Şaşırdım, kapış kapış gidiyor mal yetiştiremiyoruz dese şaşırmazdım. Dün togg'a 177 bin sipariş olduğu açıklandı, bu sene 12-20 bin arası otomobil üretilecek, bir ay dolmadan yıllarca üretimini satacak sipariş aldı, bir milyonluk bir mal bu. Biri yorumlamıştı, bir yanda togg kuyruğu bir yanda et süt kurumu önünde ucuz et kuyruğu. Milyonlar yaşam savaşı veriyor milyonlar da parasını koyacak yer bulamıyor ülkede.
Plan doğrudur, ancak atlanılan birşey var, bu seçimi aqp kaybederse, iktidarı devirirse, ortada tekrar iktidara gelecek aqp mkp kalmaz, bir kısmı itirafçı olur, bir kısmı kaçar, bir kısmı içeri atılır. Hepsi birbirine düşer, herkes elindeki kaseti piyasay sürer.
Ama 1 sene içinde erken seçim olur orası kesin. Çünkü hala daha depremin yol açtığı maddi hasar ekonomiye yansımadı.
Ve dahası, biz şu haliyle ülke batak diyoruz, Hatırlayın FB yi, ali koç geldiğinde ne dedi, tahminlerimizin 2 katı borç...
Another day in paradise
şaşırmayın üstadım nasıl bir servet transferi var ytak değil kıyak kredi bedava para ne yapsanız en az 10 kat kazandırır.
https://www.dunya.com/ekonomi/merkez...-haberi-689748
Hedefli kredi anlayışımızın bir diğer ayağında ise ihracatın ve ithal ikamesi malların üretimine yönelik yatırımların artmasını teşvik etmek amacıyla 2 yılı anapara geri ödemesiz ve 10 yıla kadar vadeli yatırım taahhütlü avans kredilerini etkin olarak kullandık. Bugüne kadar, toplamda 67 İldeki 740 adet sanayi ve turizm yatırımlarına 111,47 milyar TL tutarında yatırım taahhütlü avans kredisi (YTAK) tahsis edilmiştir.
Eğer kaybedeceklerine inanırlar ve iktidarı devrecdeceklerine kanaat getirirlerse muhtemelen 12 uçak içi dolu dolu havalanacaktır. Tabii ülkesini seven birileri o uçaklara kalkış izni vermezse ülkeye en büyük hizmeti verir.
Another day in paradise
bir halt olacağı yok.
İktidar defolup gitsin yeter,gerisi düzelir,tabiki zaman alır,hiç olmazsa bedevi parasına muhtaç kalınmaz,gerçek yatırım yapanlar ülkemize döner,çünkü iktidar piyasaya güven vermiyor korku ve güvensizlik saglıyor,elinde zaten kariyerli elaman yok,deneyimli elamanları tasviye etti,adamın derdi kendi ekseninde rejimi değiştirme kafasınca bir din devleti kurma peşinde,zaten çevresinden belli degilmi,ülkeyi kendi oyuncağı haline getirme yönünde,nede olsa bir görevi var,oda eşbobluk,kim atadığıda belli![]()
Yer İmleri