Sayfa 401/637 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,201 - 3,208 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar konuyu başka yerlere çekmeyelim...freesky arkadaşım özellikle senden rica ediyorum...bir şeyler oldu, haklı haksız karıştı biraz...5-10 sene sonra doğrular daha net anlaşılacaktır...ama başlığın konusu bu değil, bu tartışmaların yeri de burası değil.

Katiliyorum.

Somut kagit onerisi olan var mi?

Spekulatif degil, soyle en az 5 yillik perspektif ile alinip tutulabilecek..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben Hekts defterini yil basinda 6 yil suren uzun bir biriktirme sureci sonunda 7 TL den son alimlarimi yaparak kapadim, kalin bir sicimle paketleuip Tuprs ve Froto'nun yanina gonderdim.
    Bir daha gun isigi goremeyecekler.
    En az 3 yil surecek yeni bir biriktirme icin ise hisse arayisindayim.
    Bana ne onerirsiniz?
    Syg,
    Bir soru da ben size sorayım; borsaya şu anda giriyor olsaydınız gün ışığı göremeyecek ilk iki hisseniz yine Tüpraş ve Froto mu olurdu(Hektaş'ı son dönemki çıkışı sebebiyle dahil etmedim)?

Saygılar.

3. Su aralar despc de uygun fiyatlara gerildi, bilancasu cok parlak degil ama teknoloji sirketleri icinde gidemeyen iatisnai hisselerden biraz bunun hakkinda yorumda bulunabiliriz. Sonucta duzenli temettu veriyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bir soru da ben size sorayım; borsaya şu anda giriyor olsaydınız gün ışığı göremeyecek ilk iki hisseniz yine Tüpraş ve Froto mu olurdu(Hektaş'ı son dönemki çıkışı sebebiyle dahil etmedim)?

Saygılar.
    Tuprs atiyorum ben 5 sene surecek ve toplam atiyorum 5 Milyar dolar yatirimla bir petrokimya yatirimi yapacagim dese olurdu..

Froto icin ise su an bir sey diyemiyorum.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar konuyu başka yerlere çekmeyelim...freesky arkadaşım özellikle senden rica ediyorum...bir şeyler oldu, haklı haksız karıştı biraz...5-10 sene sonra doğrular daha net anlaşılacaktır...ama başlığın konusu bu değil, bu tartışmaların yeri de burası değil.

evet, doas demiştik, üzerine fikir beyan edecek başka arkadaş var mı?

bu tür konjonktür olarak, alıma uygun gördüğümüz başlıkta nispeten konuşulmamış hisseler üzerine yorumlar yapabiliriz...buna örnek başka hisseler de verebilirsiniz.

not: mesela tüpraş ın konuşulacak yeni bir şeyi yok...üzerine edilmemiş pek laf kalmadı..son noktada alan alır, almayan almaz...hektaş, neyini konuşalım, pırlanta gibi, almış olanlar zevkten 4 köşe...ama kağıdın en büyük destekçilerinden dudu bile bu fiyatlardan yeni alım önermem diyor...onun da konuşulacak pek bir şeyi yok bence.
    Dün iş yatırım Doas için TUT önerisinde bulundu ve hedef fiyat olarak 10 TL dedi.

Bilinmeyen bir hisse değil belki bu da çok konuşuldu ama EGEEN için bedelsiz bekleyen çok, eğer verirse yatırımcısı için güzel getiri sağlayacağını matematiksel olarak söylüyorlar. Diğer taraftan önceki sayfalarda konuşulmuştu, otomotiv piyasasının bu durağanlığı geçer ve tekrar hareketlenirse egeen için de bir büyüme söyleyebilir miyiz?

6. Kriz beklemek bence hisse senedi yatırımcısı için çok anlamlı değil, kriz beklerken fırsat kaçırmak çok daha olası geliyor bana. Yok gerçekten kriz yakalayıp dipten alabilen varsa helal olsun derim ama 8 yıldır piyasayı takip eden biri olarak bunu yapabilmek bence imkansıza yakın, diyelim ki yaptın yine zararda olabilirsin nasıl mı?

Artık klişe olmaya başlamış bilinen bir söz var, endekse değil şirkete ortaksınız. En pahalı endekste ucuz şirketler, en ucuz endekste pahalı şirketler vardır.

Şimdi bu sözü açalım.

2 sene önce Hektaş'ı farkedip 2.40 TL den satın alan yatırımcı için bugün kriz olsa ne yazar? 10.50 TL'den atıyorum 7 TL'ye düşen hektaşı alınca daha mı karlı olacak?

Ya da 1 buçuk sene önce 10 TL Aselsan alan adam mı daha karlı, yoksa diyelim ki kriz oldu Aselsan 20 TL'ye düştü, binde bir ihtimalde olsa dibi yakalamayı başarıp 20 TL'den aselsan alan kişi mi daha karlı?

2 buçuk sene önce 52-53 TL'den Tüpraş almak mı daha mantıklıydı yoksa bugün kriz olsa Tüpraş 80 TL'ye düşse alırsanız mı daha karlı olursunuz?

2 buçuk sene önce 1.30 TL'den Alka almak mı daha mantıklıydı yoksa bugün kriz olsa 3 TL'ye düşse herkesin ağzının açık kalacağı Alka almak mı daha mantıklı?

3 sene önce 1 TL'den kront almak mı mantıklı olurdu, yoksa kriz bekleyip %50 değer kaybetse 8 TL olacak Kront almak mı daha mantıklı olur?

Bu örnekler daha da çoğaltılabilir.

Hisse senedi yatırımcısının amacı karlılığı artacak ve büyüyecek şirketleri bulmaya odaklanmaktır, kriz beklemeye odaklanmak değil. O banka kağıdı alıp satan traderların odaklanması gereken bir konu.

7.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku

Saygılar.
    Aksa, Petkim ve uluse tam sizlik hisseler..takibimdeki 10 civarı hisseyi paylaşmıştım bu başlıkta..ama bu üç hisse tam sizin tarzınıza göre.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Aksa, Petkim ve uluse tam sizlik hisseler..takibimdeki 10 civarı hisseyi paylaşmıştım bu başlıkta..ama bu üç hisse tam sizin tarzınıza göre.
    Teşekkürler.

Aksa radarımda, Petkim'e girdim ve çıktım.

Burada Sn Dudu'nun 1. kriteri devreye giriyor, bu kriterden geçer not alması lazım. Araştıracağım.

Sayfa 401/637 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •