Sayfa 409/896 İlkİlk ... 309359399407408409410411419459509 ... SonSon
Arama sonucu : 7167 madde; 3,265 - 3,272 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

Enkadan iyi para kazandık bu arada
    svg
    yatırım tavsıyesı degıldır

2.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Uzun bir yazı yazmıştım. O kadar vakit geçmiş ki paylaşamadan siteden atılmışım. Son bir yıldaki KAP haberlerini ve bu topicteki yorumları okudum. Geçtiğimiz hafta zirvenin %50 seviyesinden pozisyon açtım. Minimum vadem 0-3 ay. Tüm katkılar için teşekkürler.

GK tarihi belli değil. Mart gibi olur herhalde. GK gündem maddeleri en az 15 gün önceden açıklanır.

Kayıtlı sermaye tavanına, kayıtlı sermaye sistemindeki şirketler 5 senede ulaşmak zorundadır. Bir sefere mahsus, bu süre 5 yıl daha uzatabilir. Bir sefere mahsus kayıtlı sermaye tavanını geçecek şekilde sermaye artırımı yapılabilir. Yedek akçeler, sermaye düzeltmesi olumlu farkları, taşınmaz satış gelirleri vb. bilanço kalemleri ile sermaye artırımı yapılabilir. SASA'nın bire dört civarı potansiyeli var.

Uzun bir süre kayda değer temettü vermeyecek gibi görünüyor ancak fiyatlamalarını her iki yönde de agresif yapıyor. Bundan sonra olumlu haberlerin olumsuz haberlere göre gelme ihtimalini daha yüksek görüyorum.

Sanıldığı kadar çok fazla sayıda küçük yatırımcı olduğunu düşünmüyorum. Halka açıklık düşük, yabancı payı 7-13 arası. Hisse.net Türkiye'nin en büyük forum sitesi ve burada da yazanların sayısı onu geçmiyor. Mevcut düşüşün de küçük portföylerin karlı çıkışlarına sebep olduğunu düşünüyorum.

Hektaş korelasyonu var uzun süredir. Hektaş'a gelecek olumlu haberler tahta yapıcıları aynı olduğu için bizi de hareketlendirir. Tersi de geçerli.

Bedelli sermaye artırımı yaparsa "more than wellcome" deriz. Bu tür spot fiyatı yüksek olan tahtalarda bedelli bedelsiz gibi algılanır. Hakim ortaklarda 1 milyar 750 milyon adet hisse var. Hisse başı 10 lira istese bizler veririz ama hakim ortaklar ceplerinden bir milyar doları şirkete enjekte edemez. Ederlerse zaten borçluluk çok ciddi bir oranda azalacağı için böyle bir haber spot fiyatı uçurmaya yeter. Bedelli sonrası defter değerimiz de oldukça yükselecektir. F/K'mızda finansman giderlerini ciddi oranda yok edeceğimiz için agresif düşecektir. Ama bence %100 bedelli, %200-300 bedelsiz aynı anda yaparsa bizler için en olumlu senaryo olur.

Geleceği hızlı fiyatladığı bir gerçek. Patronun açıklaması bir mihenk taşı niteliğinde. İster istemez olumsuz fiyatlamaya sebep oldu. Ben de bu fırsattan istifade takip ettiğim bir şirkete ortak oldum. Maliyetim sizlere göre çok yüksek ancak en azından zararda değilim.

Sonuç itibariyle olumlu bir sürece 12 aylık bilanço ile tekrar geçeceğimizi düşünüyorum.
    Hayırlı olsun bol kazançlar inşallah

3.  Alıntı Originally Posted by aytunc Yazıyı Oku
    Ama şimdi olmaz ki ya... söylediğinizin arkasında durmuyorsunuz...hissede 40-50 diye hedef gösterdiniz... ben de cahil bir hissedar olarak inanıp bir kısmını sattım ve 40 tan 50 den alabilmek için bekliyorum farzedelim... ya o fiyatlara gelmezde yukarı giderse nolucak... benim zararımı kim karşılayacak ? Hani hisse düşebilir veya çıkabilir deseniz normal... Ama hedef fiyat açıklamak çok cesurca bir şey... Ama ben senin yazdıklarını değil, çakır'ın yazdıklarını dikkate alıyorum... Onun nokta atışları tutuyor
    Aşağıda daha önce yazdığım yazıyı bir daha gözden geçirebilirsiniz, AŞAĞIDA COPY-PASTE YAPTIM ,orada kimseye kesin hedef fiyat verdiğimi göremezsiniz ; bu benim düşüncemdir ,kimseyi yanlış yönlendirmek istemem vebal almak istemem demişim !!
    80 liralar kırılabilir hatta 40-50 liralar görülebilir demişim !! olacak dememişim ...görülebilir kırılabilir demek İHTİMAL DAHİLİNDE ANLAMINDADIR TÜRKÇE DİLİMİZDE DİKKAT EDİN YADA HİSSENİN FİYAT GİDİŞATINI İYİ İZLEYİN DİYE BİR UYARIDA BULUNMUŞUM
    EVET BEN BİR İYİLİK MELEĞİYİM ,SİZİN BANA YAKIŞTIRMANIZ BUYDU DEĞİLMİ .. BU FORUMDA ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK YAPTIĞIM İÇİN HA HA HA HA
    ANLAYABİLENE...
    burası bir forum herkes bir şeyler paylaşır herkes okur ,kimileri kendilerine bir pay çıkartır farklı düşünceleride süzgeçten geçirir ,bu iyidir
    yazdığım yazı ile alay edip dalga geçmeniz bana sizi anlatır ama zarar vermez ,ben bildiğimi okurum ,bildiğimi okuyarakda şimdiye kadar hep kar ettim çok şükür zararımız hiç olmadı ,Allah mahçup etmedi bizi kimseye, nick adıma bakarsan neden öyle bi nick name aldığımı belki hayal gücün izin verirse tahmin edebilirsin..
    YA YAZIMI ANLAYARAK OKUMADINIZ HALBUKİ ÇOK AÇIK VE NETTİ YADA OKUDUĞUNUZU ANLAYAMADINIZ BU BENİM SUÇUM DEĞİL...
    BENİM YAPTIĞIMI YAPMAK ZORUNDA DEĞİLSİN ,YAPARSAN YADA YAPMAZSAN KAR VEYA ZARARINI ZATEN BENİMLE PAYLAŞMAYACAKSIN
    FORUMLARDA BİRİLERİYLE KARŞILIKLI ATIŞMAM AMA SİZİN ALAYCI TAVRINIZI GÖRÜNCE CEVAP VERME ZORUNLULUĞU HİSSETTİM , SANA BOL KAZANÇLAR ARKADAŞIM

tahminim 40-50 liaralar toplanacağı fiyatlar olacak
    tabi bu benim düşüncem
    ben 186 dan düştüğünde satmadım ama patronun haberini okuduğum aynı gün bende bu düşünce gelişti ve yakınımıda arayarak o gün hisseyi sattım 126 liradan ,daha sonra bi kaç defada al sat yaparak maliyeti daha da düşürdüm
    kimseyi yanlış yönlendirip vebal almak istemem ama düşüncem ve şahsi görüşüm budur 100 lira altı kapanış yapınca düşüncem şekillenmeye başladı diye aklımdan geçti,
    o fiyatlara gelirse tabiki orda kalmayacak hisse toplanıp ortaklık haberi düşer sonra ver elini 200 üstü
    ama beklemek yerine satıp alttan almak daha mantıklı değilmi 10 lira dahi alttan alsan hisseyi ciddi bi kar yazıyorsun hisse adediyle çarptığında
    patron konuştuğunda satıp bu fiyatlardan aldığınızı bi düşünün hele
    kimseyi etkilemek istemem ama 80 liralar dahi kırılabilir ve 40-50 lişralar görülebilir bilginize
    yatırım tavsiyesi değildir ,düşüncelerimi paylastım ortaklarımla

4. 20 ocakta yasaklar bitiyor hisse geri alım programıda yok yasak bitene kadar yeni hisse alım programı açıklansada açığa satışlarla kağıdı baskılamasalar bari zira en çok açığa satış bu kâğıtta oluyor sanki .okun üzerindeki .ok sinekleri gibileri

5. Patron fiyat şişti diyor. Şişik fiyattan hisse alırsa firmayı zarar ettirir bile bile.

6. Bir ay aradan sonra seans açılışını pozitif görmek güzel...
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

7. Polyesterin hammaddesi olan PTA yatırımının Haziran ayına kadar yetiştirileceğini, Kasım Ayının son haftasında yapılan Uludağ Ekonomi Zirvesinde sayın Erdemoğlu bizzat açıklamış... Hemen akabinde başlayacakları liman ve petro kimya tesisi ile ilgili açıklamayı da yapmış... iki video aşağıdaki linkte...

https://twitter.com/Recepkoksaal/sta...35140154609664
    https://twitter.com/Recepkoksaal/sta...37132591648769
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

8. Mart ayından itibaren haber akışlarını takip etmek lazım

Güzel haberler bekliyorum sasamızdan
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 409/896 İlkİlk ... 309359399407408409410411419459509 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •