Sayfa 379/475 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 3,025 - 3,032 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

Alıntı Originally Posted by beski Yazıyı Oku
    Sn moza80

15-16 sene önce masamın üzerine 10mm’lik bir cam yaptırmıştım, hatırlıyorum da iyi bi para ödemiştim.

O zamanlar domates olsun, olsun 1 lira olsun, bu gün domates 100 lira..

Öyle yok 10 dolara (350 liraya) cam; 1 kg hamsi
    alamazsın o parayla😉

Ben satmam!.

Al-sat tur değildir
    cam ucuz beski hc işlenmemiş olunca.işlemden geçince pahalı.firmalar camı şişecamdan aldıktan sonra kesiyor rodaj/cnc işleminden geçiriyor delik temper arzuya göre lamine vs işlemlerden geçiriyor tüketiciye pahalıya geliyor.6mm üz en çok kullanılan 8 cam balkon ya da banyoda 10 da cam kapı ya da dekoratif amaclı dolayısı ile 10mm kullanılan bir cam değil araya aracılar da girince fiyat yükselir ama standart 6mm cam ucuz firmalara gelişi 10 dolar değildir.

Ülkedeki enflasyonun bana göre en az %10’u sığınmacılardan kaynaklı.

Üretilmeden tüketilen her ürün enflasyon demektir, zaten berbat bir tarım politikamız var + sığınmacılar..

Üretime katkısı olmayanların tüketime dahil olduğu durumları yaşıyor ülkemiz; maalesef, bu da enflasyon ve hayat pahalılığı olarak karşımıza çıkıyor.

Bu arada, konumuz değil ama bunu da söylemeden geçemeyeceğim;

Enflasyonun, hayat pahalılığının ana nedeni “Devlet” dir, ama varlıklardaki enflasyona bağlı değer artışlarından da “enflasyon düzeltmesi” yoluyla vergi alanda “Devlet”☹

Örnek; işyerinizdeki bir yazıcı, bir koltuk için bu değer artışına bağlı olarak vergi ödüyorsunuz. Nasıl ama?

Bir çok bakımlardan “garip, garip” uygulamalarımız var maalesef!.

3.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Tarım var mı diye soru gelir? Niye yok, ormanlar mı yandı? Tarım şirketleri kimde, Hollandalı mı danimarkali mı? Et süt nerede, kedi nerede..
    Çinliler dolanıyor Çin lokantası soruyor geçen gün, canları köpek yemek istemiş. Kazak lokantaci köpek yok at eti var demiş.. hikaye böyle şimdilik.. ytd
    Hatta geçen gün değil bugün oldu plastik fuarına gelen çin istilasindan sonra.. cidden köpek eti yemek istediler. Domatese talep olsa demekki fiyatlar daha artacak. Talep meselesi.. ytd

ülkemiz katma değeri yüksek ürün üretmek için uğraşıyor.bence uğraşalım ama hobi olarak.bizim tarım potansiyelimiz bize yeter ama oraya hiç önem vermiyoruz hollanda nın sadece tarımsal ihracatı 120 milyar doların üzerinde.ne iklimi ne de de yüzölçümü bizimki kadar güzel.

biz potansiyelimiz olandan başlamak yerine ateşi yeniden bulma mevzusundan başladığımız için bizden bi b.k olmaz maalesef

5. Beski hc yüzde 10 biraz mütevazı kalmış. İşsizlikte yaratıyor. Gelenler kendi işine baktıklarında kendi adamıni cakistirinca vergi kaybida oluyordur. Ev kirası, fiyatı, trafiği tüketimi herbirsey enflasyonu daha da tetikliyor.. ytd

6. 40 liranın sise için artık dip olduğunu düşünüyorum.
    Bir miktar portföye ekledim.

Alıntı Originally Posted by alamut1 Yazıyı Oku
    40 liranın sise için artık dip olduğunu düşünüyorum.
    Bir miktar portföye ekledim.
    hayırlısı hc sok icin de yazmışsınız ben de ekledim 2 hisse ortak

Sanayiler coştu Suriyenin imarindan pay kapma mevzusu mu hayırdır?

Sayfa 379/475 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •