soylenenlerin büyük bir ksımına katılıyorum.
benim yöntemde nutcrackerin anlattıgı yöntemi gösteriyor. ardışık karları kısmen ardışık zararlarıda kısmen ayıklayabildim gibi. ama KISMEN yani bir risk herzman mevcut.
genel olarak gördüğümü bütün sistemler 15,000 puanın üzerinde zarar yazıyorlar. bu sebeple 5 kaldıraç sorun çıkartır ve mc ye düşebilirsiniz. bugunku istatistiklerinizde 15,000 yoksa bile gelecekte olmayacağının garntısı yok.
gecenlerde dibe vurdugumuzda bir çok sistem max dd yenilemişti.
sistem bir noktada susmalı yada kapanmalı gibi cunku 3 kaldıraçla 20 bin puanlık erimeye dayansanız bile bir gün 21 bin olup batırabilir.
yada para yönetimiyle bu oranı çok daha yüksek tutabilirsiniz. örnegın 5 kaldıraç kullanıp her işlem sonrası sisteminiz yine 5 kaldıraca göre lot ayarlıyorsa değil 20 bin 40 bin puan max dd yesenizde mc ye düşmüyorsunuz.
bizimkide zararlı bölgelerle karlı bölgeleri kısmen ayıkladıktan sonra sermaye hareketine görede kaldıraç belirliyor.
buda kar topu etkisi yaratıyor. 10 20 40 80 160 vesaire hareketine dönüşüyor.
KISACA sermaye eğrisindeki aşağı salınımları bir şekilde engellemeli yok etmelisiniz. %100 garanti bir yontem yok ama ne kadar becerebilirseniz karınıza.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri