'Evraklar depremde yok oldu' denildi, 130 milyon TL'si banka hesabýnda yok
Hatay'ýn Kýrýkhan ilçesinde devlet bankasýna yatýrdýðý 130 milyon TL parasýný hesabýnda göremeyen ve hiçbir þekilde geri alamayan depremzede kadýn, evraklar depremde yok oldu denilen bankadan yýllarýn birikimini geri alabilmek için mücadele veriyor.
Devlet bankasý tarafýndan dolandýrýlacaðýnýn aklýndan ucundan geçmediðini ifade eden ve çeþitli dönemlerde paraya ihtiyacý olduðunda banka personeli tarafýndan hesabýna para gönderildiðini söyleyen Manavcý, "Bunu yapan bir devlet bankasý, benin aklýmýn ucuna gelmezdi. Güvendim, bütün birikimimi bankaya koydum ama banka müdürüyle, banka personeli benim paramý yediler. Tek korktuðum þey; bu þahýslarýn yurt dýþýna kaçmalarý, benim paramýn kaybolmasý. Ben evraklarýmý istediðimde; evraklarýn depremde kaybolduðunu ve kameralarýn depremde kýrýldýðýný söylediler. Beni bu süreçte hep oyaladýlar. Benim param yok dediðimde, sen parayý dert etme dediler. Memur eþimin hesabýna para gönderiyordu, 28 bin TL para gönderdi" þeklinde konuþtu.
"Ben paramý bu bankaya yatýrdým, banka yýkýldý dendi ama bankanýn yýkýlan yeri yok"
Parasýný hesabýnda göremediði ve bankadan dönüþ alamadýðý için zor günler geçirdiðini söyleyen Manavcý, "Þuan 30 yýllýk birikimimiz gitti.
Kaynak : Ýhlas Haber Ajansý
30 yýlda 130 milyon luk servet edinecek nasýl bir iþle uðraþýyormuþ merak ettim.

Yer Ýmleri