ayrıcan 2005 yılında hisse.net sn korhan beyABD & Dowjones...yüzyılın çöküşü geliyor! başlıklı konusunda da eleştiri gelmiş oradaki grafiklerin çoğu silinmiş http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=4199
50,000-60,000 ARASI
40,000-50,000 ARASI
60,000-70,000 ARASI
40,000 'den AZ
ayrıcan 2005 yılında hisse.net sn korhan beyABD & Dowjones...yüzyılın çöküşü geliyor! başlıklı konusunda da eleştiri gelmiş oradaki grafiklerin çoğu silinmiş http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=4199
görüntü aynı
Şİmdi Şuan ki etrafımızda
insanlar HARCAMIYOR mu harcıyor mu bunun yorumunu ben yapamam
ancak insanların Belli bir ücret ARTIŞ yüzdesi ile HARCAYACAĞINI düşünmüyorum.
###
kim harcıyor?
CEVAP:Çevremdeki küçük ve orta ölçekli işletme sahileri İŞ adamları şuan mal stokluyor
adam yılarca aylık 300 bin TL lik mal stokluyormuş hayatında ilk defa Kredi vs. KULLANIP 10 misli yani 3 milyon tl lik mal stoklamış
(MAL ın ne olduğunu veya cinsi konumuzla ilgisi yok bu yüzden paylaşmıyorum zaten önemsiz)
yani aslında şuan TOPTAN eşya fiyatlarında bir enflasyonu yaratanlar 1970ler 1980lerdeki UN ŞEKER vs.. STOKLAYAN esnaf gibi bizim küçük esnafımız
yani KOBİlerimiz
nasılsa kredi ucuzdu ancak bir çoğu geç kaldı %1 ile almadılar şuan %1,45 i görünce cebe atıyorlar
TERS köşe ihtimalleri yok
çünkü DOLAR ın benim beklentim 5,75tl görmesi teknikte çok olumlu
NEDEN derseniz ?
İHRACATÇIMIZ bir süre için KAR marjını arttıracak ÜLKEYE DÖVİZ GİRDİSİ artacak
İHRACATIMIZ azalacak çünkü herşey pahalılaşacak
işte bu pahalılaşma olmadan önce herkes MAL stoklamış durumda
BOŞUNA değil buradan YAZIYORUZ yoksa bir tarafımızdan uydurmuyoruz bunları
YANLARINA grafiksel analiz ve ENFLASYON farkınıda hespaladık mı DOLARIN MART ayında 4,61tl yi görebilme ihtimali ÇOK kuvvetli
####
Bir çok şirket aşırı borçlu KREDİLERİ DOLAR ve dÖVİZle hepsi deli gibi ZARAR yazacak işte BU YÜZDEN BORSA DÜŞECEK demekteyim
####
DÜŞÜNÜN DOLAR daha geçen HAFTALARDA 3,4tl ydi
ne oldu 3,90a dayandı YÜZDESEL ARTIŞ kaç?
elde dolarınız olsaydı bir yıllık VADELİ hesap açmadan bir yıllık faiziniz cepteydi.
####
BU ARADA birilerinin KÖTÜLEDİĞİ sözde c ve d grubu hisse paylaşıyormuşum ARADA
dedikleri
hisselerden açıp bakmamışlardır kesin de hadi neyse grupları neymiş
EDIP ralli yaptı bu kötü havada? kim tutturdu yine bu hisseyi?
kim söyledi bunuda yazsın BENİ KARALAMAK Kötülemek isteyenler
#####
Ben millete harcama yapmayın derken ülke ekonomisini düşünüyorum DÖVİZ ÇIKIYOR ülkeden ONU taksitli al bunu TAKSİTLİ al
ne üretiyoruz ülkemizde ? ???
saman ithal ediyor muyuz ?ona bile döviz kaçırıyoruz?
BAKIN ÇİN halkına DOLAR tutuyorlar neden ? ??
çünkü Amrikan tahvillerinin en büyük müşterisi çinliler çin TAHVİL satarsa ABD iflas eder.ama ne olur SAVAŞ çıkartırlar her zaman yaptıkları gibi.
unutmayın dünyayı yöneten güç ne derse o olacak..
peki BU güç PETROLDE en büyük kumarını oynadımı geçtiğimiz 2 yıl içinde PETROLU 30 dolara kadar SATTILAR
ne oldu RUSLAR zora girdi..
ancak UNUTMAYIN her EN DÜŞÜK FİYAT GÖREN ŞEY gibi PETROLDE şimdi yükseliş trendine girdi
gelecek 2 yılda 200 dolar varil fiyatı olacak peki bizde ? ne petrole endekli? ve DÜNYADA neler petrole endeksli düşünelim?
birincisi DOLAR=PETROL
yani PETROL artarsa dolarda artar
bakın 2007 de ABD krizdeydi hani dünyayı ETKİLEYECKTİ KRİZ millete DOLAR sattırdılar ne oldu
2008 AGUSTOS ayı 1 DOLAR =1,15 tl gördü devamında RALLİ
şuan 2017 kasım 1 dolar =3,86tl
####
çok ciddi söylüyorum BORSADA SHORT AÇA AÇA bana kazandırdıklarının haddi hesabı yok.
ADAMLAR aldıkça ben SHORT açıyorum %1 ile kapatıyorum
bana kaldıracıma göre 1e10 getiriyor
##################################
borsalar bu faiz ortamı ile daha dayanamazlar
şirketler BU karlılıklarını bu DÖVİZ artış hızı ile koruyamazlar
ZAMLAR gelecek bu sefer vatandaş hiç harcayamayacak
maaşlar ödenemiyor o kadar durum vahim değilse
neden milletin BANKA hesaplarına EL konuluyor HİSSE sneetleri tahvillerine el koyuluyor?
borç ödensin para bulunsun isteniyor yıllarca böyle birşey olmamıştı ben şahit olmadım
######
bankalara ALTIN ve emtia YATIRMAYIN tezini bulan bEN değilim
TABİİ ki buna finansçılar KARŞI çıkacak binlerce kişi MUHALEFET edip beni karalamak isteyecek
bunları daha SAYFALARIMI açarken defalarca yazdım
BANKALAR sizce neden IBAN kullanır GLOBALLER rahat izleyebilsin diye bizleri yanlışmıyım?
banka senden bnden amcadan teyzeden ufak bir YEM verip TOPLAR altını 2010 yılıdındn bu zamana
ve ne yapar TAM ALTIN ÇIKACAKKEN TONLARCA ALTINI piyasaya BOŞALTIR
bizler 100tl lik altını seneye 140tl almayı beklerken banka bize 99tl lik ödeme yapar sonra bir bakarsınız ALTIN yine YOLUNA devam eder.
ALTININ ekonomiye en iyi DESTEĞİ yastık altında KALMASIDIR GLOBALLERİN izlememesi gereklidir.
####
ÜLkemizin milli servetidir boşuna değil YILLARCA bizi ekonomik krizlerle bitiremediler çünkü babalarımız dedelerimiz hep YASTIK altı altın yapmıştır.
#####
ülkemiz zordaysa tabii ki el atarız ülkemiz yoksa bizde yokuz
#####
ancak globallerin bu ALTIN tuzaklarına düşmememiz gerekli
artık nasıl ve kimler aracılığı ile kandırdılarsa altın toplama sistemi getirmişler
#####
PETROL e bakın şuan lütresi 5,5tl
her litrede Her vatandaş gibi seve seve VARİL fiyatı 106dolardan 30 dolara inse bile sabit vergi ödedik mi 3 -4 yıldır?
ödedik umarım litresi 10tl olunca yine sabit tutarlar .
#####
demir leydiyi getirmek için MEDYA girişime başladı şimdiden FARK etmiyor musunuz?
Gandi bir taraftan saldırıyor LEYDİ bir taraftan
ekonomi iyice kötüye gidiyor
GLoballer istemiyor globaller bizleri iyice köle yapmak için bizlere bir inanç getirmek gerektiğini biliyor
inadına iktidarın kalması gerektiğini savunuyorum.
####
BOrsaya bakın AYLIK grafiklere bakın ALT kademeler çok boş
TREND yukarıydı kırıldı
üstte 122 000 e kadar isteseler kaldırırlar ama NASIL AHMET amcanın mehmet amcanın tuttugu hisseleri kaldırmazlar AKSİNE ALICI GELDİKÇE
verirler ancak içinde hiçbir VATANDAŞIN Olmadığı veya hesabında unuttuğu azıcık miktarı zaten satmaz deyip kaldırmakta tereddüt etmeyecekleri
hisseleri KALDIRIRLAR ve bu hisseler genelde endekste çok ağırlığı olacak hisselerdir
MESELA AKBANK ın endeksteki ağırlığı neredeyse %10 yani %10 artarsa akbank endeks %1 artar başka hiç bir hisse artmasa bile£#####
####
insanlar ALDIKÇA borsa yükselmez bu işte ZITLIK psikolojisi KAZANIR yıllardır bu işler böyledir
MEDYA vatandaşın ağızına BAL sürüp tuzağa çeker
ALICI bulan GLOBALLER MALI BOŞALTIR
BU son 2 yıldır durum tersine döndüBU SEFER vatandaş kademeli sattıkça admlar inadına ALDILAR
ve buralardayız şimdi satabilmek için takla ATIYORLAR
gidip 85000 ortalama ile satsalar bile oraya kadar yüzde kaç MARJIMIZ var siz HESAPLAYIN.
#####
bu yüzden şuan için adamların endeksi endeks hisseleri kaldırıp vatandaşın elindeki hisselre satış numarası yapacağını unutmayın
ona göre koruyun kendinizi.
BU döviz artış hızı ile şirket KARLARI ANCAK ZARAR OLUR.faiz ödemeleri zarar olur.
adamlar son hamle yukarıda eklediğim grafikler gibi bir FİTİL çıkartabilir.
işte o fitilde kademeli yine short her shortu belli oranda hızla kapatırım.
####
1990lardaki gibi batan şirketler çok olacak sanırım o yıllarda paramız çok değerliydi
düşünün KUŞ serisi ARABALARA 40 000 DOLAR öderdik
veya FRANSIZ markasının "9" serisi 40bin DOLARDIR "21" serisi 55000 dolardı
şimdi hesaplayın bakalım o fiyata ne alıyoruz?
işte Globaller bizlerin Teknolojimz yok diye bizi böyle soydular
şimdilerde ise CEP telefonu bilgisayar ses sistemleri vss. elektronik ile soyuyorlar.
petrol ile nasıl soyduklarını anlatmama gerek yok sanırım.
fakir DAHA fakir zengin daha zengin oluyor
1980lerde CEO maaşı eşittir bir işçinin 15-20 misli maaş alırken şimdi neredeyse 80-90 msli kazanıyor.
biraz düşünün YILLARINIZ kaybolur bu tuzak ortamında.!!
####
benim kişisel beklentim BAR grafikteki FİTİLİ asla çıkartmazlar çünkü 100milyon tl lik mal taşımak için aylık 930000 tl faiz zararları oluyor kime satacaklar?
birkaç ay içinde aylık grafikte boşluk bırakarak AYI piyasası oluşturabilirler.
$####
yukarıdaki bir üyenin eklediği grafik satım sinyali hemde aşırı kuvvetli
kriz yok 90 var
90 kriz mi
Yer İmleri