Bu tüketici psikolojisi çok ilginç. Geçen hafta eve tereyağı lazım oldu, hazır çiğ süte yüzde elli zam geliyor haberleri nedeniyle bir tane fazla olmak üzere kilosu 44,90 TL'den iki kilo aldım. Ama alırken bir kilo tereyağı 44,90 TL fiyatıyla bana çok pahalı gelmişti. İki gündür aynı tereyağını bim'de 69,90 TL'ye gördüğüm için midir nedir şimdi tereyağı için 44,90 TL bana çok ucuz, 69,90 TL ise çok pahalı geliyor. Eğer gelecek ay fiyat 89,90'a çıksa bu kez yeni fiyatı pahalı gelecek ve bir önceki fiyatı ne ucuzmuş diyecem herhalde.
Hocam bu organ ticareti olayı sürekli oluyor, biliyorsunuz ülkemizde yakın akrabalar arası organ nakli yasal olduğu için, özellikle Ortadoğu'daki zenginler bu organ mafyası aracılığıyla sahte belgelerle Türkiye'ye doluşan Suriyeli vb. yabancılarla akrabalık üretip bunlardan organlarını alabiliyorlar. Bu akrabalık ilişkisinin gerçek olmadığını ameliyat yapacak hastanenin veya doktorun tespit etmesi çok kolay ama karşılıklı rızalar ve yüksek paralar bu ahlaksızlığa yol veriyor maalesef.
Zengin kesimleri bilmiyorum normal halk artık zaruri ihtiyaçlar haricinde para harcayamıyor.
Sinema yok,lokanta yok,kasap yok,pastane yok,giyim yok,gezme yok bunlara parası yok.
İnşaat maliyetleri 3 e katlamış, varoştan ev almaya kalkarsanız 500 bin tl, kendin yapsan 500 bin tl, sadece 100m2 temel atsan 120 bin tl.
Artık normal insanların alabileceği ev yapılmayacak, sadece zengine satacağın inşaatı başlatabilirsin, onlarda sınırlı, müteahitler batmaya hazırlansın
Ben harcamazsam, hepsi batacak bu kadar basit.
ASGARİ ÜCRETE,EMEKLİYE,İŞÇİYE,MEMURA fazladan zam verilecek, vatandaşı çok sevdiği için değil, VERMEK ZORUNDA OLDUĞU İÇİN verecek.
Ama bunu da sanki halkı çok düşündüğü için yapmış gibi reklam edecek.
Emekli yer, asgari ücretli de yer, işçi de yer bu numarayı, daha önce de yediler çünkü )))))
Necmeddin Batırel,galiba merkez bankası,yada maliye bakanlığına göz dikmiş
BATIREL NE DEMİŞTİ?
Necmettin Batırel 2017'de doların 3.5 TL olduğu dönemde Merkez Bankası'nın ne yapması gerektiğine dair yaptığı yorumda "Merkez Bankası bu aşamada ne yapabilir? Ortada bir yangın var. Buna köpükle müdahale etmek lazım. 10 milyar dolar şakkadanak satarım. Şaşırır millet. Hiç beklemedikleri bir hareket. Niye satıyor... Nasıl satıyorlar derler. Mutlaka düşer dolar. Biraz yavaş düşürecekler. Arkadan bir 10 daha satarım. Yetmedi bir 10 daha satarım, çil yavrusu gibi dağılırlar. Buz gibi olur" ifadelerini kullanmıştı.
Galiba damat bunu dinlemişti 128 uçtu gitti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...analiz-1885848
Önce alıştırıyorlar,peşi malum gerisi geliyor,bu hep böyle oldu,eskidende böyleydi,ama çalışan devamlı enflasyon üstünden zam aldı+ sı ise piyangoydu,bütün krizlerde mallarda zam olsa,yada raflar boş kalsa paramız var alırız dendi yeterki mal olsun dendi,yani bütün geçmş krizlerde hep vatandaşın cebinde iyi kötü nakiti vardı,şimdi ise kredi kartı,nakit ise aut olmuş,tabiki kredi kartında meblada önemli çoğunun sıfır,üstelik zamda hayal olmuş,TÜİK enflasyonu %21,vatandaşınki %50,dolar 14'e yakın,oda şimdilik,çoğunun dolar bazında ücretleri en azından %50 azalmış,bu iktidar %50 zam verirmi ?,bunu yılbaşından sonra göreceğiz,eğer önlem alınmazsa durum çok feci,bunu bildiklerinden alel acele sosyal medyayı hedef aldılar,zaten tutuklamalar başlandı anında zat konuşur konuşmaz,sanki yargı,kolluk kuvvetleri zatın ağzından çıkmasını bekler gibiler,demekki önceden talimat almışlar...Sebep belli ekonomik hedeflerde şaştılar ve en önemlisi kitlerdeki babaları gibi satışlar,peşi malum fon ve varlık fonunun satışları,merkezin bu zamana kadar rezervi hiç eksi olmamış,sağolsunlar eki 40 milyar dolarıda gördük,0.70 cent yokluğunda bile hiç sıfır olmamıştı,yani şu an elde avuçta bişey kalmadığında bedeviye bile gittik,onlarda dalgasını geçti para dilenmeyemi geldiniz dedi...Ama ben yinede o kadar kötümser değilim,bir değişiklik herşeyi tersine çevirir 2 sene içinde,çünkü milletine çektirenler hep hüsrana uğramıştır.
Akıllanırmı oy verenler?
Yine ama onlar dindar dermi.
Bence der hala 100 yıllık yalanlara inanıyorlar.
Hemide bu devirde getirdiklerini gördüler.
Ahlak,Mertlik,Dürüstlük,Adalet ve Kul hakkı yememek varmı? Diye soran varmı?
Yok
Çünkü onlar da aynı kafada az olsun hep benim olsun.
Neyse Tanrıya ben duacıyım bunların yüzünü gösterdi bana diye artık gam yemem ve onlara hiçmi hiç inanmam artık.
Kuş bile tutsalar.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Yer İmleri