Originally Posted by
sawkolik
Tümüyle bir bedelli olmazsa, bir ihtimal ODAŞ'a özel bir tahsisli sermaye artışı olabilir.
Ama mevzuata göre bu ne kadar mümkün bilmiyorum.
Öyle bir durumda ODAŞ haricindeki CANTE ortaklarının ayrıca para vermesine gerek olmayacak, ancak ellerindeki hisse adedi aynı kalsa da şirketteki toplam sahiplik oranı düşecektir. Diğer yandan ODAŞ ise zaten vermiş olduğu sermaye avansına karşılık tahsisli olarak artırılan sermayeye istinaden çıkarılan hisseleri alacak ve böylelikle de şirketteki toplam sahiplik oranını yükseltecektir.
Belki de CANTE düşerken ODAŞ'ın yükselmesinin nedeni böyle bir beklentidir.
Tamamen varsayımlara dayanarak tahminlerimi yazdığımı belirterek, herkese bol kazançlar diliyorum.
27 Temmuzda bu yorumda bulunmuştum.
Şirket bugün yaptığı KAP açıklamasıyla tahsisli sermaye artırımı için SPK'ya başvurulacağını bildirdi.
Bedelli sermaye artırımının tahsisli mi yoksa tümden mi yapılacağına dair CANTE tarafındaki belirsizliğinin kısa sürede bitmiş olması bence güzel. Umarım SPK tarafında da işler çok uzamadan sonuçlanır.
Bu arada da temyizde bulunan idari para cezası davasının, şirket lehine sonuçlanmasıyla hisse fiyatının yatırımcılarını sevindireceğini umut ediyorum.
Umarım yanıltmaz. Cümleten bol kazançlar.
Yazdıklarım küçük bir yatırımcının görüş ve düşünceleri olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
Yer İmleri