Artan

81,40 10 18:10
53,35 10 18:10
47,96 10 18:10
64,35 10 18:10
8,92 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

396,00 -9.95 18:10
6,83 -9.89 18:10
350,50 -9.66 18:10
13,30 -8.78 18:10
14,31 -8.15 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.428.142.204,32 18:10
7.982.994.221,40 18:10
7.707.652.141,35 18:10
7.384.879.248,75 18:10
7.165.647.520,95 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 427/1255 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527927 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,409 - 3,416 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Ahhahaaahhaa, neremle gülsem bilemedim

Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    ev almak enflasyonun bu derece hızlı ve yüksek olduğu ortamda en doğru yatırımdır. 1 sene önce ankara'da ev baktığım yerlerin şuan hayalini bile kuramıyorum. eğer enflasyon hızlı düşer faizler daha da inerse ev fiyatlarına bir sıfır ilave edin.
    merkezlere yeni ev yapılasa bile 120-130-140 metrekare ev bulmak imkansız yada çok pahalı. şehirin dışına çıktığında ulaşım ve zaman kötü. en güzeli büyükşehirler yerine daha butik illere göç etmek.

Yanıldığını itiraf etti. Fazla üzerine gitmemek lazım.
    Bence şuanki yazdıklarıda trendin tersine döndüğüne işaret olabilir.
     Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Ahhahaaahhaa, neremle gülsem bilemedim

Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Ahhahaaahhaa, neremle gülsem bilemedim

nerenle istersen orayla cevap ver.

4. Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl konut yatırımını ağır eleştiriyordunuz.
    ev almak enflasyonun bu derece hızlı ve yüksek olduğu ortamda en doğru yatırımdır. 1 sene önce ankara'da ev baktığım yerlerin şuan hayalini bile kuramıyorum. eğer enflasyon hızlı düşer faizler daha da inerse ev fiyatlarına bir sıfır ilave edin.

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl konut yatırımını ağır eleştiriyordunuz.
    Doğru hatırlıyorsunuz. Zaten geçen yıl elimdeki mevcutla ev almış olsaydım şuan hala bu foruma yazıyor olmaz muhtemelen deniz kenarında zeytinli martinimi içiyor oluyordum. Büyük hesap hatası yapmışım.

Doğru hatırlıyorsunuz. Zaten geçen yıl elimdeki mevcutla ev almış olsaydım şuan hala bu foruma yazıyor olmaz muhtemelen deniz kenarında zeytinli martinimi içiyor oluyordum. Büyük hesap hatası yapmışım.
    Geçen yıl konut tüm serveti ile ev alanların ilave kaynağı kalmadığı için onların da zeytinli martini içebileceklerini sanmıyorum
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7. Herkes nasil hep bi agizdan enflasyon cok yuksek artik konut gibi araclar prim yapacak demeye basladi? herkesin zaten bildigi bi yatirim aracini normal vatandasa yedirirler mi?

Bugun eksi sozlukte bile konut kredisi ile ev almak cok ovulur olmus( eskiden tam tersi idi)

Hisse senetlerindeki beklenti/gerceklesen meselesine benziyor, yani bi sirket super bilanco acikladiktan sonra oo bu sirket supermis diye hisse alanlar uzun sure zarar edebiliyor, asil kari eden o bilanconun iyi gelecegini onceden tahmin edenlerdi.

Ev olayini da biraz buna benzetiyorum.
    yuksek enflasyon goruldu, evler 6 ay oncesine gore bile muthis artti, simdi herkes trene binmek istiyor. Yine birilerine mali kilitliyor olamazlar mi?

Ayrica enflasyonist ortam hep boyle devam edecek mi? Hem dunyada hem trde baz etkisi ve emtia fiyatlarinin dusmesi ile bi bakmissiniz enflasyon yerlerde.

Hayir konut yatirimina karsi degilim (biraz sesli dusunuyorum sadece), aksine su an 1.29 ile konut kredisi kullanmak bedavadan biraz pahali gibi ama bedava peynir sadece fare kapaninda olur dusuncesi de aklimin bi kosesinde.

8.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Herkes nasil hep bi agizdan enflasyon cok yuksek artik konut gibi araclar prim yapacak demeye basladi? herkesin zaten bildigi bi yatirim aracini normal vatandasa yedirirler mi?

Bugun eksi sozlukte bile konut kredisi ile ev almak cok ovulur olmus( eskiden tam tersi idi)

Hisse senetlerindeki beklenti/gerceklesen meselesine benziyor, yani bi sirket super bilanco acikladiktan sonra oo bu sirket supermis diye hisse alanlar uzun sure zarar edebiliyor, asil kari eden o bilanconun iyi gelecegini onceden tahmin edenlerdi.

Ev olayini da biraz buna benzetiyorum.
    yuksek enflasyon goruldu, evler 6 ay oncesine gore bile muthis artti, simdi herkes trene binmek istiyor. Yine birilerine mali kilitliyor olamazlar mi?

Ayrica enflasyonist ortam hep boyle devam edecek mi? Hem dunyada hem trde baz etkisi ve emtia fiyatlarinin dusmesi ile bi bakmissiniz enflasyon yerlerde.

Hayir konut yatirimina karsi degilim (biraz sesli dusunuyorum sadece), aksine su an 1.29 ile konut kredisi kullanmak bedavadan biraz pahali gibi ama bedava peynir sadece fare kapaninda olur dusuncesi de aklimin bi kosesinde.
    şahsen benim en azından önümüzdeki üç yıl için ciddi enflasyon beklentisi argümanlarım şunlar:

-seçim yaklaştığı için seçim ekonomisi için sınırsız para basılacak olması
    -KKM denen garabetin doğası gereği bir noktada çökmek zorunda olması ve çökünce sınırsız para basılacak olması.
    -savaş salgın vb. konular kaynaklı sınırsız para basımı.
    -kamu bankalarındaki batık kredilerin kapanması için para basılması

enflasyonun düşmesi için enerji maliyetlerinde düşüş dışında aklıma gelen bir konu yok.

Sayfa 427/1255 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •