FONBUL sitesine , sadece yatırım fonları seçeneği ile bir aylık abone oldum, 28 TL/ay fiyatı.
Gördüğüm farkları yazayım. Menüler aynı zaten, menü seçeneklerini karşılaştıralım.
FON PİYASASI bölümündeki alt menü seçenekleri tamamıyla aynı.
FON ANALİZLERİ :Ücretsiz olan 5 tane fonu gösteriyor, abone olunca tüm fonları görebiliyorsunuz. Analiz bölümü son 1 hafta, 1 ay, 6 ay, bir yıllık değişim oranlarını gösteriyor. Tefas'da fazladan son 3 ayı da gösteriyor. Tefas'ın grafiklerini haftalık, aylık, 3 aylık vs görebilirken fonbul'da sadece son 1 yıl grafiği var. Bu yönüyle Tefas daha yararlı. GRAFIK bölümünde fon varlıklarının her gün için dağılım oranlarını görebiliyorsunuz. Örneğin
Jale 5 eylül'de 78,09 hisse senedi varken bu oran 19 eylül'de 85,33 olmuş. hangi senetler olduğunu göreydik işe yarardı. FON FİYATLARI ve KÜNYE ücretsiz 5 seneti, ücretlide tüm senetleri gösteriyor.
TEFAs d en alttaki altınla borsayla vs karşılaştıran grafik Fonbul'da yok mesela.
FON KARŞILAŞTIR bölümü, ücretsiz 15 fonu gösteriyor, ücretlide hepsini. FON RISK bölümü aynı şekilde.
TEKNIK ANALIZ bölümünde 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 yıl seçenekleri var. Burada da şöyle bir tuhaflık var. GPG yazıp grafiğini göremiyorsunuz. Önce GPG nin hangi racı kuruluşun yönetiminde olduğu bilgisi lazım. Gedik portföy ü bulup, oradan GPG yi seçmeniz gerekiyor

Hadi onu kabul ettim, iki üç fonu aynı grafiğe koyup karşılaştırma seçeneği bile yok (Yatırımdirekt 2 tane için bunu yapıyor)
FON YÖNETİCİLERİ ücretsiz seçenekte 5 fon ile sınırlı. Pazar payları vs de aynı şekilde 5 satırla sınırlı.
Genel hatlarıyla durum bu. Örneğin fonların valörü bilgisini hiç bir yerde göremedim. Bir aylık süreden sonra uzatır mıyım henüz bilmiyorum. Süre dolunca karar vericem.
@admustafa ve @myfinans : İncelemek isterseniz görüşelim.
Saygılar.
Yer İmleri