Sayfa 390/1312 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490890 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. 20 yıldır piyasanın içindeyim boyle si burhan bir donem gormedim hiçbir yatırım ensturamanın gelecegi ile ilgili bir ongoru duşunemiyorum dolar 18 den pat 10 liraya duşer bist 2400 den pat 1700 lere duşer faiz desen negatif konut desen maliyetler yuksek tek çağre olabildigince likit kalıp piyasa dalgalanmalırından korunmak ve bu şekilde pozisyon almak ben hayatımda ilk defa b tipi likit fonda eksi getiri gordum bu şekilde aşırı oynak testere piyasa devam ederse cok can yanacak piyasanın artık durgunlaşması lazım
     Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Dinlediğim kadarıyla faizler hızla artacak konut kredisi yükselince fiyat düşecek diyor. 2018 de benzer birdurum oldu fakat fiyatlar düşmedi ama hızlıda yükselmedi. Sonra kredi bollaşınca ne oldupunu biliyoruz. Yani demem o ki piyasa durgunluk dönemine girebilir doğrudur ama ertelenen talep ve artan maliyet fiyatlara ergeç yansır olağan seyrine gelir. Enflasyonist ortamda konut fiyatı enflasyona uyar ama artış hızlı olur yavaş onu bilrmem. Ayrıca konuta para yatırmayan ne yapacak negatif faizmi alacak. Tek çare dolar ve altın ordada oynaklık çok yüksek.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    sen alim gucu dusuyor diyorsun ama Istanbul da kiralar tarihi rekorlar kiriyor
    Mantıksız bir cümle toplu iğneden eve kadar herşeye %89 ila %200 arasında artış gelirken gelirin en fazla %50 artıyorsa satınalma gücün düşüyor demektir bunu göremiyonmu yoksa satın alma gücünün düşmediğini mi söylüyorsun
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Mantıksız bir cümle toplu iğneden eve kadar herşeye %89 ila %200 arasında artış gelirken gelirin en fazla %50 artıyorsa satınalma gücün düşüyor demektir bunu göremiyonmu yoksa satın alma gücünün düşmediğini mi söylüyorsun
    benimde kafam karisti

yani sunu demek istedim insanlarin alim gucu dusuyorsa bu deli kiralari kim oduyor demek istedim

4.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    benimde kafam karisti

yani sunu demek istedim insanlarin alim gucu dusuyorsa bu deli kiralari kim oduyor demek istedim
    Evet, bu konuda 2-3 yıl önce çok uyardık. Bu evleri alanlar salak değil dedik bazı kendini kurnaz milleti avanak sanan şark kurnazlarına. Şimdilik kiram %20-30 artıyor, ev sahibiyle aram iyi diyip yırttığını düşünenler var. Emsallerle fark açılınca, Almanya’dan çocuk gelir, kendim oturacağım der vs. Bu huzurlu dönem fazla uzun sürmez.

Şu an kira şokunu yeni kiracılar hissediyor, mevcut kiracılar en fazla enf. kadar hissediyor atışları. Ama hepimiz biliyoruz ki gerçek enf. çok daha yüksek. Ayrıca ort. enf nedeniyle 5-6 ay sonra artışlar daha yüksek olacak. Son enf. %36, gelecek ay %40, sonra 50 ler görülebilir.

Esas sorun yeterli ev yapılmıyor, yabancı için evler de çok ucuzladı, ayrıca zengin %1 her türlü alır, konut piyasası çok az kişinin elinde toplanıyor. Temel kural satıcı toplu, alıcı dağınıksa fiyata satıcı yön verir, hele mevzu temel bir ihtiyaç ise.

Bir de kim ödeyebilecek bu kiraları diyenler var, ödeyemeyen daha kenarda, daha düşük kaliteli ve eski evlere gider. Ödeyebilen, ya da zamanında alan oturur. Bağdat caddesinde bile karı koca emekli maaşıyla oturan teyzeler amcalar var. 50 sene önce maaşı ort. üstünde olan memur çiftler alabildiler o evleri, şimdinin memuru caddeye adım atamaz. Eskiden 10 cadde vardı istte, normal vatandaşa uzak. 10 yıl sonra 1000 lerce bu tür cadde olacak,,, kim akacak bu evleri demek çok saçma.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. Satıcı toplu ise alıcı dagınık ise fiyata satıcı yon verir burası dogru fakat soyle bir durum var ileride yabancıların taşınmaz edinmesi ile ilgili kanun da bir degişik lik yapılır ve tuketici tercihleri degişir ve devlet sosyal devlet destegi artarsa o zaman ne olacak şuan piyasa sa surdurulebilir bir piyasa degil
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet, bu konuda 2-3 yıl önce çok uyardık. Bu evleri alanlar salak değil dedik bazı kendini kurnaz milleti avanak sanan şark kurnazlarına. Şimdilik kiram %20-30 artıyor, ev sahibiyle aram iyi diyip yırttığını düşünenler var. Emsallerle fark açılınca, Almanyaâ��dan çocuk gelir, kendim oturacağım der vs. Bu huzurlu dönem fazla uzun sürmez.

Şu an kira şokunu yeni kiracılar hissediyor, mevcut kiracılar en fazla enf. kadar hissediyor atışları. Ama hepimiz biliyoruz ki gerçek enf. çok daha yüksek. Ayrıca ort. enf nedeniyle 5-6 ay sonra artışlar daha yüksek olacak. Son enf. %36, gelecek ay %40, sonra 50 ler görülebilir.

Esas sorun yeterli ev yapılmıyor, yabancı için evler de çok ucuzladı, ayrıca zengin %1 her türlü alır, konut piyasası çok az kişinin elinde toplanıyor. Temel kural satıcı toplu, alıcı dağınıksa fiyata satıcı yön verir, hele mevzu temel bir ihtiyaç ise.

Bir de kim ödeyebilecek bu kiraları diyenler var, ödeyemeyen daha kenarda, daha düşük kaliteli ve eski evlere gider. Ödeyebilen, ya da zamanında alan oturur. Bağdat caddesinde bile karı koca emekli maaşıyla oturan teyzeler amcalar var. 50 sene önce maaşı ort. üstünde olan memur çiftler alabildiler o evleri, şimdinin memuru caddeye adım atamaz. Eskiden 10 cadde vardı istte, normal vatandaşa uzak. 10 yıl sonra 1000 lerce bu tür cadde olacak,,, kim akacak bu evleri demek çok saçma.
    PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Aralik enflasyon rakaminin aciklanmasinin hemen ardindan sari sitede takip ettigim ev ilanlarina 500-750bin TL arasi zam geldi.

Piyasa ne alici ne satici piyasasi su an, saticilar ya tutarsa diyor;alicilar mantikli rakamlari bekliyor

Lakin satilmayan mala her ay 300-500-1000 zam yapmanin mantigi nedir; bunu da ilan sahipleri dusunsun.

Cunku 5Milyonluk evi alabilecek olan 5Mverip almadiysa, 5.5M da vermeyecek 6Mda vermeyecek
    5M verip alamayan zaten gundem disi
    Meseleye bir de boyle bakmak lazim...

7. Önümizdeki günlerde gündem ev fiyatları kira cartcurtdan aidat zamlarına döner . Asgari ücretin maliyeti %40 artmışken minimum %35artış gelir. Donanımlı sitelerde %50yi geçer. Sürdürme maliyetinden dolayı da rotasyon artacaktır

8. Piyasada satilik evlere baktgimda onceden gormedigim kadar cok
    " ev sahibi oturuyor*
    ibareli satiş ilani var.

Ya şu piayasada kaptiralim gitsin havasi var, yada nakitin kral oldugunu düşünüyorlar....

Herkes malini istedigi fiyata satmakta özgür , satabilirse tabi...

Ev alanmi daha rahat uyuyor yoksa altın-dolar alan mi bunu bilmek zor.....

Kendi acımdan, iyiki ninemi dinlemişim diyorum....

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 390/1312 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •