Sayfa 386/582 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 3,081 - 3,088 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Muhafazakar ortaklarimizin hisse kiralama islemine caizlik konusunda dikkat etmelerini tavsiye ederim. ..4.7 kar bekliyorum..2 nin alti geri alinmak uzere satis nedenidir...bol kazanc

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Getirisine bakmak lazım. Değmeyecek kadarsa uğraşılmaz. 5% falan getiriyorsa girerim açıkçası.

ytd
    %5 yıllık faiz,

3.  Alıntı Originally Posted by memoli1953 Yazıyı Oku
    %5 yıllık faiz,
    https://www.takasbank.com.tr/documen...i-24082020.pdf

Bu sanırım, doğru mudur?
    Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

4. Kiralık verilen mal kimlerce kiralanıyor onu da bilin, bu mallar açıkçılarca ya da tahtada düşüş yönlü pozisyon almak isteyenlerce kiralanır ve öncesinde açık yaparak ya da kiralandıktan sonra tahtada satılarak kazanç kovalanır. Yani bizzat sizin malınızla sizin hissenizi baskılarlar. Bunu yaparken de mümkün olan en sert düşüşlerin olmasını isterler ki mümkün olan en düşük fiyatlarda sizden kiralanıp satılan hisselerinizi tekrar alıp para kazanıp sizinde kiranızı verebilsinler.

Şimdi bunun farkında olarak bunu yapanlara veya yapacak olanlara sözüm yok. Ancak hem bunu yapayım hemde vay efendim hisse de bu baskı ne diye ortalıkta küfür kıyamet gezen ya da gezecek olanlara önce neyin ne olduğunu öğrenip bu işe öyle kalkışmalarını ya da kalkışmamalarını salık veririm. Her okuduğunuz şeye yarım yamalak bilgiyle atlamayın, bilhassa bu işlerin acemisi olanlara bu sözüm. Ballandıra ballandıra anlatıyorlar da eksik anlatıyorlar işte.
    Az insan çok huzur

5.  Alıntı Originally Posted by ric Yazıyı Oku
    Kiralık verilen mal kimlerce kiralanıyor onu da bilin, bu mallar açıkçılarca ya da tahtada düşüş yönlü pozisyon almak isteyenlerce kiralanır ve öncesinde açık yaparak ya da kiralandıktan sonra tahtada satılarak kazanç kovalanır. Yani bizzat sizin malınızla sizin hissenizi baskılarlar. Bunu yaparken de mümkün olan en sert düşüşlerin olmasını isterler ki mümkün olan en düşük fiyatlarda sizden kiralanıp satılan hisselerinizi tekrar alıp para kazanıp sizinde kiranızı verebilsinler.

Şimdi bunun farkında olarak bunu yapanlara veya yapacak olanlara sözüm yok. Ancak hem bunu yapayım hemde vay efendim hisse de bu baskı ne diye ortalıkta küfür kıyamet gezen ya da gezecek olanlara önce neyin ne olduğunu öğrenip bu işe öyle kalkışmalarını ya da kalkışmamalarını salık veririm. Her okuduğunuz şeye yarım yamalak bilgiyle atlamayın, bilhassa bu işlerin acemisi olanlara bu sözüm. Ballandıra ballandıra anlatıyorlar da eksik anlatıyorlar işte.
    Ballandıra ballandıra anlattığımı düşünmüyorum kastınız ben isem. Zaten kiraya vermenin mantığı gereği kiralayan satmak amacıyla bunu alıyor yoksa neden alsın. Şahsen defalarca dediğim gibi hissenin fiyatıyla zerre işim yok. İnmiş çıkmış umrumda değil hatta nakit oldukça üretebildiğim sürece fiyatın makul kalması daha çok işime geliyor. Mesajları dikkatle okursanız bu işe girmeyi düşünenin hissesini tamamen unutması gerektiğini hissesi üzerindeki al sat tasarrufta bulunma hakkından vazgeçmiş olacağını da belirttim. Bu iş temettüye ilaveten az da olsa sahip olduğun hisselerden ilave pasif gelir yaratma amacı taşır. Ben örneğin piyasada başka şirketlerle ilgilenmediğin full anlamda bu şirketi kendi malım kendi ticarethanem gibi gördüğüm hiçbir koşulda satmayı düşünmediğim ve hatrı sayılır lota sahip olduğum için bana son derece uygun bir yöntem herkese uygun olmayabilir. Ballandırarak anlattığımı düşünmüyorum bilmiyorum öyle geldiyse düzeltme ihtiyacı duydum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
    Beyler hisse kiralık vermek açıkcılara yarar.. Yapacaksanız tabiki kimse karışamaz.. Ama burda dillendirmeniz yatırım yapanlar açısından pek hoş olmuyor.. Hisse kiralamak açıkçıya buyur açığa sat demektir. Sadece nacizane bir dost tavsiyesi.

Birde şöyle bir şey var... Her şey bittide bir hisse kiralık vermemiz mi kaldı? Bu kadar ince hesap düşünmeyin derim. Bence değmez.. ama tabiki taktir sizin.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by memoli1953 Yazıyı Oku
    Sn Mr Steel, Geçen hafta sonu (10 gün önce) %6 dan ,bu hafta sonuda %5 den aracı kurum aradı 180B lot ödünç verdim.Ama her zaman olmuyor bu iş ,kaç kez söyledim kuruma hisseleri ödünç verelim diye.olmadı bir türlü.Bunun devamlılığı için ne yapmalı
    Bugünkü cari fiyatlardan çok fazla açığa satış yapmak isteyen çıkmadığı için abi. Burada arz talep meselesi var. Sonuçta açığa satanın derdi alttan yerine koyarak para kazanmak. Bu seviyelerde çok cazip olmadığı için bu dönemde zor. Temettü sonrası traderlar satmayı seviyorlar o dönem için daha olası verebilmek. Bildiğim kadar sen de trade yapmıyorsun. Yoksa o dönemde hisse sahibi kendisi de riske girip sat al yapabilir tabii.

Yani benim bakış açık ters gelebilir farklı gelebilir saygı duyarım. Ben kendi profesyonel şirketime hangi gözle bakıyorsam Eregl de aynı gözle bakıyorum doğru yanlış değişir kişiden kişiye. Iyi gitmeyen bir yılda kendi şirketimi kapatmam aynısı Eregl için de geçerli benim açımdan.

8.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Ballandıra ballandıra anlattığımı düşünmüyorum kastınız ben isem. Zaten kiraya vermenin mantığı gereği kiralayan satmak amacıyla bunu alıyor yoksa neden alsın. Şahsen defalarca dediğim gibi hissenin fiyatıyla zerre işim yok. İnmiş çıkmış umrumda değil hatta nakit oldukça üretebildiğim sürece fiyatın makul kalması daha çok işime geliyor. Mesajları dikkatle okursanız bu işe girmeyi düşünenin hissesini tamamen unutması gerektiğini hissesi üzerindeki al sat tasarrufta bulunma hakkından vazgeçmiş olacağını da belirttim. Bu iş temettüye ilaveten az da olsa sahip olduğun hisselerden ilave pasif gelir yaratma amacı taşır. Ben örneğin piyasada başka şirketlerle ilgilenmediğin full anlamda bu şirketi kendi malım kendi ticarethanem gibi gördüğüm hiçbir koşulda satmayı düşünmediğim ve hatrı sayılır lota sahip olduğum için bana son derece uygun bir yöntem herkese uygun olmayabilir. Ballandırarak anlattığımı düşünmüyorum bilmiyorum öyle geldiyse düzeltme ihtiyacı duydum
    Ballandıra ballandıra tabiki anlatılmadı da napsın ego kasacak işte. Yazdığı her sayfada aynı maalesef. Çünkü tek kendisi biliyor diye düşünüyor. Veya Türkçesi zayıf kendini ifade edemiyor. Kısacası sıkıntılı maalesef. Okurken insanı her türlü rahatsız ediyor. Engellesek de önümüze düşüyor.
    Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

Sayfa 386/582 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •