Arkadaşlar merhaba, söğüt gölgesinden selamlar
2 aydır ne çok konuşmuşsunuz ya. Daralınca hemen şirketi yabancılara satacaz dedikosu, yok efendim şirketin kalan %4'ünü de geri toplayıp Bist'ten çıkaracaklar vs... Vala bu vesbe hepin(m)izi hayalperest yaptı

Ahmet Zorlu bile bu kadar kendini zorlamıyor arkadaş. Size tavsiyem çok fazla ekrana bakmayın.
Yıl sonu hasılat ve kar rakamları için tahminlerinizi yazsanıza? Önümüzdeki ayın 7 veya 8'inde gelir 12 aylık bilançolar. Benim tahminim
5 Milyar civarı toplam satış. Yani geçen seneye göre hasılat minimum %25 artar diyorum. Kar tahmini yapmayacağım ama
hisse başı 2-3 lira arası gibi bir rakam gelir. Gerek Euro/Dolar paritesi gerek kısa vadeli borçlar ciddi rakamlara ulaşmış bu da kar tahminini zorlaştırıyor.
Kısaca orta vadeli bir plan yapalım; 3. çeyrekten sonra 15 lirayı görür demiştim ama
yanıldım. Kısa vadede görmedi ama uzun vadede normal şartlarda görecektir. Çünkü bu fiyatlar maddenin kanununa aykırı. Hem 2,5 lira temmettü verecen (potansiyel) hem de 11 lira olacan. Olmaz arkadaşım olamaz çok saçma. İlk önce 15'ler sonra 20'ler gelecektir. Yatırım tavsiyesi değil ama naha buraya yazıyorum gidince entry girerim, zamanında demiştik diye.
Ben 13 lira altı satmak akıl işi değil demiştim. Kendim 13 liranın üstünde tek kalemde sattım geçtim. Şimdi tek gecelik hisselerde al sat yapıyorum. Geçen 11 ortalamayla 11.4'dan Vesbe de alıp sattım günlük. Yakında tekrar Vesbe fulleyecem. Asıl şov daha sergilenmedi diye düşünüyorum.
Yer İmleri