Originally Posted by
Achiles
Estağfurullah Sn Talayman,
Anlamaya çalışıyoruz sadece. Bunlar kurdukları ekonomik ve finansal sistemle, asla patlamama üzerine açılımlar yapıyorlar, kumarhane asla iflas etmez.
Enflasyon yaratmaya çalışıyorlar, bekledikleri gibi olmayacağını anlayınca da, aradaki farkı açıyorlar, amaç yaratabildikleri kadar değerleri erozyona uğratmak..
Avrupanın sosyal devlet modeli ile ABD nin devlet modelini karşılaştırmışlar pandemi üzerinden, bir ara buraya taşımıştım; özetle demişler ki, Avrupa'da işsizlik ve sağlık konularında daha çok düzenleme ve haklar olduğundan, pandemide zaten sistem büyük oranda devreye giriyor, o yüzden doğrudan desteklere daha az ihtiyaç oluyor. Tersine ABD' de işsiz kalmak demek her şeyden mahrum kalmak demek olduğundan, daha büyük hızlı doğrudan desteklere ihtiyaç var. Avrupa'da düşüş ve çıkış yumuşak olurken, ABD' de tersine keskin oluyor, sert düşüyor ama sert de yükseliyor. Tam da bunu yapıyor ABD, oluk oluk akıtıyor.
Bu kıyas üzerinden gidersek, oluk oluk para dağıtabilene ve isterse bütün vatandaşlarını maaşa bağlayabilecek derecede zengin sosyal devlet olana bir şey olmuyor, olmayacak. Dünyanın geri kalanı ise bir gün bunların patlaması umuduyla kendi kaderini yaşayacak...Sadece benim takip edebildiğim, 20 yıldır patlamalarını bekliyoruz, normal şartlarda her an patlamaları gerektiğine inanıyoruz. Simülasyonda avatarlar ölür, sanal devletler batar çıkar, simülasyonu oynayana bir şey olur mu, sıkışırsa oyunu upgrade eder, hile kodlarını devreye sokar, bu kumarhanenin sahibi onlar. Ekonomik ve finansal sistem değişmediği sürece patlamazlar, asla patlamayalım diye zaten bunu kurdular.
Trilyon trilyon dağıtıyor, alın harcayın diyor, sonra bakıyor ne almışlar, ev eşyası, araba, ev, hesap ediyor, ne güzel biriktirmiyorlar harcıyorlar diyor, hadi tekrar trilyon dağıtalım diyorlar kongrede....Kumarhanede üst düzey misafirlere bedava fiş verirler, alın oynayın diye, onun gibi. Nasıl olsa dönüp dolaşıp kumarhane kasasına girecek para.
Kısaca...bilmiyorum Sn Talayman...sadece imkansızı eliyorum, bunlar asla patlamayacağına göre, piyasaların çökmesine müsaade etmeyeceğine göre;....
Saygılar
Yer İmleri