anadoluya kaçıyor insanlar haklı olarak, marmarada bile istanbul dışında bursa gibi balıkesir gibi büyük şehirlerin ilçelerine kaçıyor insanlar, hayat zor buna mecbur ediyor
bakın bursanın gemlik mudanya inegöl karacabey gibi ilçelerinde 300 bin ila 500 bin tl arasında bir nakit meblaya sahip olanlar için bile geçim ve yatırım fırsatları var,
arkadaşım çiçekçilikle uğraşıyordu istanbul kasımpaşada, çocukluk arkadaşımdır,işleri son birkaç yıldır eski randımanı vermemeye başlayınca bir haftada karar verdi kafası bozuldu evini ve dükkanını 3 ay içinde sattı cebine 600 bin lirayı koydu ve gemliğe yerleşti.
dün telefonlaştık nasıl gidiyo ziyaretine gelicem dedim ,dediki 100 bin liradan 8 katlı bir binadan 2+1 iki daire almış bina 15 yaşında sağlammış, çok kelepir masrafsız geniş balkonlu güneş gören kombili daireler dedi,bir badana boya hemen birine kendi oturmuş alt katı kiraya vermişler aylık 700 tl ye hemen tutulmuş, kalan paranın 350 binini ing banka turuncu hesaba koymuş ve son 50 binin üzerine eski arabamı sattım 21 binliraya elimde 71 binlira var 0 km araba alıcam dedi, şu an hiçbir işle uğraşmıycam çünki bir daha ticarete girmek için risk almama gerek kalmadı 45 yaşında genç emekli oldum diyelim gezip tozucaz hayata yeniden geldik burada dedi, tebrik ettim hoşuma gitti,
demekki bazen ısrar etmemek gerek illa istanbulda yaşamak için hayat çok kısa. bazen mücadele bitiriyor insanı çünki istanbulda mücadele edebilmek için şartlar orantılı değil, halen anadoluda fırsatlar var ekmek var yeni bir hayat var.

Yer İmleri