Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 381/1014 İlkİlk ... 281331371379380381382383391431481881 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,041 - 3,048 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Avrupa da turist profilini görünce bize gelenleri kıyaslıyorum çok farklı diyorum .

Sokaklar çok temiz bir kere .

Korna çalmak diye bir adet yok zaten .

Ama gittiğim bölgede halk Almanca konuşuyor İngilizce bilene az denk geldim yada ben derdimi anlatamadım.

Menülerin çoğunda İngilizce yok zaten herkes Almanca biliyor demek ki anlamadım.

Bir de insan gönlü gözü açılıyor .

O kadar güzel kızlar erkekler var ki turist olarak insanın bir daha bakası gerekiyor .

Bir de bizden birileri var ortamda kabak gibi sırıtıyorlar birde sadece gözleri açık Araplar yemeği o şekilde yemek bana hep garip geliyor enteresan millet yada sürekli selfii çekiniyorlar sadece gözleri çıkıyor [emoji2][emoji2][emoji2]

Aslında öyle giyinmek yasak buradaymış ama kanunu takmıyorlar sadece gözler açık dolaşmak yasak

Bir de orada alım gücü maaşa göre çok yüksek .

Ben 4.20 ile çarpsam bile tr den ucuz oluyor .

Tanıdıkların birinin evi var sanki malikane ülkenin başkentinde nerede çalışıyorsun diyorsun .

Şu tüten fabrikada diyor sen patron zannediyorsun ama fabrikada işçi böyle evi alıyor .

15-20 odalı 3 katlı evi Bahçeli kendi yüzme havuzlu şehir göbeğine 15 dakika mesafede İstanbul da bir fabrika işçisi alabilir mi acaba . Yada Mercedes suva birikebilir mi ona koymaya benzini yeter mi .

Yani asgari ücret vs ile bu şekilde yaşam mümkün mü .

Ben Amerika demiyorum sadece Avrupa da bizzat şahit olduğum ortamdan bahsediyorum .

Yada sabah 7-10 arası part time çalışıp 700 Euro alanlar var mavi yaka işçisi

Günde sadece 3 saat çalışıyor tr ye göre 3000 kazanıyor .

Mandrake Akıllı Amerika lıyım diyor yoksa Avrupa ya çok giden var herkes çürütürdü iddalarını .

Ben İstanbul'da böyle bir evi ve arabayla yaşamak için orta halli işçi olarak almayı hayal edebilen var midir

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Gelin de Arabistan i gorun o zaman dun yemekte tavuk vardi, tavuk mi yiyorum yoksa agac dali mi kemiriyorum anlamadim, belki misir govdesi gibi birsey di, nerede ise lifli yiyecek yiyorum sindirim sistemim icin ne kadar iyi diyecektim. Ben ki yemek tabaginda bir sey birakilmaz hepsi yenilmeli diye yetismis bir insanim artik santiye de paso yemek birakiyorum, pilavini, tavugunu, corbasini bile birakiyorum ardimda yazik yazik ama bana da yazik,
    mutfaktan da yemek dokuluyor, benim bedenime girip, sistemlerimi hasat edip gitmesinden iyidir bu sekilde tabakta birakmam, hatta ole bir durum var ki bu arap yogurt larinin uzerinde biriken suyu bile tepsi uzerine dokuyorum, pislik aldi basini gidiyor........
    Kardeş araplar temizlik ile pislik arasındaki sınırı iyi bilirler.
    Sen merak etme onlar gerektiği kadar temizler.
    Yemende içmende sıkıntı olmasın israfa girme.
    Sadece ortam çok sıcak olduğundan eti buzhanede tutmak zorunda kalıyorlar.
    Bu durum etin lezzetini ve kıvamını etkilse bile et ettir burada bulamayan çok.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Avrupa da turist profilini görünce bize gelenleri kıyaslıyorum çok farklı diyorum .

Sokaklar çok temiz bir kere .

Korna çalmak diye bir adet yok zaten .

Ama gittiğim bölgede halk Almanca konuşuyor İngilizce bilene az denk geldim yada ben derdimi anlatamadım.

Menülerin çoğunda İngilizce yok zaten herkes Almanca biliyor demek ki anlamadım.

Bir de insan gönlü gözü açılıyor .

O kadar güzel kızlar erkekler var ki turist olarak insanın bir daha bakası gerekiyor .

Bir de bizden birileri var ortamda kabak gibi sırıtıyorlar birde sadece gözleri açık Araplar yemeği o şekilde yemek bana hep garip geliyor enteresan millet yada sürekli selfii çekiniyorlar sadece gözleri çıkıyor [emoji2][emoji2][emoji2]

Aslında öyle giyinmek yasak buradaymış ama kanunu takmıyorlar sadece gözler açık dolaşmak yasak

Bir de orada alım gücü maaşa göre çok yüksek .

Ben 4.20 ile çarpsam bile tr den ucuz oluyor .

Tanıdıkların birinin evi var sanki malikane ülkenin başkentinde nerede çalışıyorsun diyorsun .

Şu tüten fabrikada diyor sen patron zannediyorsun ama fabrikada işçi böyle evi alıyor .

15-20 odalı 3 katlı evi Bahçeli kendi yüzme havuzlu şehir göbeğine 15 dakika mesafede İstanbul da bir fabrika işçisi alabilir mi acaba . Yada Mercedes suva birikebilir mi ona koymaya benzini yeter mi .

Yani asgari ücret vs ile bu şekilde yaşam mümkün mü .

Ben Amerika demiyorum sadece Avrupa da bizzat şahit olduğum ortamdan bahsediyorum .

Yada sabah 7-10 arası part time çalışıp 700 Euro alanlar var mavi yaka işçisi

Günde sadece 3 saat çalışıyor tr ye göre 3000 kazanıyor .

Mandrake Akıllı Amerika lıyım diyor yoksa Avrupa ya çok giden var herkes çürütürdü iddalarını .

Ben İstanbul'da böyle bir evi ve arabayla yaşamak için orta halli işçi olarak almayı hayal edebilen var midir

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Murat Özün diye bir adam Youtube'da karşılaştırma yapıp duruyor. Almanya'da işçi bu adam ama sanırsın genel müdür.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Kriz var mı yok mu anlamadım ana
    vergilerden yakınan duydum kdv şuan %24 aldığım her fişte öyle.
    2 yıl önce %13 imiş.

Mekanlarda fiş kontrol eden sivil polis yada vergi memurları var ben hesabı almaya geldi sandım adam trendeki biletçiler gibi masalardaki fişleri kontrol edip gitti.
    6 gunluk tatilim boyunca tum yeme icme yerlerinde hic pos makinasi gormedim.
    Her hesabi herkes nakit odedi.
    Kaldigim otelin son gun parasini odemeye resepsiyona gittim, cash mi kredi karti mi diye sordu, ben de hemen kredi karti demem uzerine adam egildi asagilardan bir yerlerden bir kutu cikartti, icini acti, baloncuklu plastige sarilmis gicir gicir belki de hic kullanilmamis bir pos makinasi alip calistirdi ve ben eyvah simdi calismiyor diyecek galiba derken benim otel hesabini tahsil etti.
    Herkes hukumetin bankalardaki eurolara el koyacagini dusundugunden deli gibi nakit euro biriktirme derdinde sanirim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Nerde el koyuyor ya
    Kolaymi o işler
    Merkel çökmüş kafalarına nfs aldirmiyo
    5 seneye yüzde 40 kdv olur hellas ta ruhları duymaz
    Gelir Trakyada yaşar senede 2 memleketlerine giderler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Mutevazi yaşamaya çalışan, ailesini de bu şekilde yaşamaya teşvik etmiş biriyim...is hayatım boyunca stratejik planlama- finansal planlama yaptım, ve özel hayatımda da hemen her kararımda fizibilitesine bakarak adim atmısimdir..ama finansal konularda çok başarılı olamadım, olsaydim 5 sene önce alabilecektim emeklilik kararını.

Bu arada özel okul mevzusunun beyaz yaka kolelik düzeninin en önemli destekleyicisi olduğunu düşünmeme rağmen, büyük oğlumu mecburen özel okula verdim sayılır, orta okulda da ayni okula devam edecek, küçüğü mahalle mektebine gidecek ins...o da 2 yasından bu yana aba okuluna güderek, ozel okula gitti sayılır.

Bunu sunun icin yazdım...her durum farklı ve özel, erken emeklilik demek aileden herşeyi mahrum etmek değil, fizibilitesi iyi çıkarsa özele, çıkmazsa devlete gider...şartlara göre karar verilir.

Bu arada yeni yeni çalışma hayatına başlayanlar icin üzgünün, 1000 de bire girmeden, yanı başarılı bir eğitimli is adamı olmadan...65 yas, resmî emeklilik yaşı öncesi emeklilik imkansız gibi bir şey..zaten kari koca 20 yıllık tasarrufla ancak bir ev bir araba alabilir, kalan 20 senede de kazandığıyla ancak geçinir(çoluk çocuk belki bir yaşa geldikten sonra para biriktirmek çok zor)
    https://www.youtube.com/watch?v=_GgrKjsLrZg

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Nerde el koyuyor ya
    Kolaymi o işler
    Merkel çökmüş kafalarına nfs aldirmiyo
    5 seneye yüzde 40 kdv olur hellas ta ruhları duymaz
    Gelir Trakyada yaşar senede 2 memleketlerine giderler
    Güney Kıbrıs'ta yaptılar gayet kolay o işler. Bi tık veee paralar gitti.

8. Iyide onlar offshore paraları iç etme içindi rus arap İranlı gibi
    Merkel yani alman
    Kendinden para caldittirtmaz
    Teori olarak var o ihtimal yunanistan anakarasi için yok

Sayfa 381/1014 İlkİlk ... 281331371379380381382383391431481881 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz