Sayfa 423/468 İlkİlk ... 323373413421422423424425433 ... SonSon
Arama sonucu : 3738 madde; 3,377 - 3,384 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Gayrimenkulde rayiç bedel sebebiyle oluşan vergi kayıplarının önlenmesi için, 2026 yılından itibaren gayrimenkul alım/satımlarında rayiç bedel yerine gerçek değer esas alınacak. (Türkiye Gazetesi)
    Birkaç kişiye mikrofon uzatmışlar.
    Hepsi diyor çok iyi oldu vergi kaçırmak önlenir falan.
    Aynı kişilere desen ki sana yurt dışından vergisiz ayfon getireyim. Hepsi balıklama atlamazsa ne olayım.
    Hele vergisiz araba falan alma fırsatı olsa, görün o zaman "dürüstlük timsalleri"ni.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Birkaç kişiye mikrofon uzatmışlar.
    Hepsi diyor çok iyi oldu vergi kaçırmak önlenir falan.
    Aynı kişilere desen ki sana yurt dışından vergisiz ayfon getireyim. Hepsi balıklama atlamazsa ne olayım.
    Hele vergisiz araba falan alma fırsatı olsa, görün o zaman "dürüstlük timsalleri"ni.
    Bence bu sistem gelirse çok güzel olur.Harç oranları da en az yüzde 50 düşürülür .Alıcı da satıcı da böylece parayı nasıl vereceğiz, yolda çalınır mı ,satıcı parayı alınca ölür mü ya da kaçar mı derdinden kurtulur

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Memlekette kirada olan evimi sattım. Kiracı çıktıktan sonra, süreç daha hızlı ilerledi. 200 çarpanla gitti. 2007 de aldığım fiyatın 2 katına satmış gibi oldum dolar bazlı(net kira getirisi+satış fiyatı). Tüm hesaplar dolar bazlı yapıldı. Yıllık ort %4 dolar faizi baz alırsak, hemen hemen reel getiri olmadan satmış olduk.

2007 gibi konut piyasasının nispeten iyi olduğu bir zamanda aldım, şimdiki gibi piyasanın kötü olduğu bir zamanda sattım. Buna rağmen reel kayıp olmadan, sağlam bir yatırım olarak fena değildi diyebilirim.

Belki dönerim memlekette bir evim olsun diye almış ve kiraya vermiştim. Ciddi bir getiri beklentim yoktu, güvenli bir yatırım alternatifi olsun demiştim. Bu hedefe hizmet etti sayılır. Aradan 17 yıl geçince, içini yenilemek yerine bunu satıp yeni bir eve yatıralım dedik. Arkadaşın yaptığı inşaattan aldık yeni evi, 2 yıla bitecek(kooperatif tarzı, ara ve Aylık ödemeler ile aynı paraya gelecek gibi).
    Hayırlı olsun Ali Bey. Güzel bir istatistik oldu. Uzun vadede gayrimenkul yatırımı ortalama bir getiri sunuyor gibi.

4.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Gayrimenkulde rayiç bedel sebebiyle oluşan vergi kayıplarının önlenmesi için, 2026 yılından itibaren gayrimenkul alım/satımlarında rayiç bedel yerine gerçek değer esas alınacak. (Türkiye Gazetesi)
    gercek degeri nasil hesaplanacak?

10 tane emlakci cagirsan hepsi farkli fiyat soyler

5.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    gercek degeri nasil hesaplanacak?

10 tane emlakci cagirsan hepsi farkli fiyat soyler
    Konut kredisi almak istediğinizde ekspertiz değeri hesaplanıyor. Şu anda Türkiye'de ekspertiz yapılmamış mahalle sokak kalmış mıdır ?. Tahminim en düşük ekspertiz değerini alsanız yine mevcut rayiçten yüksek çıkar.

6. konuştuğumuz gibi insanlar büyük evden küçük evlere geçiyorlar, ilave para Ile de geçinmeye ya da tasarruf etmeye çalışıyorlar.

https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...D1604001/?s=09

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kiracı sorunu yoktur-fahiş kira sorunu vardır
    @kiraci06
    ·
    Dec 1
    Ev sahiplerinin, kiracıdan aldığı kira ile karşılamasını istediği kalemler;

-Oturduğu evin kirası
    -Evin kredi taksidi
    -Çocuğun servis parası

Ayrıca emekli ve kira geliri varsa emekli maaşından dem vurur ama kiracısı emekli yada asgari ücretli ise utanmadan #fahis #kira ister

https://x.com/search?q=%23kira&src=t...ertical=trends

tuik verilerine göre bile 1 yıllık en yüksek artış konut ve eğitimde
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 423/468 İlkİlk ... 323373413421422423424425433 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •