osmanlı'dan açtım hesabı denizbank kullanıyorlarmış.
alınan fon mkk'da görünecekmiş aynı diğer fonlar gibi.
OSH serbest fon alımı yapıcam pazartesi suriye ile ilgili ciddi bir sıkıntı olmazsa.
ben normal fonların mevcut kısıtlamaları ve her gün giriş/çıkış yapılmasından dolayı bir süre sonra performanslarının bozulduğunu düşünüyorum. ayrıca fon'lardan çok ciddi bir kazançları yok biraz prestij ve reklam meselesi gibi asıl parayı özel portföy yönetimi ve direkt oradan açılan hesaplar üzerinden kazanıyorlar.
büyük bankaların fon'larına bakın en kötü yönetilenler onlardır umursamıyorlar çünkü para kazanmıyorlar fon işinden.
bu tür şeyler yüzünden bir süre sonra performans'ta ister istemez düşüş oluyor.
serbest fonlar ise bist100 kıstasının üstündeki getiriden en az %20 performans ücreti alıyor ve bunu direkt kendileri kazanıyorlar, stopaj ödenmiyor bu fonlarda.
buda fon'un iyi ve verimli yönetilmesi açısından çok önemli bana göre.
birde 15 günde veya ayda bir giriş çıkış mevcut. buda fon'un iyi pozisyon almasında etken bana kalırsa.
asıl geçmemdeki sebeb ise bence borsanın tam hakkını verebilecek fon türleri serbest fonlar.
ben bu sene borsanın çok yükseleceğini düşünüyorum ve bunu kar olarak maximize etmek istiyorum.
riske gelirsek evet normal fonlara göre çok daha riskli , gerçi osmanlı portföy'deki temsilci kesinlikle TCD'den daha riskli değiliz bizdeki hisseler çok daha sağlam firmalara ait falan dedi. %40 viop/türev kullanmışsınız terste kalınırsa komple fon batabilir dedim , %40 'ın çoğu diğer pozisyonları dengelemek açısından direkt kar amaçlı değil falan dedi.
tabi kimse fonumuz çok riskli demez

ama bana göre çok daha riskli diğer fonlara göre , direkt paranın yarısını götürebilecek bir risk mevcut.
hayırlısı bakalım girecez umarım pişman olmayız.
Yer İmleri