Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 394/1014 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,145 - 3,152 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Orta yaş kısmı önemli. Zira benim için 60 yaş görünüyor emeklilik için... O yaştan sonra ancak huzurevleri gezilir...😊

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Resmî emeklilik artık hayal...ben 57 sene yaşar misim ondan bile şüpheliyim...yeniler 65 yaşta emekli olacak, tam mezarda emeklilik yanı.

Benim formül şu, 20 sene çalış, 3 alıyorsan 1 ı tasarruf et ve iyi yatırımlarda değerlendir( arsa, konut, borsa vs).

Sonra 20 sene de yatırımları ye bitir, 60 dan sonra da emekli maaşı ile idare et...mümkünse çoluk çocuğa birer ev dışında bir şey bırakma.

Bunun icin iyi bir finansal planlana ve mütevazı bir hayat yaşamak gerekiyor tabii ki.

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    dedeağaç mı burası ? bizim yunan-bulgar turu bayram haftasına kaldı, işler uzadı çünkü, yoksa sizin masaya yancı olmayı planlıyodum, hesabın alman değil türk usulü ödeneceği varsayımıyla

normal fiyatlar tabii, ama yunanistan daha ucuz diye bi şeyin olmadığının da göstergesi.. dün akşam nefis mezeleri olan bir balıkçıda adam başı 20 euro civarı bir hesap ödedik, boğazda..
    Yes, başka sefere artık

08/16 €: 3.34
    08/17 €: 4.15 +%24fiyatla istanbulla kafa kafaya geldi.
    Seneye bi tık daha pahalı olacak ama bi kaç yıl daha F/K olarak önde olacaktır.

Yalnız booking güzel komisyon alıyor
    ben %5-6 diye düşünüyordum..dünya geneli 1.2Milyon kayıtlı işletme olan bir site

total ödeme 280€için 46,xx€. %16 alıyorlar.
    Resepsiyoncu bookingten ayarlayın mail atın sonra iptal edersiniz %10 indirim yaparım dedi win-win.

3. Bende bi kez öyle yaptım
    Daha doğrusu 2 kez 2 farklı şekil
    Birinde aldım pahali geldi iptalde olmuyo
    Çektim sanal kart limitini dibe
    Kıvrasiyler emme provision cekemeyler
    Onu öyle yırttık
    Diğerini de benzer Metodoloji uyguladim emme gittim
    Kapıda pazarlık ettim tekrar adam çek etti kiredit kardodan cehim mehim yoh deye indi fiyatta öptü elimizden
    Anadolu çocuğunu buking neking bafileyemez
    Tecrubeynen sabit

4.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Orta yaş kısmı önemli. Zira benim için 60 yaş görünüyor emeklilik için... O yaştan sonra ancak huzurevleri gezilir...[emoji4]

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    60 çok uzun. 70e çekseler 70e kadar çalışacak millet
    dünyaya çalışmak için geldim ben diyenler 80e kadar çalışsınlar.

YTD> kişiye göre değişir ama en makulu prim günü dolduysa eldeki avuçtakine göre karar verip 60 a kadarkini en kötü senaryoya göre planlamak. 5400 yada 7200 prim günü ideal. Hem çalışmak isteyen gençlere de umut olur bugünkü tüik rapora göre 15-24 arası %22si ne eğitime gidiyor ne çalışıyor

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

5. ahmet amca bi yazında emekli olsam da dönsem gibi yazmıştın di mi iyi ama sen zaten emeklilige hak kazanmışsındır di mi
    cünkü amerikada 10 sene çalışan birisi yaşı beklemek kaydıyla emeklilik hakkı ediniyor diye duymuştum
    bekliyecegin yaş ta herhalde 62dir
    yani dönüp burda da bekleyemez misin
    biz de zaten hemen hemen o yaşları bekliycez zaten burda

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    anadoluya kaçıyor insanlar haklı olarak, marmarada bile istanbul dışında bursa gibi balıkesir gibi büyük şehirlerin ilçelerine kaçıyor insanlar, hayat zor buna mecbur ediyor

bakın bursanın gemlik mudanya inegöl karacabey gibi ilçelerinde 300 bin ila 500 bin tl arasında bir nakit meblaya sahip olanlar için bile geçim ve yatırım fırsatları var,
    arkadaşım çiçekçilikle uğraşıyordu istanbul kasımpaşada, çocukluk arkadaşımdır,işleri son birkaç yıldır eski randımanı vermemeye başlayınca bir haftada karar verdi kafası bozuldu evini ve dükkanını 3 ay içinde sattı cebine 600 bin lirayı koydu ve gemliğe yerleşti.

dün telefonlaştık nasıl gidiyo ziyaretine gelicem dedim ,dediki 100 bin liradan 8 katlı bir binadan 2+1 iki daire almış bina 15 yaşında sağlammış, çok kelepir masrafsız geniş balkonlu güneş gören kombili daireler dedi,bir badana boya hemen birine kendi oturmuş alt katı kiraya vermişler aylık 700 tl ye hemen tutulmuş, kalan paranın 350 binini ing banka turuncu hesaba koymuş ve son 50 binin üzerine eski arabamı sattım 21 binliraya elimde 71 binlira var 0 km araba alıcam dedi, şu an hiçbir işle uğraşmıycam çünki bir daha ticarete girmek için risk almama gerek kalmadı 45 yaşında genç emekli oldum diyelim gezip tozucaz hayata yeniden geldik burada dedi, tebrik ettim hoşuma gitti,

demekki bazen ısrar etmemek gerek illa istanbulda yaşamak için hayat çok kısa. bazen mücadele bitiriyor insanı çünki istanbulda mücadele edebilmek için şartlar orantılı değil, halen anadoluda fırsatlar var ekmek var yeni bir hayat var.
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Resmî emeklilik artık hayal...ben 57 sene yaşar misim ondan bile şüpheliyim...yeniler 65 yaşta emekli olacak, tam mezarda emeklilik yanı.

Benim formül şu, 20 sene çalış, 3 alıyorsan 1 ı tasarruf et ve iyi yatırımlarda değerlendir( arsa, konut, borsa vs).

Sonra 20 sene de yatırımları ye bitir, 60 dan sonra da emekli maaşı ile idare et...mümkünse çoluk çocuğa birer ev dışında bir şey bırakma.

Bunun icin iyi bir finansal planlana ve mütevazı bir hayat yaşamak gerekiyor tabii ki.
    Sn .Cauti maalesef çocukların eğitimi konusunda sizin gibi düşünemiyorum.Hele de develet okullarının durumunu gördükten sonra.Çocuklar için yapılacak en iyi yatırımın iyi bir eğitim olacağını düşünenlerdenim.Mümkünse vizyonu olan dünya vatandaşı yetiştiren bir özel okulu her zaman tercih ederim şahsen.

8.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    anadoluya kaçıyor insanlar haklı olarak, marmarada bile istanbul dışında bursa gibi balıkesir gibi büyük şehirlerin ilçelerine kaçıyor insanlar, hayat zor buna mecbur ediyor

bakın bursanın gemlik mudanya inegöl karacabey gibi ilçelerinde 300 bin ila 500 bin tl arasında bir nakit meblaya sahip olanlar için bile geçim ve yatırım fırsatları var,
    arkadaşım çiçekçilikle uğraşıyordu istanbul kasımpaşada, çocukluk arkadaşımdır,işleri son birkaç yıldır eski randımanı vermemeye başlayınca bir haftada karar verdi kafası bozuldu evini ve dükkanını 3 ay içinde sattı cebine 600 bin lirayı koydu ve gemliğe yerleşti.

dün telefonlaştık nasıl gidiyo ziyaretine gelicem dedim ,dediki 100 bin liradan 8 katlı bir binadan 2+1 iki daire almış bina 15 yaşında sağlammış, çok kelepir masrafsız geniş balkonlu güneş gören kombili daireler dedi,bir badana boya hemen birine kendi oturmuş alt katı kiraya vermişler aylık 700 tl ye hemen tutulmuş, kalan paranın 350 binini ing banka turuncu hesaba koymuş ve son 50 binin üzerine eski arabamı sattım 21 binliraya elimde 71 binlira var 0 km araba alıcam dedi, şu an hiçbir işle uğraşmıycam çünki bir daha ticarete girmek için risk almama gerek kalmadı 45 yaşında genç emekli oldum diyelim gezip tozucaz hayata yeniden geldik burada dedi, tebrik ettim hoşuma gitti,

demekki bazen ısrar etmemek gerek illa istanbulda yaşamak için hayat çok kısa. bazen mücadele bitiriyor insanı çünki istanbulda mücadele edebilmek için şartlar orantılı değil, halen anadoluda fırsatlar var ekmek var yeni bir hayat var.
    Bu arkadaşın yaptığı da iş değil yalnız..Bi yerden para gelmezse eldeki avuçtaki cabuk biter..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Sayfa 394/1014 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •