Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 422/1014 İlkİlk ... 322372412420421422423424432472522922 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,369 - 3,376 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Kimsenin derdi maasli kesimi ev sahibi yapmak degil emin ol..
    ben is verenim.
    1 sene once dolar kuru 2.8 lerdeyken ve enflasyon bu kadar yokken misal diyorum 2 lira cirom varken bugun ayni musterilerle cirom 4 lira oldu.Cunku gelen her zammi mecburen yansitiyorsunuz ve cironuz buna bagli olarak katlaniyor.
    3 sene once cektigim kredinin aylik odemesi 4000 tl ve o zaman oturdugum evin kirasi 1800 liraydi.su an odedigim kredi ayni ancak oturdugum evin kirasi 3000 tl oldu.

Ve hepsine ek olarak 3 sene once ciromun % 10 unu odedigim krediye verirken bugun % 5 ini veriyorum krediye..

Durum boyle olunca bu kadar pahali evi alanlarin % 95 i de ticaret ile ugrasanlar oluyor.maasli kesim icinde tabi boyle paralar ciddi yuksek kaliyor..

Ve uzulerek birsey soyleyecegim..Bugun disarida yol kenarinda pilav satan el arabalari varya.Su an ulkede ki % 50 beyaz yakalilardan daha cok kazaniyor o adamlar..
    O halde tum millet ticarete donsun, nohut pilav satsin..

2.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    O halde tum millet ticarete donsun, nohut pilav satsin..
    Rızkın on da dokuzu ticarettedir diye Peygamber efendimiz binlerce yıl önce söylemiş.ben size pilavcıyı örnek olarak söyledim. Yoksa sermayesiz yapılacak ve maaşlı kesimden daha çok kazandıracak meslekler mevcut.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Rızkın on da dokuzu ticarettedir diye Peygamber efendimiz binlerce yıl önce söylemiş.ben size pilavcıyı örnek olarak söyledim. Yoksa sermayesiz yapılacak ve maaşlı kesimden daha çok kazandıracak meslekler mevcut.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ağlayan, zirlayan bir sürü esnaf, kobi vs var...hatta barmasınlar diye devket teşvik üstüne teşvik açıklıyor...söyleyelim de yol kebaplarında pilav satsınlar, baya para varmış demek o işte.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ağlayan, zirlayan bir sürü esnaf, kobi vs var...hatta barmasınlar diye devket teşvik üstüne teşvik açıklıyor...söyleyelim de yol kebaplarında pilav satsınlar, baya para varmış demek o işte.
    Ustelik Peygamberimiz demis.

Rizkin 10'da dokuzu ticarettendir demis.

Bugun ki insanlar geri zekali, cogu hizmet sektorunde.(!)

5. Simit satacak koselerin bile yandaslara peskes cekildigi bir ulkede insanlar neden ticaret yapamiyor ki ?

Gavur mu bunlar ?

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Ayrica olur olmaz sebeplerle birilerinin mal varliklarina el konuyor.

Siz biri Fetocu diye sikayet etse, nasil aklanacaksin, hangi yargida.

Kac sene surecek ?

Bu ulkede konut almak riskin en buyugu.

8. "Hiç boşuna sağa sola kıvırmayın kardeşim! Muhammed, Aişe ile evlendiğinde Aişe 9 yaşındaydı. Ve eğer dinen caizse bunda hiçbir sorun yok" diyen ve bu konuda yapılan savunmaların Müslümanların ezikliğinden kaynaklandığını iddia eden 'Ebu Zerka' kod adıyla internet üzerinden dini paylaşımlar yapan kişi, "Ben 9 yaşındaki kızımı vermem ama 9 yaşındaki çocukla evlenilebilir.

Hatta 1 yaşındaki çocukla evlenilmesi de caizdir" diyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...nilebilir.html

Ticaret yapin diyenler, baska konularda da fetva veriyor.

Yakinda biri cikar " konut alin !" diye hadisi serif var derse,hic sasirmam.

Sayfa 422/1014 İlkİlk ... 322372412420421422423424432472522922 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •