Sayfa 414/1005 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464514914 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 3,305 - 3,312 arası.

Konu: Viop LII

Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    O zaman "Allah'ım! tüm müslümanlara Mercedes nasip et" diye dua etsin
    hayret bişeysiniz
    herkese nasip edilse
    halimize şükredelim diyen salağı nereden bulacaklar
    bir halt olacağı yok.

2. Yaşlandı be ayhan abi... Merve İldeniz, Deniz Pulaş, Sema Simşek, Esin Moralıoğlu, Ebru Ürün vardı eskilerden... Bi Sema Şimşek kendini korumuş

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yok yahu değil benim bildiğim şu

Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    Yaşlandı be ayhan abi... Merve İldeniz, Deniz Pulaş, Sema Simşek, Esin Moralıoğlu, Ebru Ürün vardı eskilerden... Bi Sema Şimşek kendini korumuş
    yaşlandı kim yaşlanmadı ki
    ama tuğba özay ekonomi yorumu diye okuyunca şaşırdım
    2 tane imiş
    bir halt olacağı yok.

4. Meraktan soruyorum, Peygmber efendimiz döneminde alınan Beytü'l-mal'de toplanan zekat vergi yerine geçmiyormuydu? Ayrıca bir vergi var mıydı? Yanlış atırlıyor olabilirim ama bazılarının ödedikleri vergileri zekattan düştüklerini duymuştum

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Bir tavır sürekli söylenirse o tavır YAŞANMAZ sadece sloganda kalır.

Bizim ülkedeki müslümanlık bu.Sürekli fakiri gözetmekten ,tevazudan ,müsriflikte bahsedilir ama bu sadece sloganda kalır ve kişi KENDİNİ TATMİN ETMİŞ OLUR.

TARİKAT şeyhlerimizin malikaneleri var.(lider poz. olanların bu hayatı olamaz.çünkü binlerce kişi en temel ihtiyacını karşılayamazken)...Siyasiler,müteahhitlerimiz de aynı durumda..

Herkes malının %2.5 ini her yıl zekat verse fakir kalır mı? Vergi ayrı bir şey...

Bu koşullarda lüks içinde yaşayan hiç bir müslümanın(önder,lider konumunda olanlardan) benim için islam namına düşüncesinin anlamı yoktur.Dini sömürüyor algısını oluşturur.SADE MÜSLÜMANA bir şey diyemem..o ayrı..

Ama dini söylemleri sürekli kulanan bir siyasi profil,tarikat lideri,vakıf başkanı lüks yaşayamaz..Binlerce ümmeti MUHAMMET bu durumda iken bunu yapıyorsa söylemlerinde bir bilinç aramam..

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yok yahu değil benim bildiğim şu

biliyoruz

tamam işte bu

bende yanlış olmaz başganım

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    biliyoruz

tamam işte bu

bende yanlış olmaz başganım
    TIFIL'ın paylaştığı bu değil ama
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Bir tavır sürekli söylenirse o tavır YAŞANMAZ sadece sloganda kalır.

Bizim ülkedeki müslümanlık bu.Sürekli fakiri gözetmekten ,tevazudan ,müsriflikte bahsedilir ama bu sadece sloganda kalır ve kişi KENDİNİ TATMİN ETMİŞ OLUR.

TARİKAT şeyhlerimizin malikaneleri var.(lider poz. olanların bu hayatı olamaz.çünkü binlerce kişi en temel ihtiyacını karşılayamazken)...Siyasiler,müteahhitlerimiz de aynı durumda..

Herkes malının %2.5 ini her yıl zekat verse fakir kalır mı? Vergi ayrı bir şey...

Bu koşullarda lüks içinde yaşayan hiç bir müslümanın(önder,lider konumunda olanlardan) benim için islam namına düşüncesinin anlamı yoktur.Dini sömürüyor algısını oluşturur.SADE MÜSLÜMANA bir şey diyemem..o ayrı..

Ama dini söylemleri sürekli kulanan bir siyasi profil,tarikat lideri,vakıf başkanı lüks yaşayamaz..Binlerce ümmeti MUHAMMET bu durumda iken bunu yapıyorsa söylemlerinde bir bilinç aramam..
    onada kılıf bulundu lükse şatafata...

itibardan tasarruf olmaz...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

8. din üzerine şöyle sorsam yanlış anlaşılmadan tabiki, islam bir çok şeye yasak koyar iken köleliğe neden yasak koymamıştır acaba ? fikri veya bilgisi olan var mı? tşk.
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

Sayfa 414/1005 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464514914 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •