Herkese merhaba, Sn.tovbekar, Sn. 0101 ve diğer paydaşlar. Yine aranizdayim😃 2023 ağustosta 124 liradan aldığım alark şimdi 81 lira. Umarım hepimiz için iyi olur. Bol kazançlı günler.
Herkese merhaba, Sn.tovbekar, Sn. 0101 ve diğer paydaşlar. Yine aranizdayim😃 2023 ağustosta 124 liradan aldığım alark şimdi 81 lira. Umarım hepimiz için iyi olur. Bol kazançlı günler.
Alarko da 2018 yılının bir kopyasını görüyoruz adeta. Geçen yılda sürekli sahipsiz kaldı geri alımı bile doğru düzgün yapmadılar. En olması gün destek atıp tahtayı tutmadılar alakasız günlerde mal aldılar bazen aylarca dokunmadılar. Bunların hepsi bir gösterge ben şerbetli olduğum için 2024 ocak ayında 92 tl den aldığım malları 120 lerden veremesemde 105 ortalamayla 3/2 sini verdim zaten faizle 140 a satmış gibi oldum .Ama ciddi kayıp oldu yine de 130 lardan verip faize geçsem bugün 200tl idi para. Kasım aralık gibi fulledim ama gidemeyeyince aynı fiyata bastım çıktım.Benim kişisel beklentim kimseye tavsiye değildir öncelikle belirteyim bu tahtanın spekülatörü sanki piyasa değeri 700-750 milyon dolara kadar basacak.ZİRVE 2.1 milyar dolardı 700-750 den alırlarsa eski seviyeye çıktığında 3 misli dolar bazı getiri.2018 de 130 milyon dolara kadar düşmüştü hiç umursamamıştı yönetim, borsa bu düşerde çıkarda demişlerdi.Aynı zihniyet bugünde var. Genel kurulda 2028 i bekleyin dediler açıkca. Elimde görece az bir pozisyon var ama o bile etkiledi. Keşke daha da verseydim diyorum.
sn fuma ve sn paracelsus
sizleri burada görmek güzel ...
ALARK sn fumanın dediği gibi 700 milyon dolara yani 1,61 dolara düşer mi düşebilir... gerçekten değeri bu mu diye sorsak da 2018 de değeri o değildi. hatta 2021 başında Naci Ağbal olayında 200 milyon dolara düşmüştü ki o zamanlar yılda 200 milyon dolar kazanan/potansiyeli olan şirket o fiyata fiyatlanamaz dediğimi hatırlıyorum... gerçekte o yıl 200 milyon dolar ertesi yıl da epey bir milyon dolar kar etmişlerdi ( o zamanlar Ajda Pekkan olsa da Enflasyon Muhasebesi yoktu).
o fiyatları gördü doğru ama bir şekilde 2022 karı ile borçlar ödendi... sonraki karlar ile yeni yatırımlar yapıldı/ yapılmakta... görürse alım fırsatı olur ki kağıdın spekülatörü böyle bir eylemde ancak mal kaptırır.
bu yıl holdinglerin büyük çoğunluğu ya da banka ihtiva edenler çok cüzi karlar ya da zararlar açıklamaktalar. dün bir yerde işittim Koç Holdingin FK sı 300 lere çıkmış... ALARK bu yıl kar muhtemelen açıklayacak. bunların bir kısmı sürdürülebilir olmasa da- arsa satışları- FK düşük olacak. PDDD ise artık komik olmaya başladı. ama diğer taraftan yabancılar/flamingolar tabii ki kalan kelaynakları ne var ne yok satıp çıkıyorlar... onlara bazı fonlar da eklenebilir ( emeklilik değil ama Y ortaklıkları da satıyorlar gibi)... bu satışlar daha da çoğalır ise piyasadaki değer yatırımcıları ALARKı keşfedebilirler tekrar...
Bilanço ve temettü kararı ile bazı hareketlerin başlayacağını tahmin ediyorum ya da darı ambarı görüyorum... zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Ayağımız uğurlu geldi galiba, şelale formasyonu çalıştı.😬😑
yidik zopayı...
yidik zopayı....
ne oldu?
borsada deprem niye oldu?![]()
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Zor zamanlar.
Tarihe not :
bist 100 : 9602
bist 30 : 10698
alark : 77,65 - % 4,14
Koskoca !! Alarko Holding piyası değeri : 925,386 MİLYON DOLAR PD/DD : 0,61
DEFTER DEĞERİ : 127,03
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.
100 ün altı olmaz dersin ,90 olur.
90 ın altı olmaz dersin , 85 olur.
yok deve 1 yılın en düşüğü 81,7 nin de altına düşmez dersin 76,95 i görür ve 77,65' ten kapar.
Du bakalım ne olacak ?
https://spk.gov.tr/duyurular/basin-d...urusu_21022025
Bakalım bugünkü işlemlerde alark adı da geçer mi?
Yer İmleri