Sayfa 417/1000 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,329 - 3,336 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Asgari ücreti allem kallem edip 400 dolara bağlamak iktidarın niyetinin asla CariFazla olmadığını ne yapıp edip bir yerlerden döviz akacağı hayalinde olduklarını gösteriyor..Doğal olarak döviz artacak..
    Ben diyeyim 6, sen de 7, o desin 8...

2.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Asgari ücreti allem kallem edip 400 dolara bağlamak iktidarın niyetinin asla CariFazla olmadığını ne yapıp edip bir yerlerden döviz akacağı hayalinde olduklarını gösteriyor..Doğal olarak döviz artacak..
    Ben diyeyim 6, sen de 7, o desin 8.
    ..
    Döviz akacaksa ülkeye nasıl artsın ?

Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Asgari ücreti allem kallem edip 400 dolara bağlamak iktidarın niyetinin asla CariFazla olmadığını ne yapıp edip bir yerlerden döviz akacağı hayalinde olduklarını gösteriyor..Doğal olarak döviz artacak..
    Ben diyeyim 6, sen de 7, o desin 8...
    E benim tahmin kaynadı arada)))))))))Ben 2019 sonu 2020 içinde 10 bekliyorum,yalan yok abartma yok )

4. Asgari Ücret;
    1 Ocak 2018 427$ (3.75)
    1 Ocak 2019 381$ (5.30)
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. Döviz artarmi bilmem ama TL faizleri uçacak neden mi yüksek enflasyon beraberinde getirecek yabancilarin bir tabiri vardı bir çanta geldim iki çanta çıktım doları gel bozdur değerlendir çıkarken doları al git

GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler değildir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    "2018 yılında ekonomide yakaladığımız güçlü performansı, vatandaşlarımıza verdiğimiz müjdelerle taçlandırıyoruz. Asgari ücret zammı, enerji indirimleri ve istihdam destekleri ülkemize, milletimize, ekonomimize hayırlı uğurlu olsun"

Sanırsın cebinden veriyor Damadı şehriyari...

Hepimiz çekeceğiz bu verilenlerin yarattığı sıkıntıları.

Bugün 10 yıldır kullandığım bir ilacı Aile Hekimine yazdırmaya gidecektim.

Gitmeden önce de eczacıma ilacın durumunu sordum.

Piyasada yok dedi.

8 mgrlığını kullanıyordum, 4 mglık var dedi. Doktoruma 8 lik yokmuş 2 adet 4 lük olur mu diye sordum. Olur dedi.

Aile hekimine durumu anlattım. Zaten ekrandan görüyor geçmişimi.

Bu yeni ilaç 3 aylık yazamam. Bir aylık yazacağım ama 2 tane yazamam birini paranla alacaksın dedi.

Tamam dedim.

Eczaneye gittim ellerinde bir tane varmış. Aman abi bunu al git başka eczanelerden de parayla alacağını ara dedi.

Üç dört eczane dolaştım. Nihayet birinde varmış ama sürekli müşterisi olmadığımdam bu kıymetli bulunmaz (!) ilacı vermek istemedi.

Neyse gönlünü yaptık.

Neden bu ilacın ortadan kalktığını sordum. Ha bu arada bu ilacın muadili de yok...

İlacın üreticisi dünyaca ünlü PFİZER.

Devletimiz bu ilacın fiyatının, yıl başında tespit ettiği dolar kuru ve fiyattan, artış olmamasını istiyormuş.

Dolar kurunu da 2,90 olarak kabul buyurmuş.

Pfizer iki ay öncesine kadar ses etmemiş.

Ama artık yeter demiş.

Şimdi ilaç yok. Eczanelerde ne varsa o. Bulan milli piyango çıkmış gibi seviniyor.

Nasıl ama?

Dünya devi firmaları sopayla her zaman ikna edemiyorsun tabi.

İyi yönetiliyoruz iyi...

İnşallah...

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Asgari Ücret;
    1 Ocak 2018 427$ (3.75)
    1 Ocak 2019 381$ (5.30)
    Bunu bir de tüketim malları üzerinden yapmak lazım karşılaştırmayı...Bebek bezi , tuvalet kağıdı, diğer ev temizlik maddeleri , süt, su, yoğurt, yumurta vb. cinsinden...

Alıntı Originally Posted by mustiktu Yazıyı Oku
    Döviz artarmi bilmem ama TL faizleri uçacak neden mi yüksek enflasyon beraberinde getirecek yabancilarin bir tabiri vardı bir çanta geldim iki çanta çıktım doları gel bozdur değerlendir çıkarken doları al git

GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yok bu sefer o işlerin sağı solu belli olmaz valla.Gelirsin doları bozarsın 5.30 dan bağlarsın faize 6 ay sonra dolar 8 olur sen çantayı da bizim memlekette bırakırsın.Bu yıl misal öyle oldu sene başı 4 den dolar bozup tl ye bağlayan dayak yiyip çıktı.Bu ara çarşı karışık işler ve külahlar farklı şeedebilir.)))))))))

Sayfa 417/1000 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •