Sayfa 43/53 İlkİlk ... 334142434445 ... SonSon
Arama sonucu : 419 madde; 337 - 344 arası.

Konu: 1 TL enaz 100.000 USD olacak.

1. 1. Ajan Papaz Brunson
    2. Papaz Brunson
    3. Brunson
    4. Muhterem İmam Brunson
     Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    TV altyazılarındaki değişiklik...Sosyal medya böyle bir şey abi...Kurban oluyum yaw...Ovaya bakan adam kayası bulmuşlar MS.2018 yılında...Bence bugünün en ilginç haberi bu ayvacığım...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

2. Abi bunlar tam da bu başlığın konusu biliyon mu ...Nakış nakış işliyorlar ...Yaşasın tek din abi...Fotoşop motoşop uçağa binmeden önce bir camide dua eden resmi yayınlanması lazım ahalinin cepten görebileceği tarzda...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Abi bunlarin hepsi kuzu...
    aywagöbuş;
    yuh sana yuhlar sana
    beni kuzuya benzettin ya.

adam sana karadul büyüsü mü yaptı?
    ...

35.000 puan kemiksiz zor bea...! (keşke olsa. mallanmakla mesgulüm)

tıpkı karadulun 70.000 hesabi da olamaz.

diye düşünüyorum

4.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Tek taraflı mı?
    Kazan, kazan deel mi ?

Kaşikçı'nin İstanbul'da başına gelen iş Turkiye'ye bir mektup mu? Yazan kim?Mektubu biz nasıl okuyacağız? Suud'a (veliaht'a otelde akrabalarından aldığı paradan) 50 milyar dolarlık bir ceza/diyet keser miyiz? Yoksa 1 bardak su mu tavsiye edersiniz?

Erkân-ı Harp abem ne der?

Kuzu bu işi ve arkasındaki tapınakçı illüminatik şifreleri görmezden geliyor. Yok mu ? Kuzu da onlardan mı ? Şeyhlikten, müritlikten bahsediyor. Var bir ilişki. ..de.. Çözemedim...bea..!
    Suud'un başında an itibariyle kral var emme herkes bu işten MBS'ı sorumlu tutuyor ?!...Çünkü veliaht sözünün Aramco halka arzını garanti ettiği için almıştı aynı çevrelerden...Ve olay Türkiye'de olmuş...işte buna kaostan çıkan düzen diyoruz abi...TR buradan ne kazanacak yazdım zaten...

5. Kuzu kısa vadecidir ve bu işin piridir ...Uzun vade için ayık kafayla yazdıklarını okumayın...Bu bir tavsiye ve 20 yıllık tecrübedir...Pragmatiktir; at gözlüğüyle bakmaz piyasaya...Jeoekonomik dengede değişiklik gördüğü an pozisyonu değiştirebilme yeteneği vermiş yüce rabbim...Tırları bu yüzden doldurup duru...Plato okulunun kurucularındandır...Nokta...Ben kuzu değilim abi, 20 yıldır herkes beni tanır bilir...

6. Felsefi ciddi bir sorun var.

Bir toplum ortadan ikiye bolunmuş. A toplulugu ve B toplulugu diyelim. Bunlar sehirlerde icice yasiyorlar.

A toplulugu icin iyi olan, B toplulugu icin kotudur.

A toplulugu icin kotu olan, B toplulugu icin iyidir.

Diyelim ki, durum boyle.

Felsefeden biliyoruz ki, genel olarak; toplumsal olan icin iyi olan yanlistir.

Toplumsal olan icin kötü olan ise dogrudur.

Misal verirsek; diyelim ki toplum ikiye bolunmemis olsun, Prof.Celal Sengor'un ise Suudi Arabistan'da yasadigini, aynen buradaki tvlerde konustugu gibin bir konusma yaptigini dusunelim. Orada yasayan basit bir cami vaizi, Celal Hoca'yi taşlatarak, ölümüne sebep olabilir. Cunku; toplum Celal Hoca'nin dogru mu, yanlis mi konustugunu hic bir sekilde onemsemez, herkes "toplumsal olan icin" iyi mi kotu mu olduguna bakar. Toplumsal olan icin, Celal Hoca'nin konusmasi kotudur.

Oyleyse, ikiye bolunmus, yukaridaki gibi tarif edilen toplum icin bir cozum var midir? Varsa, bu cozum yolu nedir?
    @erefefik

Oyle bi toplum varsa, makul ve olası muhtemel çözüm seçeneği :

2 kutuptaki tiplerde diğer kutba gecmeyeceklerinden
    Müşterek ortak bi ilgi alanı bulup
    Mümkünse geçmişle bağı olmayan yesyeni bi konu olacak tabi bu
    Yoksa insanlar geçmişi unutmuyo. Geçmiş saplantılı. Özellikle bu diyarlar
    Onun çevresine çekcen 2 kutbu
    Zamanla ait oldukları kutbu unutup
    Tek olucaklardir
    Tabi böyle şeyleri C. Şengör gibi hararetli konuşan tipler yapamaz
    Sakin olucak, ama İ. Ortaylı gibi de uykunu getirmeycek tabi

müşterek olumlu da buluşturcan müşterek olumsuz işe yaramaz
    Misal papaz efendi. Papaz gitti havada şu an. Olumsuz müşterek bitince. Ortak payda da bitti gitti
    Müşterek olumlu örneğe bilmiom fikir yok aklımda ama
    Kore ye gitmesemde herkes açık kapalı balık havuzlarina gidip balık avliyomus ülkecek. Hobi babinda. Tuttugunu oduyon . Zate havuzda balik kacamiyo :-)
    Yap her semte gitsin millet olta atsın anasını satem.
    Müşterek olumlu ortak payda salt laf salatası ötesi aktif bişey olmalı hobi spor vs bak ingilize anlamsız dolu sporu var bedmintin polo golf tenis squash vs
    Orda da 2 tip insan var gördüm bizzat
    Kraliçe yanlıları ile karşıtları yani monarsi yerine tam demokratik düzen istiyenler
    Ama sporda yan yana gelince
    Birbirlerine ukalalik işe yaramayacagini görüp
    Spora iddiaya veriyolar dikkati

Karşıt görüşler mantık izahı ile asla birbirlerini ikna edemezler daha da kutuplasirlar

Geç olsa da soru doğru
    Çünki Cok uzun yıllardır
    Her görüş kendi görüşüne hep daha sıkı sımsıkı bağlaninca. Düğüm çözülmez hale gelcek belki geldi insanlar tolerans kelimesi ne demektir unuttu bu feci bişey

Yani nerden başlasan kar
    En azından zarardan kâr
    Hatada ısrar iyi huy değil
    Ben etmem şahsen

Ama tabi gördüğün
    Bu çözümde para yazar
    En bedavasi oturak çay içek
    Ama o ise yaramıyo
    Laf lafı açınca tıkanma oluyo
    En makulu doğrusu;
    Az laf bol hareketli çözüm lazım
    Ona da iste altyapı maliyeti
    Son düzenleme : Moruk; 13-10-2018 saat: 01:28.

8. Karşıt görüşler mantık izahı ile asla birbirlerini ikna edemezler daha da kutuplasirlar
    Morukcugum, sen bence moderator ul be ya...Forumda gordugum en uygun kisisin abi...Ama teklif etseler kabul etmezsin bence.
    @erefefik

Sayfa 43/53 İlkİlk ... 334142434445 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •