Seher Abla yeni kalktı, daha afyonu patlamadı sanırsam, birazdan ikinci round başlar, Seher Sultan-Dilan Polat müsabakası...Süslü 'gene' kusur kalmamış, bunu yiyecekler galiba, benim evimden bazıları gibi para sayma makinası çıkmadı dediğinde kalemini kıracaklardı da, zaman zemin...bugünlere kaldı;
İkinci round başlamadan;
Yeni bir devlet kurulmadığına göre yeni bir anayasa yapılamaz görüşü, hakikatin ta kendisini; yani son yirmi yıl içinde yeni bir devletin adım adım kurulmuş, rejimin değişmiş olduğu gerçeğini görmezden gelmenin, farkında değilmiş gibi davranmanın tipik örneğidir.
Milyonlarca yurttaşın katıldığı 2007 Cumhuriyet Mitinglerine rağmen 2010 Referandumuyla ve milyonlarca yurttaşın isyan ettiği 2013 Haziran gösterilerine rağmen 2017 Referandumuyla Türkiye nin yönetim sistemi değiştirildi, parlamento etkisiz bir siyasî oyun alanına dönüştürülürken bütün devlet yetkilerini elinde toplayan bir Saray hükümdarlığı kuruldu.
Bu yeni bir devlettir.
Şimdi bu devlet, yarattığı fiili durumu hukukî bir dayanağa kavuşturmak için yeni bir anayasa yapacak.
Son genel seçimlerin ortaya çıkardığı, çoğunluğunu gericilerin / bölücülerin / işbirlikçilerin oluşturduğu Meclis, muhtemelen 31 Mart yerel seçimlerinden sonra anayasayı gündemine alacak. Sayın Saray ın, Kaboğlu nun, PKK nın, Hizbullah ın, TÜSİAD ın ve küçük gerici/liberal partilerin anayasa taslakları çekmecelerden çıkarılacak, bunların pek çok ortak noktası birleştirilerek yeni bir anayasa taslağı hazırlanacak. Milletvekilleri bağlı kalacaklarına yemin ettikleri anayasanın tamamını tağyir, tebdil ve ilga ederek yeni bir anayasa yapacaklar.
Siz bunun karşısına, Kurucu Meclis ve Toplum Sözleşmesi fikriyle çıkıp, nüfusun yarıdan fazlasını harekete geçiremiyorsanız geçmiş olsun. Mecliste 400 oy bulunamasa da 360 oy bulunur ve 2023 Anayasası denilen metin kıl payıyla referandumdan çıkar.
Vahim durum bundan ibarettir.
https://www.veryansintv.com/yazar/ya...yasa-girisimi/
Yer İmleri