KOÇ a ait bir şirkette çalışan bir çift e de gidiyor..
    20 tl yıllık zam da sorun çıkarıyor diyor..

Paranın olması o paranın hazmedildiğini göstermez..
    Hızlı zenginleşmenin bir göstergesi de budur işte..
    Hollanda da patron hayatını kalitelileştirmek için uğraşırken biz başkasına nasıl caka satarız diye düşünüyorsak
    Hızlı ve hakedilmeyen bir zenginleşme geldi demektir..

15 sene önce 18 25 yaş arası bir tane kadın görmezdim kendi lüks arabası ile turlayan..
    Şimdi dolu..
    pilates eğitmeni , diyetisyen , yaşam koçu , content manager , personal trainer pet hayvan zamazingocusu , parti düzenleme evi vs.vs. gibi neydüğü belirsiz şeyleri duyan eden bile yoktu güler geçerdik..Şimdi bu mesleklerde!! kariyer yapılıp evleniliyor..
    Bunlara para akıtan kimler..
    Eskiden herkes pırasasını alır evde yerdi..
    Şimdi evde yemek yapan yiyen 3. sınıf adeta..
    Kime telefon açsam evdeyim diyene rastlamıyorum..sabah 8 de çıkılıyor gece 12 de giriliyor
    Evden çıktığın andan itibaren "para" demektir..

dudu varlık olmadan tüketim nasıl olacak..

siz bankaların yoldan geçene 100.000 kredi falan verdiğini mi zannediyorsunuz..

Şirket arabası falan değil arkadaşım...Harcama miktarı düşük falan değil..
    2 kişi balık yedik geçen 100 tl geldi..
    İçki falan yok
    Salaş bi balık restoranu idi..
    Ciddi mekanda arkadaşlar içki de açtırdılar mı 600 lük oluyorlar..

Maaşlar ciddi yüksek..Yan gelirler ile (mesai , prim , bonus , ikramiye de cabası)

Memur maaşlarına bir bakın isterseniz..
    Özel sektör keza..

Kendi başına birşeyler yapıp batanıda var çıkanıda..Orasını örnek göstermeyin..

Neyse pazar sohbeti tadında idi..Yarından itibaren oran işine devam..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Tuketim ile degil varlik ile zengin olunur...

Syg,

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    41 yaşındayım..ist de yaşıyorum..
    Zenginleştik mi fakirleştik mi..
    Biraz çıkıp dikkatli gözlerle bakıldığımı cavabı benim yaşımdakiler için kolaylıkla bulunabilecek bi mesele..
    İstatislik falan anlamam..
    En sağlam istatislik sokakdır..
    Haa adam 5 tane solaryum merkezi olan yere gitmiş 6. yı açmış bu da zincirleme etki 2 yada 3 ünü batırmış..
    Bu fakirleşme yada batma değildir..
    Tam tersine artık para o kadar ucuz ve bollaşmış ki adam 5. nin olduğu yere 6. yı açma cesareti gösterebiliyor demek..
    Eskiden karı koca beyaz yaka çalışıp anca ev geçindirmek vardı..
    Şimdi 2 beyaz yakanın çalıştığı eve 10 15K dan aşşa maaş girmiyor..
    Şimdi aç gözlülük , gösteriş aşırı..
    Şimdi 2 senedir olan aşırı zenginleşmenin çıkmaya başlaması
    Halkın şikayeti geçinememe değil de o eski gösteriş dolu lüks yaşantısını kaybetme şikayeti..
    Demek ki sokaklardaki 1 2 3 yaşındaki arabalar zenginlik göstergesi değilmiş...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    41 yaşındayım..ist de yaşıyorum..
    Zenginleştik mi fakirleştik mi..
    Biraz çıkıp dikkatli gözlerle bakıldığımı cavabı benim yaşımdakiler için kolaylıkla bulunabilecek bi mesele..
    İstatislik falan anlamam..
    En sağlam istatislik sokakdır..
    Haa adam 5 tane solaryum merkezi olan yere gitmiş 6. yı açmış bu da zincirleme etki 2 yada 3 ünü batırmış..
    Bu fakirleşme yada batma değildir..
    Tam tersine artık para o kadar ucuz ve bollaşmış ki adam 5. nin olduğu yere 6. yı açma cesareti gösterebiliyor demek..
    Eskiden karı koca beyaz yaka çalışıp anca ev geçindirmek vardı..
    Şimdi 2 beyaz yakanın çalıştığı eve 10 15K dan aşşa maaş girmiyor..
    Şimdi aç gözlülük , gösteriş aşırı..
    Şimdi 2 senedir olan aşırı zenginleşmenin çıkmaya başlaması
    Halkın şikayeti geçinememe değil de o eski gösteriş dolu lüks yaşantısını kaybetme şikayeti..
    İki kişi çalışırsa aylık 10-15 bin girer eve ama birisi işsiz kaldığı anda eve giren para yarıya düşer. o zaman da bırak lüksü ev kirasını ödemek bile lüks hale gelir. Bu zenginlik değildir. Siz plaza da çalışan ve günlük yaşayan insanları zengin sanıyorsunuz sanırım.Zenginlik maaşla ,borçla yaşayarak olmaz.Zenginlik birşeyler üreterek,hiç çalışmasan bile yaşam standardını koruyabiliyorsan olur. Biz ülke olarak son 10 yıldır dünyadaki para bolluğundan yararlandık.Hiç birşey üretmeden sadece tükettik.borçla büyüdüğümüzü sandık.Şimdi gerçeklerle yüzleşiyoruz. Borçla yediğimiz hurmalar...................
    Y.T.D.

7. Milyonerler klubüne 13 bin kişi daha eklenmiş.
    https://www.bloomberght.com/milyoner...klendi-2216830

8. Son bir not.

Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi A.Ş.'yi temsilen Ağaç ve Kağıt Sanayii İşverenleri Sendikası ile AĞAÇ-İŞ Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası arasında 31.08.2018 tarihinde sona eren Toplu İş Sözleşmesi'nin yeni dönemine ilişkin müzakereler 24.04.2019 tarihinde anlaşma ile sonuçlanmıştır. Düzenlenen anlaşma tutanağı gereğince;

1. Toplu İş Sözleşmesi 01.09.2018 - 31.08.2020 dönemi için geçerli olacaktır.

2. Sendika üyesi personelin brüt ücretlerine aşağıda belirtilen zamlar uygulanacaktır.

1.yıl ilk 6 ay için ortalama ücretlere %24,62 oranında,

...

Özel sektör batıyoruz maaşlara zam yok.

Özel bir banka 2018 de ocak başında yapılan yüzde 12 zam üzerine dolardaki haraket ve enflasyon sonrası ekimde yüzde 16 daha zam yaptı maaşlara..

.....

Sayfa 377/992 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •