Sayfa 401/1012 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501901 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 3,201 - 3,208 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    kanun yapıcı düzenleme yaparken arkada boşluk bırakmaz
    şöyle ütopik bir örnek verelim bankada günlük faizde 5 milyon tl. tutuyorsun
    p.tesi sabah saat 9 da parayı çekip hesabı kapattın, hafta sonu 2 gün için stopaj %15 hesaplayıp ödeme yaptılar
    bazılarının iddia ettiği gibi p.tesi veya salı günü hükümet açıklama yaptı stopaj indirimini uzattık diye
    farzedelim ben de p.tesi akşam ülkeden ayrılıp başka bir ülkeye taşındım
    banka aralık ayı 1 ve 2. günü için yaptığı eksik stopaj hesaplamasıyla bana borçlu kalmış oldu
    bana da ulaşacak bir adres yok ellerinde, 9 yıl sonra ülkeye dönüp faziyle farkı talep etme hakkın doğar
    böyle bir saçmalığa kanun yapıcı hele bankalar aleyhine neden olur mu sizce..?
    Onceki stopaj indiriminde, 31.08.2018 tarihinden itibaren 90 gun boyunca acilan hesaplarda gecerlidir demislerdi. Bu seferde 03.12.2018 tarihi itibariyle bilmem kac gun boyunca acilan hesaplarda gecerli derler, soyledigin boylelikle gecersiz olur.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by bjkay Yazıyı Oku
    https://www.google.com.tr/amp/s/tr.s...ina-duzenleme/ etil alkole denatonyum kimyasalı eklenmeye başlanmış.. Evde uretilmesini engellemek için.

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Denatonyum benzoat (etil alkol ve parfüm üretiminde kullanılan, ticari adı bitreks olan madde) 10 ppm kadar küçük seyreltmeleri bile çoğu insan için dayanılmaz ölçüde acıdır."

Edilebilecek en ağır küfrü dakikalarca düşündüm.
    Ama agzimdan çıkmadı
    Çünkü bu haysiyet fukaralarına iltifat gelirdi.

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by drselcuk Yazıyı Oku
    Bu konuyu cok arastirdim. Enflasyon altindaki faiz getirisinin haram olmadigini soyleyen alimlerin fetvalarini okudum dinledim
    İslam'da haksiz kazanc haramdir.

Türkiye'de kendini müslüman olarak tanimlayan 65 milyon insandan 64 milyonu, bir hata sonucu hesabina yanlislikla yatan 1,000,000 tl için itiraz etmez.

Dindar olmanin neden ahlakli olmayi gerektirmedigiyle ilgili örnekler vermeye devam edecegim.

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    bangkok/köln/antalya
    Gönderi
    234
    aslında mesele şurda yatıyor enflasyon altında faiz alıp paramız eriyor.doğru enflasyon zaten açıklanmıyor çarpıtma.bizim hakkımızı kim gasp ediyor.ben bundan 10 yıl önce dini sebeplerden ötürü faize sıcak bakmıyordum.ama hergün sabah 6.00 da okula kalkıp 7 saat ders verip emek emek birktirdiğim paraya birşey alamaz oldum.kimseyi yalnış yönlendirmek istemem ama bu kadar çarpık düzenin olduğu bir ülkede bazı şeyleri yapmaya mecbur kalıyoruz maalesef.

5.  Alıntı Originally Posted by ozzyken Yazıyı Oku
    aslında mesele şurda yatıyor enflasyon altında faiz alıp paramız eriyor.doğru enflasyon zaten açıklanmıyor çarpıtma.bizim hakkımızı kim gasp ediyor.ben bundan 10 yıl önce dini sebeplerden ötürü faize sıcak bakmıyordum.ama hergün sabah 6.00 da okula kalkıp 7 saat ders verip emek emek birktirdiğim paraya birşey alamaz oldum.kimseyi yalnış yönlendirmek istemem ama bu kadar çarpık düzenin olduğu bir ülkede bazı şeyleri yapmaya mecbur kalıyoruz maalesef.
    1 yıl öncede miyiz? Merkez bankası var mıydı ? Para basıyor muydu ?

6.  Alıntı Originally Posted by rACE Yazıyı Oku
    "Denatonyum benzoat (etil alkol ve parfüm üretiminde kullanılan, ticari adı bitreks olan madde) 10 ppm kadar küçük seyreltmeleri bile çoğu insan için dayanılmaz ölçüde acıdır."

Edilebilecek en ağır küfrü dakikalarca düşündüm.
    Ama agzimdan çıkmadı
    Çünkü bu haysiyet fukaralarına iltifat gelirdi.
    Bunun da çaresi var, sonuç olarak mllet evde etil alkol üretimine başlar.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

7. Alternatif günlük şimdi yatan faize baktım %5 Stopaj hesaplanmış

8.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Alternatif günlük şimdi yatan faize baktım %5 Stopaj hesaplanmış
    Devlet unutur bence, cok hatırlatmamak lazım.

Sayfa 401/1012 İlkİlk ... 301351391399400401402403411451501901 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •