Sayfa 387/491 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487 ... SonSon
Arama sonucu : 3922 madde; 3,089 - 3,096 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    toplam BES portföyün 20% i tahvil alacak deseler ülkenin 90% ı fark edemez bile.

kabaca 60 milyar TL falan ek marj verir iktidara.

o parayla da kamu bankalara seçim öncesi zararına kredi verdirirler.
    O kadar kolay değil o işler, kimse sandığın kadar salak değil.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    toplam BES portföyün 20% i tahvil alacak deseler ülkenin 90% ı fark edemez bile.

kabaca 60 milyar TL falan ek marj verir iktidara.

o parayla da kamu bankalara seçim öncesi zararına kredi verdirirler.
    iyi de fonlara o kdar tahvil aldırırlarsa faizlerin artması durumunda o fonlar batmaz mı? hey allahım ülkede neleri konuşur olduk valla. Birikimi olana da olmayana da huzur yok.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. cevap yazanların yaşları ve tecrübeleri muhtemelen benden büyük o yüzden çok uzatmayacağım.

Konut Edindirme yardımı ve Nema gibi kavramlar geçti bu ülkeden.

o zamanda çalışanların maaşlarından kesilip birikimler enflasyon ile hiç ediliyordu.

inşallah bu sefer farklı olur ama ben olması için bir sebep görmüyorum.

bu arada ben şirket katkılı olduğu için kanun çıksa bile bir süre devam edeceğim.

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    cevap yazanların yaşları ve tecrübeleri muhtemelen benden büyük o yüzden çok uzatmayacağım.

o zamanda çalışanların maaşlarından kesilip birikimler enflasyon ile hiç ediliyordu.

bu arada ben şirket katkılı olduğu için kanun çıksa bile bir süre devam edeceğim.
    size bir tepkim yok yanlış anlamayın. kızgınlığım bes üzerinden bile tasarruf sahipleri yerine başkaları tarafından halen planlar yapılıyor olmasına
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    cevap yazanların yaşları ve tecrübeleri muhtemelen benden büyük o yüzden çok uzatmayacağım.

50 bin kere anlattık, hayır bu işleri anlamayan biri olsan ben de uzatmayacağım..ama niyetin nedir, neden ısrarla anlamak istemiyorsun bilmiyorum.

key dediğin bes teki devlet katkısı gibidir... devlet katkısını sana bana yönettirmiyor, müdahale ettirmiyor...zaten onu da tahvilde tutuyor...key gibi onu da *** edebilir.

ama bes de benim yatırdığım parayı ben yönetiyorum, buna nasıl müdahale edecek...onu alma, bunu al diyecek.bunu hangi yasayla, yönetmelikle yapacak.

değişken fona en az %30 tahvil tutacaksın der, hisse fona bunu diyemez...ya da altın fonuna altın tutma mı diyecek...şunu yapabilir..gözü karartır, bes te altın fonları kapatıyorum der...bunu yapar kafayı yerse...ama benim yatırdığım paraya karışamaz...çok kafayı yerse fonlar %100 hisse tutamaz der..ama bunu niye desin, zaten millet borsaya gelsin istiyor, yeter ki tl de ol, döviz olma.

dediğim gibi kısıtlama yapar, ama bu tür adımlar ayağa kurşun sıkmak olur...bunu zaten dth larda vs dolaylı olarak yapıyor...doğrudan bana daha fazla baskı yaamaz...o zaman millet çeker parasını yastık altına koyar..o zaman herkes ebesiyle tanışır.
    Son düzenleme : Cautionary; 21-10-2022 saat: 19:00.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Benim yatırdığım paraya karışamaz...kendi devlet katkısını istediği gibi çarçur ediyor zaten.

Eğer böyle bir düzenleme gelirse anında çıkarım sistemden, alsın devlet katkısını güle güle harcasın...böyle bir salaklık yapacaklarını düşünmüyorum...ben çıkıyorsam, benim gibi çok kişi çıkmayı düşünür...sistemi dinamitlemek olur bu.
    Adam bankaların içinden geçmeye hazırlanıyor.
    Bu saatten sonra seçim için her yol mübah.
    Ben çok karamsarım.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

değişken fona en az %30 tahvil tutacaksın der, hisse fona bunu diyemez...ya da altın fonuna altın tutma mı diyecek...şunu yapabilir..gözü karartır, bes te altın fonları kapatıyorum der...bunu yapar kafayı yerse...ama benim yatırdığım paraya karışamaz...çok kafayı yerse fonlar %100 hisse tutamaz der..ama bunu niye desin, zaten millet borsaya gelsin istiyor, yeter ki tl de ol, döviz olma.

dediğim gibi kısıtlama yapar, ama bu tür adımlar ayağa kurşun sıkmak olur...bunu zaten dth larda vs dolaylı olarak yapıyor...doğrudan bana daha fazla baskı yaamaz...o zaman millet çeker parasını yastık altına koyar..o zaman herkes ebesiyle tanışır.
    eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyelim belki fon içeriği ile çok oynayamaz ama yönelmenizi istemediği fonlardaki kesintileri artırarak fon maliyelerini artırabilir.nasıl şu an döviz alanlar avanta veriyorsa bu fonlara da ekstra yük vergi her ne derseniz deyin gelebilir.sistemden erken çıkmayı önlemek için 10 yıl öncesi %30 toplam kesintiyi de patlattı mı hem çıkmak isteyenleri içeride bırakır hem de istediği fonlara yönlendirmiş olur.mesela yani

8.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Befastan istediğiniz fonu alabiliyor olmalısınız. BES firmasının bu konuda bir engelleme yapmamıştır. Sadece kolaylıkla seçmemeniz için yolları zorlaştırıyor olabilirler. Bir şekilde ekranlarda bu seçenek vardır.
     Alıntı Originally Posted by M3RT85 Yazıyı Oku
    Merhaba. Benim de AHE'de hesabım var. Bu ay başında ilk defa başka bir şirketten fon aldım. Herhangi bir kısıtlama dikkatimi çekmedi. Bütün şirketler ve fonları önümdeydi. Uzun uzun da okudum.

Sizin sorunuza en iyi cevabı 0850 724 55 00 AHE Müşteri Hizmetleri verir diye düşünüyorum.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    türkiye sigorta'da şu şekilde...altta befas fonları linki var, oraya tıklayıp gelen fonlardan istediklerini seçip kendi bes ekranına alıyorsun...sonra da bu ekrandan normal fon gibi seçiyorsun.

bence sizin şirkette de böyledir, mt bilmiyor olabilir, biraz ekranı kuralayın, öyle bir link vs olabilir, yani dilediğin fonu o ekrandan seçip kendi fon listene dahil edebiliyor olman lazım...aksi saçma olur.
     Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Merhabalar, listede olmayan fonlar Otomatik Katılım Sisteminde ise BEFAS üzerinden göremezsiniz. Ayrıca grup emeklilik fonlarını da eğer Grup emeklilik sistemine dahil değilseniz alamazsınız. Örneğin, fiba'da yer alan "FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. HİSSE SENEDİ GRUP EMEKLİLİK YATIRIM FONU" vb. fonları.
    Bahsettiğiniz eksik fonlar 2 fon türünde olabilir.
    Saygılar.
    İlgili yerlere şikayette bulundum ancak dönen olmadı. Mt ler konudan bihaber zaten. Bende kendi çapımda biraz araştırma yapınca egm.org.tr de şöyle bir ibare buldum;

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla katılımcıların bu platform üzerinden sunulan diğer emeklilik şirketlerinin fonlarının alım satımını yapmasına imkân tanınmıştır. Emeklilik gelir planı katılımcıları hariç tüm katılımcılar BEFAS’ta işlem yapabilir ve grup fonları, unvanında “yabancı†ibaresi yer alan fonlar ile para piyasası, katkı ve başlangıç fonları dışındaki tüm fonların alım ve satımı yapılabilir.

Diğer kurumların her fonunu alamıyoruz malesef.

Bu bes sistemini çözdükçe nasıl bir kandırmaca olduğunu daha iyi anlıyorum. Devletle iş yapmayacaksın gerçekten. Yok %30 devlet katkısı yok bilmem ne. Devlet katkısını istediğin fona koyamıyorsun getirisi en düşük fonda olmak zorunda. 10 yılda kuşa dönüyor. Fonların getirisi berbat ötesi. Kendi klasmanında yatırım fonlarıyla kıyaslıyorum hepsi yerlerde. Fon gider kesintisi ise yatırım fonlarıyla aynı. Bikaç tane getirisi eh idare eder fon var hiç yoktan bunlara geçeyim diyorum (alr agesa nın) geçemzsin onlar yabancı fonmuş.

Çok güzel tuzak kurmuşlar zaten biliyolar bese para yatıranların %90 nereye ne yatırdığını bilmiyor. Adam fon nedir onu bilmiyor. Bunlar kalkmışş efendim yılda 12 defa fon değiştirme hakkınız var değiştirin daha iyi kazanın. Oldu canım fonun ne olduğunu bilmeyen yurdum insanı makro ekonomiyi küresel olayları düşünecek faizi enflasyınu hesaplayacak önümüzdeki 6 ay yada bir yılda hangi fon en iyi getirecek onu öngörüp kazanmış olacak. Bİ gidin kendinizle dalga geçin mübarekler. %10 bizler hadi araştırıyoruz öğreniyoruz ama bizede kısıt koyuyolar. Onu yapamazsın bunu yapamazsın. Yabancı hisse fonuna yatırmak istiyosun benim şirkette böyle fon yok diğer şirkette var. Yok olmaz geçemezsin. Yatırım fonlarına zaten geçemiyorsun. Devlet katkısına zaten dokunamıyorsun onu en kötü fonda onlar değerlendirecek enflasyonda eriyecek. Şu 10 yılım dolsun kar zarar bakmadan çıkacam bu lanet sistemden.

Sayfa 387/491 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •